Scudo Sports

194cm boy, 95cm bacak için bisiklet önerileri rica olunur...

Kamran E

Üye
Tepki
0
Herkese merhaba, forumdaki ilk sorum...

Boy ve bacak uzunluğu nedeniyle XL bir bisiklete ihtiyacım olduğunu varsayarak galiba 28 veya 29'luk bisiklete ihiyacım var. Daha önceki kalitesiz bisiklet kullanımlarımda (10-15 yıl evvel) özensizliğim nedeniyle ve belki de bisikletin ayarı nedeniyle vites ve arka dişliler konusunda çok sorun yaşadım. dolayısıyla nispeten dayanıklı zincir, dişli ve vites sistemine sahip bir bisiklet gerekiyordur diye düşünüyorum (yanılıyor olabilirim de).

Özet olarak bu konularda tamamen cahil olan biri olarak sormak istediğim sorular:

1- 194cm boy ve 95cm bacak için 28 mi 29 mu daha iyi, yoksa fark etmez mi?

2- Daha çok boğazda sahilyolu boyunca kullanmak istiyorum ama aynı zamanda da nadiren de olsa şehirdışına çıkma ihrtimalimi düşünerek toprak yolda da gidebilmeyi isterim. Bunun için dağ bisikleti alıp, şehirde kullanacaksam az dişli veya dişsiz bir lastik, şehir dışı kullancaksam dişli bir lastik takmam mantıklı mı? Yoksa direk hybrid (tam anlamını bilmemekle birlikte) bir bisiklet mi almam gerekir?

3- Bisiklet satın alma işlemimi daha sancısız hale getirmek için hazır bisiklet mi tercih etmeliyim yoksa toplatmalı mıyım?

4- Fiyat performans açısından hangi markaları tercih etmemi önerirsiniz?

Yardımlarınız ve önerileriniz için şimdiden çok teşekkürler!..

Scudo
iyi günler boyum 1.92 kron xc 1000 kullanıyorum 20'' kadro şuan istanbul'da olduğumdan rubena flash lastikleri kullanıp maşamı kitliyorum. yazın 3 ay tekirdağda dağ tepe kumsal su demeden pedallıycam. eğer çok engebe yoksa dağ bisikletine gerekte yok bence. f/p de en iyi marka salcano gibi gözüküyor

@Kamran ETam benlik konu ...195 cm boyundayım alacağınız bisiklet en az 22.5 inç olması lazım yani kadro boyu 57 cm olacak bulabilirseniz 23-24 inç kadro daha iyi olur daha küçük boy kadro sizi sürerken deli eder ....Kesinlikle 26 jant almayın altınızda bisiklet çok ufak kalır komik olur...İlla dağ bisikleti derseniz 29 jant alın sizi anca kurtarır ....Genelde şehir kullanımı biraz toprak diyorsanız 28 jant hibrit modellere bakın önereceğim Trek ds 8.2 modeli işinizi görür....Son olarak kadro boyunu 22.5 -24 inç arası alıyorsunuz sonra 28 jant ya da 29 jant bisiklet tercih ediyorsunuz....

@Can Yoltar

Merhaba, kadro 20 olarak geçmiş ama 29 olacak sanırım. Öneri için teşekkürler. Değerlendireceğim mutlaka.

1) Önemli olan tekerleğin değil kadronun boyu, o yüzden ikisi de olur. Aslında ikisin de jant çapı aynı zaten, dağ bisikletlerinin lastikleri daha kalın olduğu için dış çapları da daha fazla oluyor, o yüzden onlara 29er deniyor.

2) Yol (yarış) bisikleti almadığınız sürece düzgün toprak yollarda fazla zorlanmadan gidebilirsiniz. Daha önceki tecrübenize de istinaden, ben göbekten vitesli bir şehir veya tur bisikleti öneririm.

3) Kesinlikle hazır almalısınız, toplatmak hem daha pahalıya gelir hem de çok zaman harcarsınız.

4) Zor soru, herkesin görüşü farklı olabilir. Benim aklıma ilk gelenler, Giant, Focus ve Merida.

Öneriniz için teşekkürler.

Peki toplama bisiklet ile ilgilenmeli miyim yoksa direk gözü kapalı trek veya benzeri markaları mi önerirsiniz?

Teşekkürler

@Murat B.

Önerileriniz için teşekkürler. en azından toplatma konusundan uzaklaşarak seçenekleri biraz daha daralttık. Teşekkürler.

Decathlonda bir görevli Merida bisikletlerde hybridler var onları tercih edebilirsin demişti. Bu hybrid ne anlama geliyor? Arka süsopansiyonsuz ön süspansiyonlu demek mi? Başka bir fark var mı, çatal genişliği vs?

@Kamran E

Dağ bisikleti, yol bisikleti gibi tek bir amaç için tasarlanmış bisiklet dışında kalan tüm bisikletler hybrit (melez) sınıfa giriyor. Bunların ön süspansiyonlusu olduğu gibi, sabit maşalıları da oluyor. Benim görüşüm sabit maşalılardan yana. Merida önerilmiş olduğu için ordan iki örnek vereyim:

süspansiyonlu:
(link)

sabit maşalı:
(link)

@Kamran E
kadro boyum 20 inç yanlışlık yok :)

@Salih Korkmaz
sanırım :)

Geri