Scudo Sports

26 Nisan 2021 Tam Kapanma Kararı

Ali Eren

Daimi Üye
Tepki
1.715
İsim
Ali Eren
Başlangıç
2012—13
Bisiklet
Peugeot
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Evet arkadaşlar yeni kısıtlamalar hakkında ne düşünüyorsunuz?

Scudo
  • Beğen
Tepkiler: Ali Eren
Aslında geç kalınmış doğru bir karar..

Bize nasıl yansır bilemiyorum , tek başına lisans işe yarar mı o da belirsiz. Eğer bölgedeki memurlar aynı düşüncede takılırlarsa değişen birşey olmaz.. ama bu risk 3bin küsür TL 'ye patlayabilir :)

Benim lisansım yok şimdi hiç bir şekilde çıkamaz mıyım? şaka gibi ülke olduk. Evet tam kapanma 1 yıl öncesinde olması gerekendi ama şu an değil çünkü çözümü bilim insanları buldu. O da Aşı bunu tedarik edip hızlı bir sürede uygulayamıyorsan gerisi boş iştir. Dün İngiltere'de futbol karşılaşması seyircili oynandı niye çünkü nüfusun büyük bir çoğunluğu aşılandı. Çok yazık.

17 gün benim için çok uzun evde delirmesem iyide tam kapanma olacaksa olsun ama eminim bir çok yer yine çalışacak insanlar sokaklarda taşacak

Benim lisansım yok şimdi hiç bir şekilde çıkamaz mıyım? şaka gibi ülke olduk. Evet tam kapanma 1 yıl öncesinde olması gerekendi ama şu an değil çünkü çözümü bilim insanları buldu. O da Aşı bunu tedarik edip hızlı bir sürede uygulayamıyorsan gerisi boş iştir. Dün İngiltere'de futbol karşılaşması seyircili oynandı niye çünkü nüfusun büyük bir çoğunluğu aşılandı. Çok yazık.
Lisanslı olanlarında çıkması yasak !

Aksi uygulamalar keyfi uygulamalar.

Lisansınız var diye dışarı çıkıp bisiklete binemezsiniz.

Dolayısı ile lisansınızın var yada yok olması bir şeyi değiştirmiyor.

Lisanslı olanlarında çıkması yasak !

Aksi uygulamalar keyfi uygulamalar.

Lisansınız var diye dışarı çıkıp bisiklete binemezsiniz.

Dolayısı ile lisansınızın var yada yok olması bir şeyi değiştirmiyor.
Zaten komple sokağa cikmak yasak 😆

Biz üretim tesisi değiliz ama durmadan çalışan sistemlere sahip 3 binadan oluşan bir plazanın yönetim çalışanlarıyız. Teknik Servis ,temizlik ve güvenik olarak 3 farklı ekip hizmet veriyor. Bu inanlar sen 18 gün gelme deme şansımız yok. Sayı azaltılır ama çalışılmaya devam edilir.

Bulamayanlar veya yeni haberi olanlar için kısaca şöyle özetliyim durumu:

TAM KAPANMA OLACAK MI?
Koronavirüs salgını dünyayı kasıp kavurmaya devam ediyor. Bu salgın krizini ülkemiz ve milletimiz için en hayırlı şekilde yönetmeye çalışıyoruz. Sağlık hizmetleri konusunda hamdolsun herhangi bir sıkıntı yaşanmıyor."

Vaka sayımızı 5 binin altına indirmeliyiz. Hedeflediğimiz rahatlamayı sağlamak için biraz daha fedakarlık yapmamız gerekiyor.

29 Nisan 2021 Perşembe 19.00'dan başlayıp, 17 Mayıs 2021 Pazartesi 05.00'a kadar sürecek tam kapanmaya geçiyoruz.

Zincir marketler pazar günleri kapalı olacak.

Şehirlerarası otobüsler yüzde 50 kapasite ile çalışacak.

Kamu kurumunda çalışan personel, evden çalışmaya yönlendirilecek.

Tüm sınavlar ertelenecek.

Askerde çarsi izninde birkaç er vukat işler, Bütün Alayın çarşısı kitlenir.
Gecmiş olsun Türkiye ! Yada
Allah Kurtarsin

17 Mayıs yada ondan sonra gelecek hafta bu açıklamayı yapan kurul kimse , yapılacak yeni açıklama.

Biz elimizden gelen her şeyi yaptık. Halkımız sokağa çıkmakta inat etti. Bu yüzden salgın devam ediyor .Haftaya yeni önlemler açıklayacağız.

Bundan 1 ay sonra yapılacak açıklama:

Turizm sezonu açıldı. Şezlonglarda mesafe korunarak vatandaşlarımız tatil yapabilir.

Bu 2 açıklama olmazsa tüm başlıklarda , ben kaz kafalı biriyim diye davul çalacağım.

Turizm mevsimine kadar az sabredeceğiz. Paraya ihtiyaç var a dostlar, putin a.s. izin versin ruslar aksın. Kışın yakacağımız doğal gazın parası çıksın.

Merhabalar herkese hayırlı ramazanlar; iyi geceler sağlıklı huzurlu bir hafta dilerim.

Bu lisanslı sporcular ile ilgili durum hakkında haklı bir muhalefet var; hukuksal boyutu olarak avukat ile görüştüğümüzde zaten sokağa çıkma yasaklarının kanunsuz olduğunu ve bunun ancak kanun ile yapılabileceğini belirtirken merakımız ile ilgili olarak bisiklet lisansı ile "Profesyonel Sporcu" kategorisinde olduğu için muaf olması gerektiğini belirtti.

İşin yürütme tarafında ise az önce; parktaki kedileri beslemeye gittiğimde bir asayiş ekibi ile ayaküstü sohbetimizde kendilerinin de yürütme olarak ne yapacaklarını çok bilmediklerini; o yüzden "aylak aylak" gezinenler dışında işinde gücünde insanlara ceza yazmadıklarını biraz bu durumun yürütme'nin keyfi uygulamalarına kaldığını gösteriyor.

Yani yürütme bu noktada isterse herkese ceza yazıp cezayı yiyen vatandaşlara gerekli yerlere itirazınızı yapabilirsiniz haklıysanız cezanız silinir gibi bir yol izlerken diğer yandan bir şey de yapmayabiliyor, kısaca elinizde evraklı bir şekilde izniniz bile olsa ceza kesilebilir ve itiraz yoluna gidebilirsiniz; veya hiç bir izniniz bile yokken taytınızı çıkıp günlerce gezebilir kimseye hesap vermeyebilirsiniz. Ucu açık bir durum.

Hani derler ya At Binenin Kılıç Kuşananın; lisansı olan profesyonel sporcular bulundukları mahalledeki karakolu telefon ile arayarak bu konudaki en doğru bilgiyi alabileceklerini düşünüyorum; neticede ortada bir hak varsa en tabii olarak vatandaş olarak bu hakkı kullanmakta devletin vatandaşına tanıdığı bir haktır; eğer Profesyonel Sporculara bu hak verildiyse bunu kullanmaktan sporcular korkmamalı eğer ki bu hak verilmediyse bunu suistimal etmemeli, bu sebeple en doğru cevabı yakındaki polis karakolu verecektir neticede yürütme onlar.

Sevgi ve saygılarımla.

Yine her zamanki gibi yarım yamalak bi açıklama yapıldı.

Herkese merhaba, uzun bir süredir foruma uğramıyordum. Niyeyse bir göz atayım dedim ve bu konu dikkatimi çekti.

Öncelikle daha önce lisans olayından bahsedenler olduysa, kusuruma bakmasınlar.

Lisans denilen şey, basit bir sağlık raporu ve bir kaç evrak, foto vs. ile rahatça alınabilen bir şey. Yani efendim ben lisans aldım, sokağa çıkma yasağında dışarı çıkar rahat rahat bisikletimi sürerim, polis çevirince de lisansı gösterip cezadan yırtarım düşüncesi hakim sanırım.

Lisans sokağa çıkma kısıtlaması olan gün ve saatlerde, sizi cezalardan nasıl kurtarıyor bunu ayrıca merak ediyorum.

Bir de özellikle hafta sonu sürüş yapanlar var, o arkadaşlarımızı özgüvenlerinden dolayı ayrıca kutlamak isterim. Helal olsun, ne diyeyim.

Son olarak yazmak isterim, çalıştığım iş yeri nedeniyle üzerimde 5 sayfa yazılı izin belgesi taşıyorum. 3-4 kez çevirmelerde polislere gösterip yoluma devam ettim. Basit bir lisans ile ben bisiklet sürüşüme devam ederim diyen varsa, o arkadaşımıza keyifli bir antrenman ve kazasız sürüşler diliyorum.

Geri