Scudo Sports

29' MTB'ler

Serbay Akar

Forum Demirbaşı
Tepki
207
Bisiklet
KTM
Son zamanlarda bisiklet firmalarının, 29' bisikletler üretmesi (MTB'de) konusun da fikirlerini alabilir miyim ? Diğerlerinden farklı olarak ne gibi artılar sağlar ? Ya da eksiler ? :eek:

Scudo
29" derken anlayamadım biraz daha açabilirmiyiz?

jant demek istedi galiba biraz büyük olur ama süper hız olur bu yol bisikletinde olmalı :d

Yani tekerlek boyutu galiba, benim bildiğim büyük tekerleklerde toprakta manevra kabiliyeti azalıyor ama , firmaların sitelerinde yeni yeni kataloglara 29" ler girdi , merakımdan soruyorum sadece .

Allah Allah.29 inç jant bayağı bir büyük olur.Dağ için sağlıklı olacağını düşünmüyorum.Ama yol için güzel olur gibime geliyor.Yeni çıkan bir ürünse kullanan arkadaşlarımızıda şimdi bulmak biraz zor olur.İngilizceniz varsa yabancı sitelerden bakın derim ben.

(link)

(link)

misal büyük firma diye biliyorum ben bunları :D

29" yeni bir şey değil. Daha çok amerikada tutuluyor. Heralde boy olarak büyük oldukları için. Avantaj ve dezavantajları var ama ben bir tane olsun isterdim:)

Yeni olmadığını biliyorum yaklaşık bu firmaları 5-6 aydır bakıyorum, şaşırdım bir anda bunları katalogda gördükten sonra :)

sadece biraz ağırlar, arazi sürüşlerinde artı yönde çok avantajları var. daha az güç ile daha çok mesafe kat edebiliyorsunuz ve engel aşma konusunda biraz daha başarılılar. bende gelecekte 29er ve lefty bir model düşünüyorum :D

• Beğen
Tepkiler: Ali Rıza Şan
ben direk giant ın bir modelinin fotoğrafını ortama aktararak konuyu biraz daha genişleteyim...

http://i53.tinypic.com/o91nde.jpg

@M.Burak KARADAĞ

Sanırım genelde bir yanlış anlama var 29er Bicycle hakkında.

29ers veya diğer adıyla two-niners bisikletlerde 29" ( inch) jant kullanılmaz. 29" jant ebadı diye bir jant yok.

29er bisikletlerde kullanılan jant ebadı 700C (ISO622mm.)dir.
Bu jant ebadı(700C) yol yarış, City bike, trekking ve cyclo-cros bisikletlerinde kullanılan jant ebadı ile aynıdır, bunu doğru tanımlayalım.

Fakat şöyle bir fark varkı 29er bisikletlerdeki jantların kasnak genişlikleri daha geniş lastikleri yani MTB lastiklerini kaldırabilecek genişliktedir.

görünüm olarak daha güçlü ve atik görünüyorlar kullanmadan anlayamayız ama...

(link)

salcanonun da var bi 29" liği üstelik parçalar da baya iyi kalite..

@Mustafa İçdağ

Bize artılarını söyleye bilirmisiniz ? Ya da eksilerini :)

@Serbay Akar

Söylerdim gerçi, fakat ne desem sonuçta yoruma girecek.
Şöyle bir olay varki MTB bisikletlerinin jant ölçüsü 26"(inch) olarak belirlenmiş ve oturmuş bir standart, bunu destekleyen bir yan sanayiisi ve lastik üretimi var.
29er dağ bisikletlerinin jant ebatlarının MTB jantalardan büyük olmasının bir takım avantajları var olduğu söyleniyor ve piyasada bayağı tutmaya başladıda bu bisikletler. Fakat bana kalırsa her iki jant ölçüsününde MTB kullanımında avantaj ve dezavantajları olacaktır, bence MTB nin oturmuş bir sistemi var halihazırda bunun dışını kurcalamak isteyenler 29ers bisikletleri deneyebilirler.

Aşağıda verdiğim kaynakça oldukça ciddi bir derleme, bu işin başlangıcını, tarihini ve gelişimini fazla yorum katmadan anlatıyor, bir okuyun isterseniz.

(link))

XC tipi daha kıvrak ve seri yarışlar için uygun değil bence ama akselarasyona ve çevikliğe dayanmayan maraton tipi kullanımlar içinde 29er bisikletler oldukça avantajlı görünüyor. Gerçi bunlar hep tahmini yorumlar, kesinlikle net bir fikre varmak için kullanmak ve ona göre kıyaslama yapmak gerekir.

Geri