Scudo Sports

622x19 Jant ve Lastik Seçimi

Cihan Şar

Aktif Üye
Tepki
91
Bisiklet
Scott
Merhabalar,

Scott Sub 40 kullanıcısıyım şuan ki lastiklerim Schwalbe Citizen (37x622)
Kullandığım jant ise Ryde DP 2000 (622X19)

https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=117799&page=1 bu konudan anladığım kadarıyla lastiği 26-42 sınırlarına kadar kullanabiliyorum yani 28c'ye kadar inceltebiliyorum. yalnız kafama takılan lastiği azami sınırda kullanmam jant-lastik uyumu açısından herhangi bir problem, güvenlik sorunu oluşturur mu ?
Kullanım amacım %90 asfalt şeklinde ve bisikletimle optimum hıza ulaşmak istiyorum yukarıdaki sorumuda baz alarak 28c mi yoksa 32c mi tercih etmeliyim.

Öte yandan bugün gittiğim bir bisikletçi bana 25c lastik takmayı teklif etti. 25c lastiğin bana uygun olmayacağını söylediğimde ise bana iki farklı 25c lastik gösterip arasındaki yüksek profil farkından bahsetti ve benim janta uyacağını söyledi bu olay acaba ne kadar doğrudur?

Scudo
622x19 jant ile 28mm lastik kullandım uzun bir süre, hiç bir problem yaşamadım. Daha incesi belki kullanılabilir ama tavsiye edilmiyor, problem çıkarabilir.

@Eser Sevinç

28C kullandığınız lastiğin marka/model neydi acaba.

Continental gator skin hardshell modeliydi

Nexus 4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: Cihan Şar
Ben de 622x19 jantlarımla 700x35 continental cyclocross ve 700x28 michelin dynamic sport kullanıyorum. Her iki lastikte de hiçbir sorun yaşamadım. Arazi için 35likleri performans için 28likleri kullanıyorum.

Bu jant ölçüsü için daha ince lastik önermem sorun çıkartabilir.

• Beğen
@Cihan Şar

Yüksek profilin yanında jant ile uyumlu yanal profil'i de gözden kaçırmamak gerekir.Bende Cyclocros ta Schwalbe 700-32 lastik kullanıyorum.Yeni gelecek cyclo 700-35 lik lastiklerimi de bekliyorum.Fakat 25 lik lastik kanaatimce çok ince kalır.28 veya 32 normaldir.

• Beğen
konuyu biraz canlandırayım 622x19 jantıma şu lastikleri almayı düşünüyorum bi sorun olurmu kafamda soru işaretleri var hem arazi hem asfaltta kullanıcam
(link)

Selamlar. Konu açılalı çok olmuş fakat benim sorumla alakalı olduğundan buraya yazmak istedim. Forumu araştırdığımda jant-lastik uyumuyla alakalı olarak genelde lastik kalınlığını inceltmek isteyenler sorular sormuş. Benim sorum ise şu şekilde: Scott Sportster 30 kullanıcısıyım. Jant ebatları 622x19 mm. Kullandığım lastik ise Schwalbe Smart Sam 700x35. Bisikletle çok ağır olmayan arazilere (Schwalbe Smart Sam 700x35 in yeterli olmadığı araziler.) girmek istiyorum zaman zaman. Bisikletin kadro geometrisi buna uygun diyebilirim. Yine Shwalbe Smart Sam'in 29x2.25 lik lastiğini almayı düşünüyorum. Fiyat olarak cazip geldi. Bu kalınlıkta bir lastik benim jantlar için sıkıntı yaratır mı ? Kalın mı gelir ? Eğer sıkıntı yaratırsa 65-70 TL civarında(tek fiyatı) önerebileceğiniz arazi lastiği var mıdır ?

(Schwalbe Smart Sam RaceGuard 29x2.25 69 TL)

Teşekkür ediyorum.

Merhabalar, umarım cevap veren birisi çıkar. Benim bisikletin jantında 622×19C yazıyor. Üzerinde 2.10×29" lastik var. İnce bir lastik takmak istiyorum ancak ölçüleri ne olmalı bilmiyorum. Yardım edebilecek varsa sevinirim.

19x1.4 = 26.6
en ince 700x28 lastik takabilirsiniz bu duruma göre. Benim tavsiyem 35 altına inmemeniz doğrultusunda. 2.10 =53mm lastikten sonra 35mm lastik bile çok ince kalır. Ayrıca inceldikçe artan basınç nedeniyle ciddi bir konfor kaybı yaşayacaksınız.

bende buraya yazsam sanırım doğru yer olur. benim de bontrager 622x16 jant var bisikletimde, daha kalın 40c gibi lastik takabilmek için 622x19 jant ile takas yapmak istiyorum. eğer daha ince jant ve tekerlek isteyen olursa takas edebiliriz.

Geri