Scudo Sports

26 Jant Mtbye 28 jant takılırmı

Nail Acun

Forum Bağımlısı
Tepki
1.679
Bisiklet
Merida
Arkadaşlar 26 Jant bir dağ bisikletine, 28 jant tur bisikleti lastiği takılırmı ? yarış bisikleti lastiği takılıyor ancak tur bisikleti lastiği takabilirmiyim?

• Beğen
Tepkiler: mermuz
Scudo
26 bir janta 28 bir lastik teknik olarak takılmaz. 26 jantlara uygun tur lastikleri var.Mesela maxxis overdrive.

Yanlış anladınız sanırım.. 26 jant bir dağ bisikletine, 28 jantlık tur bisikleti lastiği takılırmı,jant setiyle beraber yani

@Nail Acun

kadro ve maşa 26 inç uyumlu olduğundan bence takılmaz. Ayrıca 28 jant yapmadan 28 lastik zaten takılmaz yanlış anlamadım.

• Beğen
Tepkiler: enes savaş
Ben dağ bisikletime,yarış bisikleti lastiği taktım ve sürdüm.. ancak lastik maşaya ve kadroya çok yakın bir yerdeydi.. Sanırım tur bisikleti lastiği de takılır,ancak lastiğin dağ bisikleti lastiği kadar kalın olmaması gerekiyor sanırım.

• Beğen
Tepkiler: cekalp
@Nail Acun

Az boşluk kalıcak şekilde elbet takılabilir. Ama ben orjinallik açısından söyledim.

Disk fren kullanıyorsan, disk uyumlu yol seti alıp 700x23c lik lastikle beraber kullanırsın sıkıntı olmaz kullanan gördüm.

Şimdi merak ettiğim bir şey var; misal veriyorum Kron XC5002üme sabit maşa, 28" jant ve 700x23c alıp takarsam kullanabilirim, tabi disk frenli olmak koşuluyla, doğru mudur?

28" takilir yalniz kadroya/masaya sürter veya sürtmez, bunu bilemem. Sunu kesin bilmeniz gerekiyor, bisikletin tüm geometrisi 100% bozulur ve sagliniz icin hic iyi olmaz.

• Beğen
Tepkiler: enes savaş
böyle bi proje de benim aklımda vardı aslında 28 jantı yol lastiği ile kullanmak. gerçi daha denemedim ama arkadaşın yol bisikletinin tekerini söküp denicem.
@Murat Cömez abi geometri bozuluyor da sağlığa nasıl etki ediyor. sadece yerden biraz yükselmiyor mu bisiklet :uzgnm: okadar riski varmı hiç bulaşmayım mı kararsız kaldım.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Geri