Scudo Sports

50 gb oyun değil! Altyazı istiyoruz! Lütfen siz de katılın...

dodo

Forum Bağımlısı
Tepki
218
Bu jenerasyonlada anladık ki, oyunlar nasıl olsa gerçek gibi görünmeyecekler. O halde...

İngilizce, Japonca ve Macarca bilmeme rağmen...

50 gb' lık bir Metal Gear Solid 4 Guns of the Patriots yerine,

49 gb' lık bir oyun ve geri kalanı ( 1 gb' lık kısmı ) tüm dünya dillerini içinde barındıran bir Blueray görmek istiyorum...

Bana göre yeni jenerasyon oyunculuk budur!

Bir devrim yaratmak...

Herkesin anlamasını sağlamak.Bunu DVD filmlerde yapabiliyorlar. Oyunlarda neden yapmıyorlar? 3-5 dil demiyorum. En az 120 dil, seslendirme olmasa da olur. Yalnızca text...

Keşk Singstar yerine bunun üzerine çalışmalar yapsaydı Sony. Ama hala umudum var açıkçası Final Fantasy ve MGS4 için...

Arkadaşlar ne yapalım biliyor musunuz?

Hepiniz ünlü oyun şirketlerine derhal üşenmeyip, aşağıda yazdığım texti kopyalayıp mail yollasın.

'' Yeni jenerasyon yalnızca grafikten ibaret olmamalı. Altyazı istiyoruz, gösterin kendinizi. Ve gerçek bir devrim yapın şirket olarak. Ve lütfen Tükçe altyazı' yı unutmayın. Kendim gönüllü olurum bunu endüstri için yapacaksanız. ''

İngilizcesi olan arkadaşlarımız bunu:

'' The next generation is not have to be just about the graphics. We need subtitles. Show yourself, and make a real revolution for the industry by doing this with your company. And please dont miss Turkish subtitles. I myself would like to be a volunteer, if you gonna make this for the industry. ''

Bu mail' i az önce konami ye yolladım. Link budur. Lütfen yapıştırın bu text' i ve ok' e basın. Hepsi bu. İnanın karşılık verecektir. Dünyanın en büyük şirketi ne de olsa...

(link)

Haydi üşenmeyin. Hit oyunların çıkmasına ortalama 6 ay varken hala şansımız var.

NOT: İngilizcesi olmayan arkadaşlarımız lütfen bunu yollasın:

'' The next generation does not have to be just about the graphics. We need subtitles. Show yourself, and make a real revolution for the industry by doing this with your company. And please dont miss Turkish subtitles. ''

NOT:ALINTIDIR

• Beğen
Tepkiler: Onur Kula
Scudo
Oyunlarla pek aram yok ama forumdan bi arkadaımız için seve seve yapardım dicem ama link çalışmıyor ... Noktalar işi bozmuş ;)

(link) işte link:)

@Ergün (Divinity)

oyunları türkçe oynamak istemez misin???bence çok güzel olur...tabi ki grafikler önemli ama İstanbuldan daha küçük ülkelerin dilleri varken bizim türkçemiz neden olmasın?zaten bunlar alıntı sadece sizlerle paylaşmak istedim

Bence dilin pek bir önemi yok, özellikle yüksek sistem gereksinimi isteyen oyunlarda benim için grafik kalitesi, oynanabilirlik, oyun içi videoların kalitesi daha önemli, ayrıca her medyanın orjinal dil ve seslendirmesini tercih ederim her zaman, üstelik Türkiye dünyada dublaj konusunda çok ileri olmasına rağmen.

herkezin öncelikleri tabi ki farklıdır ama oyunu anlamadan senaryoyu anlamadan oyunun zevkine varamazsınız ki tam olarak....ingilizcesi olmayanlar için çoğu oyun işkenceye dönüşür ne diyo lan bu diye sürekli tekrar edilir...tabi sürekli futbol oyunu araba yarışı oynayan için o kadar önemli değil bu dediklerim...
birde şu olay var oyunda türkiyeye ait bir altyazı görmek gururumu da okşar tabiki...

birde şu var bu mesajda denileni yapmak 2 dakkamı almadı herkes 1 dakkasını ayırıp yaparsa adamlar önemser bunun içinde bütçe ayırır ;) lütfen üşenmeyin yapın ben sürekli oyun oynamam hatta bayadır oyun oynamıyorum ama bu önemli bi konu oyunlardan zevk alabilmek için ;)

@dodo
Aynen katılıyorum, çok ülke türkçeyi görmezden geliyor; örneğin vietnamca , taylandca var, Korece vs. bi tek türkçe yok, türkçenin ne si var sanki.
Ben bu dil olayından çook çektim ve de hala çekmekteyim. O yüzden Türkçe seçeneği olmayan ne olursa olsun bir anlamda protesto ederek o ürünü almayıp türkçe seceneği olanını alırım.

Programlara ve oyunlara neden Türkçe dil desteği eklenmiyor?

Cevabı basit. Korsan program ve oyun alıyoruz, orjinal almıyoruz. Oyun ve yazılım üreten firmalarda bunu bildiği için Türkçe dil desteğini önemsemiyor.

Geri