Scudo Sports

2010 ya da 2011 Model EPICON Maşa - Durumu nasıl, alınır mı? (Acil)

Epicon şart mı ?? Eğer arazide sürmüyorsanız çok gereksiz olur. Bir de disk fren uyumlu epicon alıp, ön freni mekanik disk yaparsanız 2012 veya 2013 maşa alabilirsiniz.

Scudo
@ozan aktürk

disk uyumu sadece maşayla sınırlı değil, jant göbekleri-telleri ve çemberi de önemli.
göbek değiştirip takabilirsin ancak uyumsuz çember ve jant kullanımı sorun çıkarma potansiyeline sahiptir. daha sağlam ve haliyle ağır parçalar kullanmak gerekir. tekerlek kısmında rotor ağırlığı da istemiyorum, benim için ilk öncelik hareketli kısımların hafifliği. çünkü asıl farkı sağlayan burası.
tekerleklerdeki 100gr'lık hafiflik kadrodaki 250gr'dan fazla etkileyecektir dönme direncinden dolayı...

epicon isteme sebebim aynı fiyat aralığındaki en hafif model olması, ve almışken bir daha değiştirmeden kullanmak. xt set dizilecek bir bisiklette epicon az bile, fazla değil.

@ozan aktürk

evet.
ileride değiştirir miyim bilmiyorum ancak sabit aksamdaki(kadro, sele borusu, gidon vs.) ağırlıktan çok rijitlik önemli gibi geliyor direkt direnç göstermediklerinden, kilom da çok olmadığından (58-60 arası) mevcut kadromda esneme sorunu yaşamadım.
disk fren kullanmadığım için çok dayanıklı olması da gerekmiyor, v-fren kadroya büyük bir baskı yapmıyor sonuçta. bir sürü kadronun disk fren bağlantı noktasından kırıldığını gördüm(üst seviyelerde bile).

tüm parçaları değiştirdikten sonra belki hafiflik için astro kadroyu değiştiririm.

@Mert C.

Astro iyidir . Salcano astro 210 v ile girmediğim yer kalmadı. Daha hiç sorun yaşamadım. Kim uyduruyor Salcano'nun kadrosu dandik diye.

• Beğen
Tepkiler: Mert C.
Konu netleşmiş ama o maşa 2010 dan daha eski bir model. Ağırlığı 2 kg civarıdır, rebound ayarı yoktur. Sağlam, eğlenceli,iş gören bir maşadır. Ama tamir konusunda sorun yaşarsınız. Orjinal parçalarını bulmak zordur. Hatta bildiğim kadarıyla orjinal keçeleri Türkiye'ye gelmiyor. Bulabiliyorsanız bunun sıfırını ya da ikinci el de olsa sağlam eski model fox, rockshoxgibi maşalara bakabilirsiniz

@akifberkant

alüminyum şaftlı raidon arıyorum artık.

Geri