Scudo Sports

2020 Olimpiyatları ve İstanbul

Semiral Öztürk

Aktif Üye
Tepki
64
2020 olimpiyatlarına aday olduk hayırlı olsun. herkes meşaleleri hazırlasın. havuzda olimpik statta her yerde itina ile meşale yakılır. izlenme zevki yok edilir. sizce istanbul halkı olimpiyatlara hazır mı? şehri bir şeklide hazılarlarız ama halkı hazırlayabilir miyiz ben oldukça şüpheliyim.

• Beğen
Tepkiler: Burak Özen
Scudo
İzmir'de Universiade gayet başarıyla yapılmıştı keza Erzurum'da öyle...Ama açıkcası ben de İstanbul'dan şüpheliyim sokakta yürürken dahi insanları trafikten mi suyundan mı bilemiycem ama çok agrasif geliyorlar..

• Beğen
Tepkiler: Semiral Öztürk
Yaa arkadaşlar bu kadar halkımızı küçümsemeyin daha önce böyle organizasyonlar yapılmadı mı yapıldı belki bu en büyüğü olur, inşallah bize verirlerde tekrar düzenleriz... Halkımızı turiste karşı saygılıdır eminim...

• Beğen
Ben Tokyo'nun adaylığını daha ciddi bulanlardanım, maddi getirisi ve ülke reklamı için büyük fırsat olabilir, ama alt yapısında da malesef ülkemizin ciddi eksikleri var. Önemli olan aday olmak değil, hak etmek için eksiksiz olmak. Yine de şansımız bol olsun diyorum.

• Beğen
1984'e kadar Olimpiyat düzenlemek bir şehir için korkulu rüya idi.
Amerikalı 1984 Los Angeles'ta tişört vs. satıp, bunu kar edilebilen bir şeye ilk kez dönüştürdü..
Ondan beridir, tüm dünya şehirleri bunu istiyor, evet. Ama evdeki bulgurdan edebilecek bir organizasyon bu, aynı zamanda...Yunanistan'ın durumunda etkisi yok demesin kimse.. Atina'daki masraf ve israf dillere destan..

Ayrıca Barselona, binalar gibi sporcularını da vaktinde yetiştirebildiği için kendi madalya rekorunu da kırmıştı..
Hatırlatmak istedim bunları, misal 4 madalya aldığımız bir organizasyonu yapmışız, kime ne?
Bazı branşların bizde federasyonu bile olduğundan şüpheliyim :D

• Beğen
böyle bir organizasyonun altından başarıyla kalkarız bundan şüphem yok. ancak bize bu hakkı tanıyacaklar mı asıl mesela bu. daha önce dünya ralli şampiyonası ve formula 1 yarışları, dünya basketbol şampiyonası problemsiz yapıldı ve büyük övgüler almıştı mesela bunlardan bazıları. altından kalkılamaz diye birşey yok yani bence. benim daha çok bize verilmemesi konusunda şüphem var.

• Beğen
peki güzel yapalım. sosyolojik olarak hazır olduğumuzu sayalım ya peki ekonomik olarak hazır mıyız?

Geri