Scudo Sports

2021 Türkiye MTB Şampiyonası

Scudo
Emeğe saygı 🤣
Enteresan bir durum olmuş :)

Futbol müsabakasında köşe gönderi ya da kale ağını toplamak gibi olmuş abinin duyarlılığı.
Şampiyona esnasında kahrolsun Salcano pankartıyla görmeyiz umarım kendisini.

Komik, tivitin altında kaybolan bisikletçilerin fotoğrafını koymuş birisi ona kahkaha attım. Amma velakin siyah-beyaz netliğinde bir durum da yok.

Ne düşündürdü:
1) Yerleşik bir spor kültürümüz olsaydı standart bir insan ağaçlara asılı bu işaretlerden bölgede bir etkinlik olmuş veya olacağını düşünecekti (çünkü örneğin iş arkadaşı veya çocuğu da geçen gün bir yarışa katılmış idi) ancak bu kültürümüz henüz yok.

2) Yerleşmekte olan spor kültürümüz var sayarsak, yine standart bir insan bu defa bu işaretleri gördüğünde, "yine etkinlik düzenlenmiş ama çöplerini bırakmışlar" diye düşünüp bu işaretleri toplamaya yeltenebilir. Çünkü yerleşmiş bir çevre bilincimiz kesinlikle yok. Memleket çöpten geçilmiyor.

3) Yerleşmiş bir çevre bilinci ve spor kültürü var kabul etsek, bu defa da sanırım elimizde bir iletişim sorunu kalıyor. Organizasyon etkinlik olacağına dair bölge halkını bilgilendirmemiş gerekli ikaz ve uyarılar olması gerken yerlere koyulmamış. Durum işgüzarlığa açık bir hale gelmiş.

Bugün bir yolda hızla ilerlerken birden önünüz belediyenin çalışmasıyla bıçak gibi kesilebiliyor. Neden? Çünkü belediye birkaç yüz metre önceden size bunu bildiren ikaz eden bir uyarı koymuyor. İletişim kurmak ve diğerkâmlık yani başkalarının hayatını olumsuz etkilemekten kaçınma mefhumu yok.

Hal böyle olunca atomize birey ve organizasyonların birbirleriyle rastgele denk gelmelerinden oluşan kaotik bir toplum ortaya çıkıyor. Bu da en basit konularda bile çatışmalar yaşamaya sebep oluyor. Herkes haklı. Herkes haksız.

Beyefendiye markanın kendisi de dahil olmak üzere herkes tane tane anlatmasına rağmen beyefendi inatla üste çıkmaya çalışıyor. Ben yürümeye çıkıyorum oraya, doğa herkesin, herkese ait olan doğada yapamazsınız falan falan...
Twitleri okuyun sinir krizine girersiniz 🤣

Tek yapması gereken haberim yoktu özür dilerim demek . Hatta özür de dilemesin haberim yoktu yazsın bari.

Beyefendiye markanın kendisi de dahil olmak üzere herkes tane tane anlatmasına rağmen beyefendi inatla üste çıkmaya çalışıyor. Ben yürümeye çıkıyorum oraya, doğa herkesin, herkese ait olan doğada yapamazsınız falan falan...
Twitleri okuyun sinir krizine girersiniz 🤣

Tek yapması gereken haberim yoktu özür dilerim demek . Hatta özür de dilemesin haberim yoktu yazsın bari.

"bir delil ile 40 alimi yendim ama 40 delil ile bir cahili yenemedim." mevlana

Cahil diye cahilliğini kabul etmeyene denir. Kabul etse cahil olmaz zaten.

Geçen sene hazırlanırken her gün farklıydı parkur, işaretlemeler de yoktu, yerlere koyulan tahtalarla işaretlenmişti. Hatta bir grup genç, önceki yıllardan kalan, kaldırılmayan "Salcano" işaretlemeleri takip ettikleri için yanlış yerden gitmişlerdi. Yarıştan sonra toplayacaklarının garantisi yok, toplamadıkları da oluyor. Bisikletçilerin "kaybolduğu" resmi de biraz dramatik olmuş sanki. Geçen sana bana parkuru öğreten çocuk şimdi kaybolmuş :) Adamın yaptığı yanlış ama durum siyah-beyaz değil. Salcano'nun cevabında kullandığı Türkçe de kötü. Her şeyleri falso olduğu gibi, sosyal medyadaki varlıkları da öyle.

Fıkra diye anlatsan gülerdim ama şimdi gerçek olduğu görünce gözlerim doldu hatta benzer bir fıkra var bildiğim, onu anlatayım.. Dursun ağaç bulacak, temel ağaçların ekileceği yeri kazacak , İdris de sulayıp kapatacakmış... Ağaç Ekim zamanı gelmiş ve temel ile idris alanda hazır bulunmuş iken dursun o güne gelememiş.. Ağaçlar ortada yokmuş.. Temel ile idris de, madem ha bu uşak ağaçları getürmedü, biz görevimizi yapalum.. " sen kaz uşağım, ben de sulayup kapatayium.." demiş İdris ve temel.. 😃 böylece ağaçlar ekilmeden çukurlar açılmış, sulanmış ve kapanmış..

Son düzenleme:
Yer neresi abi yer neresi? 🤪? Dur bakayım? Türkiye mi? Tamam ya o zaman, normal..

• Üzgün
Tepkiler: el Cezeri
@Orkun KnighTR34 Yarış sonrası toplanmayan şeritleri ha Ahmet Ha Mehmet almış ne farkeder? Neden "şahıs" diyerek kişiye vurgu yaptınız? Yanlış bişey mi yapmış?

"Bisiklet yarışı parkur işaret şeritlerini toplayıp çöpe atan şahıs" diye yazılır " geri zekalı" diye okunur. İşaretleri topladığı için değil ama hatasını kabul edip özür dilemek yerine inatla haklı olduğunu iddia ettiği için öyle okunur..

Geri