Alper Yiğitler
Üye
- Tepki
- 70
Yaz ayının sonlarına doğru erzurumda yaptığım Palandöken zirve tırmanışını geçte olsa sizlerle paylaşmak istedim..
Erzurum merkezden 1800 rakımdan 3150 Metreye çıktım. Toplam tırmanış 27 km .
Sabah 9.30 da yola çıkıyorum hava sıcak ama irtifa yüksek diye güneş yakmıyor.Yalnız nefes almak bu rakımda cidden çok zor özellikle pedal çevirirken.O yüzden Bu turu yapmadan önce ciğerlerim alışsın diye 1 hafta bekledim tırmanmak için..Zirve tam karşımda beni bekliyor.
Fotoğraf bulunamadı.
Kayak yolunda oteller bölgesine doğru tırmanıyorum.
Fotoğraf bulunamadı.
Otelleri geçtikten sonra Jandarma durdurdu ve Kimliğimi istedi zirveye tırmanmak için kimlik istiyolarmış güvenlik açısından Kaç saate geri dönersin diye sordular ortalama bi rakam verdikten sonra asfalt yol bitti ve toprak yol başladı
Fotoğraf bulunamadı.
14 tane kayak pisti var ben daha 12.sindeyim yükseldikçe sayı azalıyor..Erzurumu yavaş yavaş aşşağıda bırakıyorum.
Fotoğraf bulunamadı.
Fotoğraf bulunamadı.
Bir ara zirve gözüküyor tekrar ve çok yakın gibiyim..ama yol kıvrıla kıvrıla gidiyo. ve haritada gösterilene göre yol zirveye arka tarafından ulaşıyor.Şeytan diyo sırtla bisikleti diklemesine tırman
ama gözüm pek yemiyor hemde bisikletimi kullanmak istiyorum ve yola devam ediyorum
Fotoğraf bulunamadı.
Yavaş yavaş altımda tepeleri bırakıyorum ve son gözüken yoldan sonra ciddi anlamda yükseldiğimi hissediyorum.Yılın bu mevsiminde dağ çok ıssız yol boyunca ne inişte ne çıkışta birtane bile insan görmüyorum..Hatta canlı belirtisi bile yok.sadece yakın mesafe uçan Şahinler var.
Fotoğraf bulunamadı.
Fotoğraf bulunamadı.
Geldiğim yollar iyice küçülmeye başladı...
Fotoğraf bulunamadı.
Fotoğraf bulunamadı.
Zirve yeniden gözüküyor artık az kaldı ama malesef yol tekrardan kıvrılarak gidiyor ve arka tarafa geçiyor.
Fotoğraf bulunamadı.
Fotoğraf bulunamadı.
Arkada bıraktığım dağlara,yollara dönüp bakması güzel oluyo..
Fotoğraf bulunamadı.
Zirveye son viraj.. Dağ çicekleri..
Fotoğraf bulunamadı.
Ve sonunda zirvedeyim
Fotoğraf bulunamadı.
Fotoğraf bulunamadı.
Fotoğraf bulunamadı.
Fotoğraf bulunamadı.
Yarım saat dinlenmenin ardından inişe geçiyorum..Toplam tur sürem 4 saat ..Toplam yol 60km
Erzurum merkezden 1800 rakımdan 3150 Metreye çıktım. Toplam tırmanış 27 km .
Sabah 9.30 da yola çıkıyorum hava sıcak ama irtifa yüksek diye güneş yakmıyor.Yalnız nefes almak bu rakımda cidden çok zor özellikle pedal çevirirken.O yüzden Bu turu yapmadan önce ciğerlerim alışsın diye 1 hafta bekledim tırmanmak için..Zirve tam karşımda beni bekliyor.
Fotoğraf bulunamadı.
Kayak yolunda oteller bölgesine doğru tırmanıyorum.
Fotoğraf bulunamadı.
Otelleri geçtikten sonra Jandarma durdurdu ve Kimliğimi istedi zirveye tırmanmak için kimlik istiyolarmış güvenlik açısından Kaç saate geri dönersin diye sordular ortalama bi rakam verdikten sonra asfalt yol bitti ve toprak yol başladı
Fotoğraf bulunamadı.
14 tane kayak pisti var ben daha 12.sindeyim yükseldikçe sayı azalıyor..Erzurumu yavaş yavaş aşşağıda bırakıyorum.
Fotoğraf bulunamadı.
Fotoğraf bulunamadı.
Bir ara zirve gözüküyor tekrar ve çok yakın gibiyim..ama yol kıvrıla kıvrıla gidiyo. ve haritada gösterilene göre yol zirveye arka tarafından ulaşıyor.Şeytan diyo sırtla bisikleti diklemesine tırman
Fotoğraf bulunamadı.
Yavaş yavaş altımda tepeleri bırakıyorum ve son gözüken yoldan sonra ciddi anlamda yükseldiğimi hissediyorum.Yılın bu mevsiminde dağ çok ıssız yol boyunca ne inişte ne çıkışta birtane bile insan görmüyorum..Hatta canlı belirtisi bile yok.sadece yakın mesafe uçan Şahinler var.
Fotoğraf bulunamadı.
Fotoğraf bulunamadı.
Geldiğim yollar iyice küçülmeye başladı...
Fotoğraf bulunamadı.
Fotoğraf bulunamadı.
Zirve yeniden gözüküyor artık az kaldı ama malesef yol tekrardan kıvrılarak gidiyor ve arka tarafa geçiyor.
Fotoğraf bulunamadı.
Fotoğraf bulunamadı.
Arkada bıraktığım dağlara,yollara dönüp bakması güzel oluyo..
Fotoğraf bulunamadı.
Zirveye son viraj.. Dağ çicekleri..
Fotoğraf bulunamadı.
Ve sonunda zirvedeyim
Fotoğraf bulunamadı.
Fotoğraf bulunamadı.
Fotoğraf bulunamadı.
Fotoğraf bulunamadı.
Yarım saat dinlenmenin ardından inişe geçiyorum..Toplam tur sürem 4 saat ..Toplam yol 60km