Scudo Sports

2500-3500TL Arası Yol Bisikleti (yardım Lütfen)

amd

Sic ad nauseam !
Tepki
712
Başlangıç
1993—94
Bisiklet
Giant
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Daha önce burada yol bisikleti seçimiyle ilgili bir başlık açmıştım ve bir çok arkadaşımız sayesinde oldukça yararlı bilgiler edindim.Merida Ride Lite 94 siparişi vermiştim fakat sonradan farkedip bana ellerinde bana uygun(186cm) kadro(56'') olmadığını söylediler.Merida olarak Ride Lite 88 ve Race Lite 905 varmış ellerinde.88 olanı ben istemedim,905te biraz pahalı geldi acıkcası.(4000lira).Bende haliyle başka markalara yönelmek istiyorum.Bisikleti alacağım yer Giant ve Scott getirtebiliyor.Ufak bir araştırma yaptım ve bütçeme uygun Scott s30 ve Giant defy 1 (2011) modellerini gördüm.Bu bisikletlerden hangisini seçmeliyim ya da bütçeme uygun söyleyebileceğiniz başka bisikletler var mı? (Scott ve Giant olarak)

Scudo
ben giant kullanıyorum memnunum
alırken senin boydaki kişinin aynakol boyunun 175
gidon genişliği ise 44 olursa
iyi olur

• Beğen
Tepkiler: amd
Ben S30 kullanıyorum çok da memnunum.
Gaint Defy 1'e iki ayrı siteden baktım 105 set olanı var Tiagra setli olanı var.
105 set olacaksa Gaint daha mantıklı olur.

• Beğen
@hakan70
kullandığınız bisikletin özellikleri nedir? Siterlerde farklı özelliklerde belirtiliyor bisiklet,bazılarında tiagra bazırlarında 105 vitesli görülüyor.Fiyat olarakta aynı hepsi.Bir gariplik var gibi

Melih,sana hangi Gaintı söylediler.
Net olarak öğrenmen lazım ki ona göre tavsiyede ve yorum da bulunalım.

• Beğen
@osman kasap

farklı bir kaç sitede baktım,giant defy 1 e,bazılarında(genelde yabancı sitelerde) 105 setli,bazılarında (türk siteleri) tiagra setli görünüyor.O yüzden emin olamıyorum.Alternatif olarak Giant TCR 1 Compact buldum,fiyatı 3400lira full 105 set.Eğer ellerinde varsa büyük ihtimalle bunu sipariş vericem ama önce bisiklet iyi mi değil mi onu araştırıp öğrenmek gerek,konuya henüz yeni başlamış biri olduğumdan emin olamıyorum haliyle

ikiside güzel bisiklet. ama görüp denemeden, bakmadan yol bisikleti almak biraz zor bir karar. o kadar vereceksin. mutlaka bi gör. antalyadasın galiba eğer öyleyse sds bisikle bi bak. ( ATATÜRK stadına çok yakın)

• Beğen
İkiside gayet iyi bisikletler kullanan tanıdıklarım var hiç sıkıntılarını duymadım ama giant defy daha çok düz yol odaklı bisiklet hıza uygun tırmanış için pek müsait değil.Kullanınca anladım bunu.Ama boyunuza da uygun olanı almak en mantıklısı küçük olursa problem yok ama büyük olursa sıkıntı yaratır

• Beğen
@adem er

görüp,deneyerek almak elbette cok daha iyi olurdu ancak Antalya'da malesef dediğim bisikletler yok,sds bisiklette focus marka var yol bisikleti olarak bakmıştım oraya,hatta şu an kullandığımıda oradan almıştım.Boy olarak uyarsa sıkıntı olmaz diye düşünüyorum,gelince illaki deneyeceğim zaten olmazsa geri gönderilir.

@Mehmet_Gürsoylu

Giant'ı defy'i sizden öğrendiğim iyi oldu,gideceğim yerlerde rampalar oldukca fazla.1.86 boyum var,ona uygun 56'' kadro getirteceğim.Giant TCR 1 Compact hakkında ne dersiniz? Defy'nin üst modeli sanırım.3400lira gibi bir fiyata bu özelliklerde :
FRAME
Sizes S (46.5cm), M (50cm), ML (53.5cm), L (55.5cm), XL (58.85cm)
Colors Black / Blue / White
Frame AluxX SL aluminium
Fork Advanced-Grade, Composite with Alloy OverDrive Steerer
Shock N / A
COMPONENTS
Handlebar Giant Connect
Stem Giant Connect
Seatpost Giant Connect
Saddle Giant TCR
Pedals Not Included
DRIVETRAIN
Shifters Shimano 105 5700 20 speed
Front Derailleur Shimano 105 5700
Rear Derailleur Shimano 105 5700
Brakes Tektro TK-R540
Brake Levers Shimano 105 5700
Cassette Shimano 105 5700 11-28
Chain KMC X10 SL
Crankset Shimano R600 34/50
Bottom Bracket Shimano Integrated Press Fit
WHEELS
Rims Giant P-R 2 DW aluminium
Hubs Giant - cartridge bearing
Spokes Sapim Race
Tires Michelin Dynamic 700x23mm

Bisikleti görüp denesen de bişey anlayamazsınız o kadar kısa sürede :) Ancak aksamı falan tamam mı gidişi güzelmi bunları anlarsınız.Yol bisikletinin dilinden anlamak en az 1 ay ister :)

@Mehmet_Gürsoylu

MTB kullanıcısıyım zaten,ilk defa binicem yol bisikletine,artık ne anlarsam yanıma kar kalır :)

• Beğen
Tepkiler: Mehmet_Gürsoylu
Giant aluminyum üretiminde yüksek kaliteye sahip bir firma ve Defy modeli oldukça rijit ve sağlamdır. Benim de ilk yol bisikletim Giant Defy 2 idi. Yalnız yol bisikleti tercih ederken en az bunlar kadar önemli başka bir husus daha var. Mesela kullanım amacın yani geometrisi. Defy kadroları biraz daha uzun alın borusu ve zincir mesafesi ile daha konforlu ve rahat bir sürüş için tasarlanmış yol bisikletleri sınıfında. Son zamanlarda bu sınıfta başka marka/model bisikletler de üretiliyor. Mesela Specialized'lere bakabilirsin. Eğer yol bisikletini yarışlar gibi sportif faaliyetler için değil de daha ziyade günlük kullanım için istiyorsan bence bu tip modelleri tercih etmek gerekiyor. Defy 25cc lik lastiklerle geliyor "23 lere göre ciddi bir konfor artışı sağlıyor" ve bagaj opsiyonu da var.

Diğer tarafta ise daha agresif açılara sahip, yani üzerinde daha sportif bir pozisyonda duracağın, daha iyi hızlanma karekterine sahip ama neticesinde konfor ve kontrolden nispeten ödün verebilen modeller de var. Bahsettiğin Giant TCR ve Scott S serisi bu sınıfa yakın modeller. Ama böyle bişeyler tercih edeceksen, ve aluminyum olacaksa, listene Cannondale Caad serilerini de eklemeni öneririm.

• Beğen
Tepkiler: Mehmet_Gürsoylu
merhaba arkadaşım elimde 3 ay kullandığım corratec dolomiti var 2 yıl garantisi devam ediyor motor alacağım için satıyorum sıfır fiyatı 1000 euro civarı ben 2000 tl ye bırakacağım ulaşmak istersen bu numaradan bana ulaşabilirsin 0535 202 77 06

@Güney Tuncer

Düşündüğüm tüm modeller hakkında acıklama yapmışsınız cok teşekkür ederim.Giant defy-TCR yada scott s30 düşünüyorum ama hangisini almalıyım bilmiyorum.Üzerinde gelen parçalara bakınca en mantıklısı Giant TCR gibi görünüyor.Benim öncelikli amacım uzun yol yapmak.Antalya'dan cıkıp Kemer(50km),Side(70km),Alanya(120km),Fethiye(185km) gibi yerlere gidebilmek için alıyorum bisikleti.Yakın zamanda da değiştirmeyi düşünmüyorum,alıp en azından 2-3 sene kullanayım istiyorum.Gideceğim yerlerde rampa cıkacağım yerlerde oldukça fazla,en azından bu konuda beni zorlamayacak olanı almalıyım..Ne yapmalıyım sizce?

Giant, defy ile tcr serileri arasında net bir ayrım yapmış defy sizin tarif ettiğiniz kullanma stililinize uyumlu olanı. Giant sayfasında bu seriyi "endurance" başlığı altında sergilemiş.

(link)

Defy ile aynı kullanım alanları için "cannondale caad 8" ya da 3500 e çıkmışken biraz daha verebilirim derseniz "scott cr1 comp" karbon kadrosu ile gayet uygun modeller. Trek' inde aşağıdaki serisi amaca uygun görünüyor ama Türkiyede var mı? bakmadım
(link)

• Beğen
@Melih Demir

Madem öyle alacağınız model Defy olmalı. Yalnız aynakolun "compact" yani 50/34 dişli olmasına dikkat edin. Yada 3lü aynakol da tercih edebilirsiniz.

• Beğen
@caner ünsal

caner bey cok teşekkür ederim,secim konusunda bir hayli yardımcı olacak bu dedikleriniz.Trek serisini sordurmak lazım tabii,onlarda çok hoş görünüyor artık ikisinden biri olur.

@Güney Tuncer

3lü aynakol tırmanış için daha iyi oluyordu sanırım.Peki 50-34 aynakolun avantajı nedir?

Geri