Scudo Sports

2013 Trek Superfly AL Elite 29er

cenktamay

Daimi Üye
Tepki
258
Bisiklet
Canyon
4 ay kadar evvel aldığım yeni 29er bisikletimi sonunda cep telefonuyla da olsa arazide fotoğrafladım. Güzel bir havada temiz halini daha iyi fotoğraflarla da sizlerele paylaşacağım. Şuanda üzerinde pedal olarak XT SPD bulunmaktadır. özellikleri aşağıdadır.
Model:
2013 Trek SuperFly AL Elite
Kadro:
Alpha Platinum Aluminium, butted & hydroformed tubing, E2 tapered head tube, press-fit bottom bracket, G2 Geometry
Ön Süspansiyon:
Fox Evolution Series 32 Float w/CTD (climb-trail-descend) damper, rebound, E2 tapered steerer, 15QR thru axle, custom G2 Geometry w/51mm offset, 100mm travel
Lastik:
Bontrager 29-1 Expert, 29x2.2"
Vites Kolu:
Shimano SLX, 10 speed
Ön Vites
Shimano SLX
Arka Vites
Shimano Deore XT Shadow
Aynakol
Shimano Deore XT, 42/32/24
Frenler:
Shimano SLX hydraulic disc brakes
Cassette
Shimano HG62 11-36, 10 speed
http://farm9.staticflickr.com/8517/8575019474_73bbb98ce8_z.jpg
http://farm9.staticflickr.com/8532/8573925991_bced3c2281_z.jpg

Scudo
güzel bisiklet, kazasız belasız iyi günlerde kullanmanız dileğiyle..

29 er dağa bayıra vurulan mtb lerde sizce doğru seçim midir? Okuduğum bazı makalelerde 27.5 neyse de bu tip alanlarda hala 26 nın avantajlı olduğundan bahsedilmiş. Biri tekerlek çevresi itibariyle 207 iken diğeri 223 cm elbet ama bunun dışında katedilen yol ve güç açısından avantaja etki (tork ve uygulanan enerjiye etki eden etmen) faktörleri daha önemli.

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Doğrusunu söylemek gerekirse ben 29 dan çok memnunum. hem cüssem itibariyle bana daha uygun hem de yolda olsun, dağda olsun gidişini yola hakimiyetini seviyorum. Çok kıvraklık hız gerektirecek bir sürüş tarzım yok. belki kıvraklık arasaydım 26 düşünebilirdim ama bende gelecek 29 da. En basitinden Pazar günü başlayan ve 7-8 gün sürecek Absa Cape Epic yarışlarında kullanılan bisikletlerin büyük çoğunlukları 29er. Ve her tarz zeminde kullanıyorlar. Youtube ta Cape Epic yazıp izlemenizi tavsiye ederim. 27,5 kullanmadığım için yorum yapamayacağım. Ama 3 bisikletim oldu hepsi 29er di. Şuanda da öyle.

Bu 29 er leri bizzat test etmek farz oldu.

Hayırlı olsun tekrardan...

mühendisliği ve parçaları çok güzel bisiklet.. güle güle kullanın... kişisel olarak rengi ve fiyatı hoşuma gitmedi :) ama dediğim gibi komple kişisel fikir.... :)

29lar Türkiye de artmaya başladı :) Parçalarda ucuzlar inşallah... Hayırlı olsun güle güle kullanın :)

Şu FOX maşaların hastasıyım çok şekil duruyorlar TREK kalite kokuyor resmen.. Bi tur verde binelim :D

Öncelikle hayırlı olsun. Ben de bir yılı aşkındır 29er Trek Mamba kullanıyorum. Çok memnunum. Ancak bisikletini bir de Maxxis CrossMark lastikler ile dene. Hem asfalt hem de araziş tutuşu muhteşem.

Geri