Scudo Sports

6 ocak kartepe kuzuyayla turu

furkanbr

Forum Demirbaşı
Tepki
393
Bisiklet
b'Twin
Merhabalar öncelikle bu ilk tur yazım o yüzden hatam olursa affola. Bisikletimi alalı 5.5 ay oluyor ve öncesinde de çocukluğumdan beri bisiklet kullanmıyordum. Tekrar başladıktan 2 ay sonra kendime daha fazla gelişmek için hedef koydum. İsmini forumlarda çok duyduğum kartepeye , kamp malzemelerimle çıkıp kamp yapacaktım. Burada önemli bir nokta varkı zirveye değil eşyalarla eşyasız bile çıkacak kondisyonum yokken yanı sıra hiçbir kamp malzemem de yoktu zaten hiç kampta yapmamıştım. O zamanlar şu konuyu açmıştım yeterli kondisyonu kazanmak için: Uzun mesafe tırmanış

Kısıtlı bir bütçe ile yavaş yavaş malzemeleri toplamanın yanı sıra sık sık yokuş antrenmanları yapıyor ve uzun yol yaparak destekliyordum. Hedefimi belirlediğide tarihte belliydi zaten. 6 Ocak. 5inde son final sınavıma giriyorum ve ertesi gün yola çıkıcam. Planım 7 gibi yola çıkmaktı gerçi 11 de anca çıktım ama olsun :)

20171215_001222.jpg

Hazırlıkları yavaş yavaş tamamladıktan sonra tarih yaklaştı.

20180104_144831.jpg

Arka lastik dişleri ön lastiğe göre biraz daha erimiş durumdaydı kar olması ihtimaline karşı birbiri ile değiştirdim bisikletin diğer bakımlarını ve kontrollerini de tamamladım.

20180106_105008.jpg

Portbagaj için bütçe ayırmak zorlayacaktı ben de halihazırda elimde olan 10lt ultra compact diye decathlonda satılan çantayı ziptie ile destekleyerek sele altından sele borusuna sabitledim. Sallanır zorlar mı diye tereddütüm vardı yokuş çıkarken bir iktar sallandı evet ama dengemi bozmadı hiç etkilemedi diyebilirim, alternatif yöntemler arıyorsanız tavsiye ederim. Yola çıktığımda açıkçası biraz heyecanlıydım , ilk kez bisikletle tura çıkıyordum, ilk kez kamp yapıcaktım ve bu kamp kar üstünde olacaktı , daha da önemlisi aylar önce koyduğum hedefi gerçekleştirmek için ilk adımı atmıştım. İlk molam 15 km sonra bir benzin istasyonunda kısa bir mola olacaktı. Su ve powerade ikmali ile devam ettim. Maşukiye camiinden sonra bana tırmanışın başlayacağı söylenmişti yolu takip ettim fakat camiyi göremedim , tırmanış başlıycak diye beklerden yaklaşık 1 - 1.5 km tırmanmıştım. İrtifa biraz arttıktan sonra yol üzerinde birçok kaynak suyu var benim gibi yavaş yavaş çıkıp performans derdiniz yoksa hepsinde az durup suyunuzu yenileyebilirsiniz.

20180106_145206.jpg

Yol boyunca mükemmel malzaralar var sürücüler gayet saygılı , hatta 3 4 kişinin videomu çektiğini de fark ettim ufak ufak gaz vemediler desem yalan olur :D

20180106_153023_HDR.jpg

Sapanca gölünün tamamı rakım arttıka gözüküyor yola çıktığım ilk yer ise gölün diğer ucu :)

Genel olarak yol gayet bakımlı tedbir amaçlı buzlama da var sadece tırmanışın ilk başladığı bölümlerde fazlasıyla cam kırığı var. Kuzuyaylada kamp yapacağım halde zirveye kadar devam ettim sırf çıkmış olmak için :D Aslında TV vericisine gitmeye çalıştım ama yolu bulamadım kuzuyayladan gidebileceğimi söylediler ama geri dönüp tekrar tırmandıktan sonra hava kararmış olacaktı ki daha kamp atmam gerekiyordu o yüzden bu seferilk yapamadım. Kuzuyayla gayet güzel kamp açısından hiçbir sorun çıkmadı ama ailk kez kurmanın verdiği acemilikle çadırı kurduğumda hava kararıyordu ve ateş yakamadım. Saolsun yakınımda kamp yapan hüseyin abiyle tanıştık onun ateşini kullanmama izin verdi. Sohbet ettik çay içtik gayet güzeldi :) Gece biraz rüzgarliydi soğuktan pek etkilenmediğimi söyleyebilirim ki dışarıda üşünüdüğü fazlasıyla söyleyebilirim niyetlenenler hazırlıklı gitsin :D Uyku tulumum (Husky StreetMan) bana hiç sorun çıkartmadı fazlasıyla rahat uyudum , çadırımın sırf üşenmemle etrafından iplerle germediğim halde( baktım ayakta duruyor gerek yok dedim :D) gece rüzgarlı bir hava vardı gayet iyiydi. Gece kar yağar biskletin üstünde donar falan diye ben çadırımı 3 kişilik alıp ön jantı söküp bsikleti de çadıra soktum ki gayet güzel oldu , çalınması gibi bir olasılık ta kalmamış oldu.

20180107_103800.jpg

Geri dönüş başladı ama bu kısım pekte elenceli olmadı , kuzuyaylaya gelirken iki lastiğim de patlamış sabah fark ettim. Ben beli soğuktan büzülmüştür umuduyla şişirip yola çıktım fakat değildi. Yama yaptım fakat arka lastik tekrar patladı , bir kez daha yama yaptım lastiği janta takarken plastik levyemi kırdım ve sonradan farkettm ki lastiğim tekrar iniyor(son yaptığım yamada dış lastikte iç lastiği patlatan ince tel kalmış ve kontrol etmeyi atlamıştım , levyemi de kırdığım için düzeltemedim.) yokuşun kalanını neredeyse lastikte hiç yama yokken bütün ağırlığımı ön lastiğe vermeye çalışarak indim. kalanı ise D100 e kadar yürüyüp bir tır söförü abinin beni alması ile tamamlanmış oldu :D O değil de çıkarken buradan inmesi ne eğlenceli olacak diye kendimi gazladım durdum iniş işkence oldu ona yanıyorum. Bir debir arkadaşım için bütün turu kaydedicektim çekmişken düzenleyip yayınlarım belki diye heveslenip turu kayda almıştım eğer ilginizi çekerse buyrun :) :

Kamerayı çanta askısına sabitlemiştim ama malesef sallanmış kusura bakmayın. Videolara mümkün olduğunca hobi olarak devam etmek istiyorum önerileriniz varsa benim için önemli :)

Tur bilgileri :
Bisiklet :Btwin rr520
Rota :Arifiye - Kuzuyayla
Ortalama hız : Tam olarak belli değil tırmanıştaki ortalamam 7.5 km/h
Toplam seyahat süresi :3 - 3.5 saat

Scudo
Göze alıp bu mevsimde Kartepe"ye çıkmak ve birde çadırda kalmak herkesin harcı değil. Bu yüzden iyi bir azim ve başarı öyküsü olmuş. Bizde her sene ocak ayı Kartepe turu gerçekleştiriyoruz. Bu yüzden oranın nasıl bir yer olduğunu çok iyi biliyoruz. Kazasız belasız daha nice turlar diliyorum.

• Beğen
Tepkiler: ayhandeniz71
Öncelikle ayağınıza sağlık benim evim kartepe'de bu havada çıkıp kamp yapmak ve - dereceyi göze almak büyük başarıdır :) keşke önceden yazsaydınoyazsaydınız foruma bilgi verirdim maşukiye cami 2.km civarında sağda kalıyor işte bütün mesele oradan sonra başlıyor sert eğimler 9.km ye yaklaşırken ve 11.km arası çok sert eğime sahip %12 civarı ve kuzuyayla girişine gelmeden son çıkış %14 eğime sahip zaten ordan sonra %4 tatlı ve düzlük :) lastiğinizin patlaması bence çok sağdan dipten gidiyorsunuz bütün pislik birikmiş yerden gitmek lastiği kolay patladır arabalar bu yolda o kadar hızlı değiller bu yüzden yoldan rahat gidebilirsiniz :)

Oncelikle guzel dilekleriniz icin tesekkurler. Cogunlukla yolun gayet sagindan gittim biraz yolu bilmememden dolayi kendimi yorup zorlanmak istemememden biraz da firsat buldukca manzarayi izleyerek kimseye rahatsizlik vermeden yavas yavas cikmak istememdi. Acikcasi ben cok sevdim ve gitmeyi dusunen herkese tavsiye ederim cogu kisi de biraz saskin bir tavirla gayet iyi karsiladi hicbir sorun yasamadim herkesin daha iyilerini basarmasini umuyorum.

• Beğen
Tepkiler: Melih Çolak
Bisiklet, dağ tırmanışı, karda sürüş, kamp ve dönüş...
Kutluyorum, ilerisi için unutulmayacak bir anı olarak kalacaktır bu yürekli yolculuğunuz :)
Selamlar

@furkanbr tebrikler. Yama konusu ders olmuştur artık :D bundan sonra fazladan levye ile çıkarsınız :)

3 levye iceren seti yanimdan bile ayirmiyorum okula giderken bile yedek ic lastigim var artik insan yasamadan akillanmiyor iste

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
Öncelikle seçmiş olduğun zaman ve üstelik eğimin ilk 15 km'de ortalama yüzde 10 -11 gibi seyrettiği Kartepe gibi bir yeri tercih etmenden dolayı tebrikler..Kazasız başlamış ve tamamlamışsın önemli olan bu..ben 2015 Eylül'de inişte (kaza anını tam hatırlamadığım için) Tahminimce asfaltın önceki zamanlardan kalan kar sularından dolayı yarılmış kısmına ön lastik girince, refleks olarak parmağımında ön frene temas etmesi sonucunda en kötüsü de spd ayakkabılardan dolayı pedalden ayağı kurtaramamda eklenince sonuç 6 7 ay sahalardan uzak kaldım .. inişler biraz daha tehlikeli,malum virajlar+inişte hızlanmak+yoldaki hasarlar,.
En nihayetinde kurduğun plandaki ufak tefek sıkıntılar ileriki zamanlarda başa gelebilecek aksilikler için tecrübe niteliğinde olmuş..ayrıca nacizane tavsiyem turlarda yanında ne olur ne olmaz bir zincir anahtarıda bulundurman...

Tavsiyeleriniz icin tesekkurler alyan takimi tasiyordum ama sonradan farkettim yetersiz kalabilecegini zincir aparati da iceren bir takim bakiniyorum ben de bu aralar.

Tebrikler dostum ama cok detaysiz anlat misssin. Insan kampi anlatir ne bilim duygularini anlatir :)

• Beğen
Tepkiler: Haluk Eke
Tebrikler güzel tur olmuş.Çadırınızın marka ve modeli nedir ?

Arpenaz 3 freshandblack modeli , yazin da kullanimi rahat olsun ve bisikletimi de iceri alabileyim diye tercih etmistim sahsen pisman etmedi, karda su gecirir mi diye sordugumda gorevli arkadaslar cok emin konusamamislardi fakat o konuda da bir sikinti yasamadim. Ilk tur lilk kamp gibi etkenlerin yaninda soguk ve ve karanlikta birlesince gece fotograf cekmeyi de unutmuşum malesef, tecrubesizligin de sonucu olarak affola ilerde umarim daha guzelleri olacaktir.

Aslinda benim de tedirgin oldugum bir konuydu ozellikle de kuzuyayla icindeki yolda ayi yasam alani tabelasi gordukten sonra fakat kamp yaptigim bolgede yalniz degildim baska cadirlar da vardi ve isletmedeki abi de kontrol icin etrafta dolaniyordu biraz guven verdi bana sahsen. Gece bikac tilki sesi de geldi ama sorun cikaricak hicbisey olmadi umarim kimsenin basina da gelmez.

• Beğen
Tepkiler: Melih Çolak
Bende bu var, tavsiye ederim (link) ama yer ve ağırlık sıkıntın yoksa direk zincir sökme aleti al, daha pratik olur.

Siparis verdim artik geriye beklemek kaldi. cok yer sikintim yok agirligi da pek kafaya takan birisi degilim baktim pratik olmuyor onu eve alirim diye dusunuyorum , artik tura eksik malzemeyle cikmam akillanmis oldum hersey guzel giderken bi anda iskenceye donebiliyor.

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
Geri