Scudo Sports

26x1.95ten 26x1.30-1.40-.1.50 ye Geçmek

albatros8

Üye
Tepki
4
Bisiklet
Diğer
Bir MTBye, orjinal lastiği 26x2.0 yaz başlarında 26x 1.95 kaucuk almıştım.(Bisikletçide değiştirmiştim, bu konularda detaylı bir araştırmam yoktu. 2 çiftini 50TL aldıydım. Sonradan araştırdığımda, mtblere ince teker takıp, performanstan kazanıldığını duydum.Bisikleti yoğunlukla sahil kesiminde kullanıyorum, spor için.Sizce kaucuğu değiştirmem masrafına değer mi?

Scudo
Kullanacagınız yol asfaltsa

(link)

Bu linkteki ürüne bakabilirsin.Sitede başka lastiklerde var.Alışveriş sitelerinde araştırma yapıp daha ucuza bulabilirsin.Başka markalarada bakmalısın.Yurt dışı alışveriş sitelerinde fiyat olarak daha ucuza bulunabiliyor.Değiştirmenin faydası olacaktır.Diyorsan ki verdiğim paraya değermi bence değecektir.

@Cem9592
Bu ilk başta görmüştüm ama es geçmiştim, keşke bunu alsaydım.:( Daha ince bir lastik alsak,mesala 26x1.00-26x1.30 vs daha iyi olmaz mı?:D

@OnurÖzdağ
Evet, o başlıklara baktım lakin güncel, yakın zamanlara ait bir başlık bulamadım, bir ürün alırken güncel olmasına dikkat ederim, belkide şuanda daha iyileri çıkmıştır, neden eski gönderilere göre işlem yapalım ki değil mi?;)Emin ol çok araştırdım, hatta burada bir şeyler sorabilmek için çok uğraştım, bazı teknik sıkıntılar vardı.:)

@nbacıshaquılle
Kaucuk,bizim burada dış lastiğe verilen ad,lastik olarak genel olarak dış lastik+şampiyerede denilebiliyor.Ama dış lastik tabiride kullanılabilirdi.:harika:

Bende 2.10 dan daha ince bi lastiğe geçmek istiyorum ama henüz karar vermedim

• Beğen
Tepkiler: albatros8
26x1.50 bence en ideal olanıdır.Daha incesini hiç düşünmedim bende 26x150 alacagımdan dolayı araştırma yapmiştim bu linkteki ürün aklıma yattı hem fiyatıda iyi

• Beğen
Bu lastiği doğa bisikletten aldım, fabrikasyon hatalı çıktı. Her türlü yolu denedim ama lastiği janta takınca resmen bir kısmı sağa doğru eğik kalıyordu. Bunu iki çift lastik ile iki farklı bisiklette denedim. Her türlü yöntemi denedim ama lastikler hiçbir zaman tam oturmadı jantlara. Hatta tura gittiğimde insanlar akord ayarımın bozuk olduğunu bile söyledi. 700 km böyle kullandım. (arasıra sekme sorunu da oluyordu.) 700 km sonunda hiç kazık fren sıkmamama rağmen arka lastikler eridi. Ben de özceylan'dan Rubena Syrinx 26x1.50 aldım. Kesinlikle flash lastiklerden çok daha konforlu. Ama ilk defa giriyorsan bu işe, 1.75 lastikler ile başlamanı tavsiye ederim.

• Beğen
Bende 26×2.2den 26.1.50veya(26×1.75) ye geçmek istiyorum ama iç lastiği ve jantı değiştirmem gerekir mi? o_O

• Beğen
Zaten jantına uygun modelin dar kalıplısını bakıyorsun, bir sorun olmasa gerek.Sadece ince lastiklerin daha çabuk yıprandığı,patladığını,daha fazla kaymaya müsait olduklarını duydum.Birde özellikle hız bisiklet lastiklerinde, mazgallardan geçerken çok dikkat edilmesi gerekiyormuş,demirlerin arasına girip takla attırma riski varmış diye duydum.Lakin neden aynı enerji ile daha çok km yapmayalımki fikride baskın geliyor, özellikle bisikletin yağ gibi gitmesi meselesi.:)Ha kalitelileride vardırda, o kadar para verilir mi bir lastiğe?Tamamen ekonomik bir durum yani.

@Emre9222

Jant değiştirmen muhtemelen gerekmez ama iç lastik değiştirmen gerekiyor çoğu zaman.

Şu an eski lastiklerimin kalınlığını hatırlamıyorum ama cidden traktör tekeri gibi kalındı sonra 1.75 lik taktım. Hem memnunum hem de değilim. Neden memnunum yağmurda kaymıyor, hızlanması daha iyi filan vs. Neden memnun değilim şehir içinde asfalt olmayan yollarda (parke taşlı ara sokaklar, kaldırımlar) gidince bisiklette fena titreşim oluşuyordu hatta ilk gün matara kafesinin vidaları fırlamıştı.. Sonra yokuş aşağı viraja girerken hafif yatsan bile düşecekmişsin gibi hissettiriyor.

• Beğen
Geri