Scudo Sports

4 adet ram taktığımda pc kendiliğinden kapanıyor

abdullahb

Üye
Tepki
13
Slm arkadaşlar, benim anakartta 4 adet ram slotu var.şuan 3'ünde 2 gb ddr3 1300 mhz ram var. fakat 4.slotada ram taktığımda bilgisayar kısa bi süre çalıştıktan sonra mavi bi ekran geliyor ve kendiliğinden kapanıyor. normalde anakart 16 gb destekliyor fakat 4 slotu birden kullanamıyorum. Acaba neden kaynaklanıyor olabilir ?

Scudo
4. slota taktığın ramı başka slotta denedinmi?

• Beğen
Tepkiler: abdullahb
@Mustafa Tuğrul TIRPAN

evt denedim sorunsuz çalışıyo. yani 4 ü takılı olduğunda kendiliğinden kapanıyor. herhangi birini çıkarttığım zaman sorun olmuyor.

RAMiniz sağlamsa geriye bir tek slotlar kalıyor. Slotların temiz olduğundan emin olun ve bu durumda da arıza devam ederse, anakartınızı garantiye gönderin. İyi forumlar..:in:

• Beğen
@euners

evt ram'ler sağlam fakat slotlarda da sorun olduğunu sanmıyorum. çünkü mesela 4.slota takıp 1.slottakini çıkardığımda da sorunsuz çalışıyor. düzgün çalışması için herhangi bir slottaki ram'i çıkarmam yeterli. sadece 4'ü dolu olduğunda böyle bir sorun yaşıyorum.

Mavi ekran sorunu...
1- ANA KART
2- İŞLEMCİnin çok ısınması
3- EKRAN kartından kaynaklandığını duymuştum...

Eğerki RAM takma işleminde bilgisayarınızı temizlemek maksatı ile işlemcinin FAN ını söktüyseniz doğru ve yerine tam oturduğundan emin olunuz...

Ekran kartının yerinden oynamadığından emin olunuz...

Sorun hala devam ederse EUNERS in dediği gibi ANA KARTI garantiye Gönderiniz :D

• Beğen
@abdullahb

Şimdi internette baktımda birileri benzer bir konu açmış ama baya eski şöyle demişler orda da DDR 400 ram var mış ve tüm slotlar dolduğunda bilgisayar kilitleniyormuş. Biostan ram frekansı 333 MHZ ye çekilince sorun düzeliyormuş.
Acaba sizin RAM ların hızını anakart kaldıramıyor mu? Bu yüzden de olabilir..:rolleyes: İşlemci, anakart ve Ram uyumluluğunu bir kontrol edin bence...

• Beğen
@euners

4 ram de aynı özellikte. 2 gb 1300 mhz. normalde destekliyor ama anlamadım bende. bari bios u biraz kurcalıyayım belki bişeler bulurum :D

Power'ınız yeterli gelmiyorsa olabilir. Çoğunun üzerinde 250watt yazar. (hatta 350watt bile yazar). Bilindik bir marka değilse (cooler master vs.değilse ) gerçek değerde anakartı beslemez. Akılda tutmakta fayda var.

Bana Göre Psu Yetersiz Geliyordur 4 Tane 1333 Mhz Ram'den Bahsediyoruz Burada Ve Bu Ram'lerin Yanında Cpu, Gpu, Hdd, Optik Okuyucu, Mainboard Da Var Ki Bu Da Psu'nun Reel 700 Watt Olması Gerektigi Yönünde Fikir Veriyor Bana. Power Supply Anakart'ı Beslerken Gereginden Fazla Yüke Bindiginden Ram'i Görmesine Rağmen Çalıştıramayınca Bu Şekilde Mavi Ekrana Düşürebilir. Bence İlk İşiniz Psu'nuzu Bir Kontrol Etmek Olsun. Düşük Watt Psu'nun Cpu'nun Yanmasına Sebep Olduğuna Şahit Oldum Ve Önemini Açıklamada Yeterli Olacağını Düşünüyorum ;) Selametle...

• Beğen
Tepkiler: serkan hilal
@Serkan YILDIZ

Benim psu high power 650 w. ama belki yetersiz kalıyo olabilir..

@Yasin Mutlubay

Kullandığım psu high power 650 watt. Fakat donanım biraz fazla 2 adet hdd, 3 adet dvd rw, gigabyte hd4850 ekran kartı, 4 adet ram, ve de diğerleri. sanırım sorun dediğiniz gibi güç yetersizliğinden kaynaklanıyor olabilir.

• Beğen
Tek Sorun bence işletim sistemi Neden: XP 4 Gb Ram i desteklemez mavi ekran hatası verir bu kadar basit.

• Beğen
@abdullahb

Windows 7 olması bu durumun olmaması anlamına gelmez. Win 7, Win XP, Vista nın 32 Bit ve 64 Bit lik sürümleri var. Win 7 32bit 4 GB max. RAM adresleyebilir. 4 GB ve daha üstü bir hafıza isteniyorsa 64 Bit kullanmanız gerekecektir.

Ama anlattığınız kadarıyla zaten siz 3 slotta 2 GB lik RAM kullanıyorsunuz. Haliyle mevcutta 6 GB hafıza mevcut. Haliyle 64 bit kullanıyorsunuz demektir.
O nedenle işletim sistemi sürümü sorunu olmaması gerekiyor.

anakartı bios update yap %100 sorun çözülür neden diyeceksin çünkü tükiyeye gelen anakartlar en az 5 yıllık olduğu için güncellenmemiş oluyor zaten pilleride çabuk bitiyor.

• Beğen
@Selim Üsel

evt 64 bit windows 7 yüklü.sistemden kaynaklandığını sanmıyorum

Geri