Scudo Sports

26*13/8 bu ne demek şimdi

İsa Mutlu

Aktif Üye
Tepki
53
Arkadaşlar geçenlerde 26'lık janta uyacağını düşündüğüm dişsiz bir lastik aldım. Eve geldiğimde bisikletimin üzerindeki lastikleri söktüm ve tam yeni aldığım lastikleri takacakken birde baktımki yeni lastiklerimin çapı çok büyük. Yeni lastiklerin üzerinde 26*13/8 yazıyor. Markası RUBENA.
Sonuçta 26'lık lastikin 26'lık janta uyum sağlaması gerekmez mi? Lastikleri kabaca ölçtüm. İç çapı 59.3 cm (23.2 inch ) geliyor.
Ben bir anlam veremedim doğrusu. Yorumlarınızı bekliyorum.:bilmiom:
TEŞEKKÜRLER.:)

Scudo
Bisiklet tekerlerinin çok bilinen 26 ve 28 inçlik boyutlarının dışında ismi 26 1 3/4, 28 1 1/4 gibi saçma sapan ufak farklılıklar göstermesine rağman çapları çok farklı olan pek çok değişik standardı vardır. Alırken bunlara dikkat etmek, bisikletçiye tekrar tekrar sormak önemli. Kimi mahalle bisikletçileri bile bu farkların çok iyi bilmezler.

Peki ne olacal şimdi bu lastikler. 26'lık janta büyük geldi 28'lik janta uyarmı acaba. Çünkü oldukça büyükler.
Bu arada lastikleri yurtdışından aldım ucuz diyerekten. Yani geri götürme imkanımda yok.

Hayır işe yaramaz, bisikletçiye geri götürüp paranızı iade ettirmeye çalışmalısınız.

@tayfur

Bu lastikleri alırken iç lastiklerini de aldım. Acaba iç lastikleri uyarmı 26'lık janta. Sorun yaratır mı?

İç lastikler çok büyük ihtimalle standart 26inç iç lastikleridir zaten.

26 inch teker çapı

1 tam 3/8 inch, lastiğin çeper çapıdır ki, yaklaşık 3.5 cm'ye tekabül eder...

sayın mutlu1984 kardeşim almış oldugun 26*13/8 lastikler 15. 20 yıl önce kullanılan sitibike tarzı bisikletlerde kullanılıyordu bildigim kadarıyla artık bu ölçüyü kullanılan bisiklet üretilmiyor.cantlarını bile ancak konyada merdiven altı firmaları demirden yapıyor. o ölçüyü kullanan bisikletler baya klasik yaşadıgın şehirde o tarz bisikleti olan varsa onlarla irtibat kurabilirsin. yada bisikletcinin biriyle 26 lık lastikle degiştir.

Arasan bulamayacagin bir lastik almissin. Gidip degistir lastikleri, bisikletciye de durumu anlat hatta muhtemelen kendisi de bilmiyordur...

@mehmet zengin

konyada bu jantlardan hemen hemen heryerde bulmak mümkün :rolleyes:

@mehmet zengin

Sanırım bu lastikleri uydurabileceğim bir bisiklet var civarda. Komşumda var böyle bir bisiklet. Dediğiniz gibi 15 - 20 senelik vardır bisiklet. Jantları ne 26'lık nede 28'lik. İkisi arasında bir ölçüsü var. Büyük ihtimalle uyar.
TEŞEKKÜRLER...

Geri