Scudo Sports

27.5 Carraro Big 2712 Deore Modifiye

Tepki
3
Başlangıç
2000—01
Bisiklet
Carraro
Selamlar,
27.5 Carraro Big 2712 Deore dağ bisikleti almıştım.Üzerinde yanlış hatırlamıyorsam 2.25 bir lastik vardı. Açıkçası lastikleri biraz incelemek istiyorum. 1.95 kaliteli bir lastik almak istiyorum.Scwalbe marathon plus düşünüyorum ama şimdi havasız lastiklerde felan çıkmış. Bir bisikletçi marathon tour lastiği önerdi ama kafam baya karıştı. Sektöre bir süredir uzak kaldım Önerileriniz var mıdır?
Bir de ben 3 lü aynakoldan sonra tek yaprak aynakola alışamadım. Düz yoldan 12.viteste bir yerden sonra ayaklarım boşta dönüyor. Aynakola müdahale etmek bu noktada da mantıklı olur mu sizce?
Aslında şehir bisikleti alsam daha mantıklı olacaktı ama dönem dönem dağ tepe girdiğim için tercih etmedim.

Scudo
Lastik durumuyla ilgili net bir yorum yapmayacağım fakat lastikle ilgili tek bir uyarım var size, çemberiniz geniş ise o lastiği takarken çok zorlanırsınız veya takamazsınız. Mesela kendim 34mm dış/30mm iç genişlikte jant kullanıyorum 2.25 inç lastikleri takarken de çıkarırken de mahvoluyorum. 2 inç genişlikte olan lastiği ise takamıyorum. (kullanılan lastikler sırasıyla schwalbe tough tom ve rockrider all conditions.)

Bir de tek yaprak aynakollarda son hız dediğiniz gibi biraz düşüyor. Aynakolunuzun bcd değerine uygun biraz daha büyük bir dişli alıp son hızınızı yaklaşık 2.5/3 kilometre/saat civarında artırabilirsiniz. Örneğin 30 ise 32 diş veya 34 diş düşünebilirsiniz.

(link)

Geri