Scudo Sports

65 eşitmidir 65 :S

Scudo
çok dikkatli izlemedim ama aklıma gelen ilk şey, her karenin kesildiği yer o karenin köşegeni değil. yani mesela 2 kareyi kesiyorsun ama köşegenlerinden değil. ve o kestiğin parçaları birleştirince 3 kare elde etmiş oluyorsun(örnekteki sayılar kafadan verildi. deneme yapılmadı)

mantığı sanırım bu

@mcyc

Mantığınız doğru, çözüme yaklaştınız.
O şekilleri gerçek bir kağıt üzerinde o şekilde birleştiremezsiniz. Hafif aralık kalır, ki o aralık da fazladan gelen bir karedir.
Deneyin ve görün.

Dikkat ederseniz kırmızı üçgenin hipotenüsünün eğimi 3/8, oysa mor dörtgenin eğimli kenarının eğimi 2/5. Dolayısıyla bu şekiller birleştirilirse bir doğru oluşturmaz, şekiller mükemmel bir şekilde birleşmez, aralık kalır.

dikkatle bakıldığında karelerin denk gelmediği göze çarpıyor ve bu gozle dikkat edildiğinde gorulebilen kucuk farkların toplamı 1 kare ediyor

pisagor amcamıydı bu teoremin sahibi :) hoş bi açıdan yaklaşmışın 3.07 olamsı gerekiyorzaten cizgi taşmış biras :p

@Juanito.Laguna

katılıyorum sadece birim olarak gidiyo ama zunluk hesaplanırsa sonuş aynı çıkacaktır

Kesilen üçgenlerde kısa kenarlardan sola veya sağa doğru gittiğinizde eğik kenarda 3. karede oluşan küçük üçgende uzun kenar 1 birim değildir ilk kesildiğinde gördüğüm kadarıyla 0.8 birim gibi bişey ama sonraki şekilde 1 birim alınmış.

@andac

bende de hemen hemen aynı cvbı verecektım :D kısacası altsol kose ıle ust-sağ kose arasındacı cızgı dogrusal degıl:)
ıste bır baskası da burada sekıllerın yerını degıstırtır ve bosluk olussun

http://img212.imageshack.us/img212/4976/haaed5.gif

Geri