Scudo Sports

24v=24 jant mı?

zaferb

Üye
Tepki
0
Arkadaşlar salcano ng650'nin 24v modeli (24v dediği 24 jant herhalde) boyuma göre bana küçük mü gelir? Boyum 1.67. Bir de 24 jant büyüklüğündeki bisikletlerde uyumlu parça bulmak zor diyorlar doğru mudur? Son olarak da ng650'nin kadro boyu söylenildiği üzere standart boy mu? Standart boysa kaçtır acaba? ng 650'nin 24v'nin kadro boyu özellikle kaçtır acaba?

Sorular biraz fazla oldu kusura bakmayın, cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...

Scudo
Emin değilim ama 24v, 24 vites olabilir.

3 ön, 8 arka = 24 vites
3 ön, 9 arka = 27 vites
.
.
.

diye gider...

24 vitesli ve v fren modelidir bu :)

• Beğen
Tepkiler: Enes.
2012 ng650 lerin en düşüğü 26 jant mıdır ve kadro boyu standart mıdır acaba?

Hocam açıklama kısmını buldum:

24" MTB 21 VİTES
6061 ALÜMİNYUM
6061 ALÜMİNYUM TAÇLI AMORTİSÖRLÜ
SHIMANO RD-TX35
SHIMANO ST-EF40 21 VİTES
SHIMANO MF-TZ21
TEKTRO 837 ALÜMİNYUM V-FREN
ZOOM ALÜMİNYUM AHEAD
SALCANO X-PROC 8X4 ÖZEL ÖRÜM
SALCANO SPORTY RACE XCM 24x2,1

Bu bilgilere göre 24" dediği 24 jant mı oluyor. Eğer öyleyse iç bacak boyum da 77 cm, boyum 1.67 bana uyar mı bu bisiklet?

1.67 boyundasın.Dediğin modele baktım gerçekten 24 jant.26 jant da kullanmana engel olacak birşey yok sana.Ayrıca boyun 1.67 ise sana 14-15 inç kadro gerekir.AMa ng650 modelleri hangi kadro boylarında üretiliyor bilmiyorum.

Salcano müşteri hizmetlerini aradım; aramızda geçen konuşma:

B: Ben
MH: Müşteri Hizmetleri

B: İyi günler bisikletlerinizden biriyle ilgili bilgi alacaktım.
MH: Buyrun yardımcı olayım.
B: ng 650 24 jantlık modeli hangi boylar için uygundur?
MH: 13-14 yaş için uygundur.
B: Hanımefendi 14 yaşında olup da 1.80 boyunda olan öğrencilerim var benim. Boy ile yaş birbiriyle paralel ilerlemiyor bazen.
MH: Sizin boyunuz kaç?
B: Benim boyum 1.67.
MH: O zaman siz 26 jant alın.
B: Peki bahsettiğim modelde 24 jant olan bisiklete hangi boylar binebilir?
MH: O çocuklar için(?).
B: Teknik bilgi alabileceğim birisine bağlar mısınız?
MH: Efendim?
B: Neyse teşekkürler, iyi günler...

Türkçe öğretmeniyim, ama müşteri hizmetlerindeki bayanla iletişim kuramadım bir türlü:)

Not: İkinci el ng650 bakınıyorum internette, 24 jant olması bir şey değiştirir mi diye araştırıyorum.

Almışken 26'' alın zararı olmaz,24'' çocuklar için derken sadece boy olarak değil sanırım kullanım kolaylığından da bahsetmiş.
Hem parça bulmanız açısından hem de 1.67 boyundaki bir yetişkin için 26'' bence daha uygundur.

24 jant gereksiz yere yorgunluktan başka birşey olmaz.26 olsun temiz olsun..

Önceliğim 26" tabii, ama ikinci el baktığım için karşıma gelen seçenekleri de ona göre değerlendirmek istiyorum. Salcano bayiisini aradım 24 jant ile 26 jant kadro boyu standartmış; yaklaşık olarak 17,5-18 dedi kadro boyuna. Ama 24 jantları daha çok çocuk bisikleti olarak satıyorlarmış. Ben o zaman 26 jant bakmaya devam edeyim ikinci ellerde...

Yalnız herhangi bir firmanın müşteri hizmetlerini aradığımda teknik bilgi alabileciğim kişilere yönlendirilmeyip, onun yerine, telefona bakan kişinin yarım yamalak cevaplar vermesi hiç hoşuma gitmiyor:mad: :)

1.67 boy için 17.5 inç büyük gelecektir.çünkü 17.5 18 inç daha ziyade 175-180 boyları arasındaki kullanıcılar için idealdir.

@M.Burak KARADAĞ

Fakat ng 650'lerde farklı bir kadro boyu yok, standart olarak üretiliyor. Alüminyum kadro olarak da bu fiyat aralığında çok seçeneğim kalmıyor maalesef ikinci ellerde...

Hiç biri kilo seçeneğine değinmemiş. Bence yaştan önce boy ve kilo seçeneği değerlendirmeli.

Geri