Scudo Sports

600 euro civarı bisiklet tavsiyesi???

chnvat

Üye
Tepki
2
600 euro bütcem var +/- 100 euro oynayabilir tavsiyelerinizi bekliyorum ben trek 4400 veya corratec x vert s lite 02 düşünüyorum ama lite versyonu nedir anlamıs deilim bunun hakkındada bilgi verirseniz sevinirim birde corratec lerde kadro ömür boyu garantilimi

Scudo
600 euro +-100 euro bütçe gayet iyi bir bütçe ve bu fiyat kategorisinde güzel bisikletler var...ben gecen ay bir TREK 4400 aldım kampanyada olduğu için bana 420 euro civarına geldi. Liste fiyatı olsaydı almazdım.Güzel ve stabil bir bisiklet , kadrosu gayet güven veriyor ve konforlu , üzerindeki donanım 8'li, sadece arka vites deore , vasat bir amortisörü var , tekerleri iyi , frenler tektro. kadrosu ömür boyu garantili ve açıkçası ben üzerine yatırım yapılabileceğini düşünüyorum ( xt ye kadar donanım )

600 euro gibi bir bütçe için Corratecleri değerlendirirdim, expertte sram var. gayet iyi olduğunu çok duydum . shimano xt seviyesinde, jant telleri bile Dt swiss, motion modelinde bile( 499 euro) full deore donanım var.
tek sıkıntının kadro ağırlığı olduğunu duydum ( 2 kg üzeri) ama bence çok şık bisikletler.

sedonanın 761 modeli ve Kron xc 4000 lx v fren de bu fiyatlar dahilinde değerlendirilebilir bence..

aslında expertten cok lilte versiyonu düşünüyorum rockshox nedeni ille ama lite versiyonunda ne gibi bir olayı var anlamıs deilim bayan için falanmı acaba:))

CORRATEC X-VERT EXPERT

KULLANICI TIPI : MTB
KADRO : X-Vert Monobox Technologie Aluminium 6061
ÖN AMORTİSÖR : RST GILA REMOTE LOCKOUT
ARKA AKTARICI : Sram X.9
ÖN AKTARICI : Sram X.7
VİTES KOLLARI : Sram X.9 Trigger
RUBLE : SHIMANO
ZİNCİR : SHIMANO
AYNAKOL : SHIMANO
ORTA GÖBEK : SHIMANO
FREN ÖN / ARKA : SRAM DIGIT 3
FREN KOLLARI : SRAM FR 5
ARKA GÖBEK : CORRATEC 32 delik
ÖN GÖBEK : CORRATEC32 delik
PEDALLAR : VP
GİDON : CORRATEC
BOYUN : zzyzx 15°
FURÇ TAKIMI : FSA
SELE : CORRATEC
SELE BORUSU : CORRATEC
SELE KELEPÇESİ : zzyzx
JANT : zzyzx MT22
JANT TELLERİ : DT Champion 1.8
LASTİK : CORRATEC GROUND GRIP
JANT EBATI : 26"
VİTES SAYISI : 27
MATARYEL : Alu
AĞIRLIK : 13 kg
SIZE : 2, 3, 4, 6, 7, 5

Fiyatı 650 Euro

bencede corratec x-vert expert...

corrateclerdeki kadroların ağır olduğu doğru ama 2007 model öncesi için geçerli bu 2007 modellerde kadrolar hafiflemiş baya...

arkadaşlar inanın corrateclerin kadro ağırlığı çok abartıldığı kadar değil iyi araştırın ve x-vert o paraya alabileceğin en iyi donanımlı bisikletlerden biri

ewt bende baktım suan öle gözüküyo ama x vert s02 lite de rockshox dart3 olduu için öncelikli tercihim ama lite versiyonun ne olduunu bilmediim için bi soru işareti var bu konuda bilgi verirseniz sevinirim

Maşadan beklentiniz sadece konfor ise dart belki iyi bir seçimdir ancak birkaç yerde 2200 gr olduğunu görmüştüm.1000 avroya kadar çıkmışsınız.Bence biraz daha araştırın.

Arkadaşlar bence o paraya ve bisikletinize yatırım yapmayı düşünüyosanız ilk olarak kadroya önem vermenizi tavsiye ederim...

Alacağınız bütçedeki bisiklerin tercihlşerini sıralayın...
Kadro ölçü çeşitliliği size uygunluğu (tasarım geometri vs.)
bisiklet üstündeki donanımlara bakın...

Donanımlar 9 lu olduğu sürece ufak tefek değişiklerle üst modellere arttırılabilir ama kadro modeli yükseltilemez.....

onun dışında trek almak istiyosanda 2 ay daha bekle aynı paraya daha üst model alırsın nasılsa 2-3 ayda bir ya kampanya oluyo yada indirim oluyo...

aslında illde terk alayım die bir takıntım yok ama f/p oranında corratecler suan için en mantıklı seçim gibi duruyor her ne kadar kadro 6 yıl garantili olsada (o zamana kadarda deiştirilir heralde) 2007 modelleride gayet salam duruyo ama yinede kadro konusunda bi eleştiriniz varsa duymak isterim
özellikle salamlık acısından

@chnvat

Arkadaşlar, bu kadro garantisi olayına açıklama getireyim.. Aşağıdaki yazıyı Trek bölümünde yazmıştım ama buraya da taşıdım.. :
------------------------------------------------------------------------
Zaten bisikleti aldıktan sonra internet üzerinden bisikletinizi kayıt ettirebiliyorsunuz.. Bu durumda mesela 10 yıl sonra bisiklet hala sizdeyse fatura sorulmaz sanıyorum..Zaten satın aldığınız yer faturanın bir kopyasını size verir yıllar sonra da...
15-20 yıllık otomobillerin ruhsatlarını nasıl saklıyorsak fatura da (ya da kopyası) saklanabilir.. Alışkanlık meselesi tabii..
Bu "original owner" lafı sadece Trek için değil, hepsi için geçerli bu arada.. Çok doğal bir önlem bu.. Bir bisikletin üzerinden 30 kişi geçmişse firma ne yapsın bu durumda. Bisikletine güveniyor, güvenmiyor meselesi değil bu.. Hep yazıyorum ama internetin bir yerlerinde kayboluyor.. :

Bir firma bir ürüne yaşam boyu garanti verdiği zaman bu ürün ille de yaşam boyu sağlam kalır anlamını çıkaramayız.. Bir şekilde metal yorulacak,çatlayacak veya kırılacaktır. A firmasının bisikleti B firmasınınkinden daha çürük demek değildir bu. Yapılan basit bir hesap var. Üst model hafif bir bisikletle her allahın günü, günde 8 saat kayalardan atlayarak binerseniz o bisiklet büyük bir olasılıkla 2 yıl sonra (belki daha önce) çatlar ya da kırılır.. Ama aynı koşullarda ama haftanın 3 günü ve günde 4 saat kullanılan bisiklet 8-10 yıl sonra zarar görebilir..Satılan binlerce bisiklet içinde o bisikleti bu koşullarda kullanacak kaç kişi vardır diye hesap yapılır. Atıyorum; 10 bin bisikletten 100 tanesi mi kırıldı? Firma bunu prestij için karşılar..Oran %1 dir çünkü. %1 insanı mutlu ederken %99'a da müthiş bir güven sağlar..A firması yaşam boyu garanti veriyor diye bisiklet yaşam boyu sağlam kalacak, B firması 5 yıl veriyor diye bisikleti 5 yıl sonra kırılacak anlamını çıkartmayın..Bu kadro garantilerine de o kadar kafayı takmayın

Yıllardır her türlü markaya bineriz, dağdan tepeden ineriz, kırılan bir bisikletle tanışmadım..Yamulan çatallar, dibinden kopan amortisörler tabii ki var ama kadro yok.. (1980'lerden beri) "Adam gibi" binilen hiç bir bisiklet öyle kolay kolay kırılmaz..Nokta..

• Beğen
Tepkiler: kurbaga
Geri