Scudo Sports

1500 tl'ye kadar dağ bisikleti kararsızlığı

lgoncay

Üye
Tepki
12
İyi günler,

Uzun zamandır gerek zevk gerek spor amaçlı bisiklete biniyorum ve yaklaşık 10 yıldır seve seve bindiğim kardeşimden kalan kastle marka bir bisikletim vardı. Fakat artık biraz daha arazi sürüşlerine katılmak istediğimden 2012 model bir dağ bisikleti almak istiyorum. 1500 tl bütçe ayırmayı düşünüyorum ve özellikle üç model arasında kaldım. Görüşlerinizi ve bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Scott aspect 40
Trek 3900 disk
Cannondale trail SL 5

Önerileriniz doğrultusunda belki Cannondale sl4 veya scott aspect 30'u da karşılayabilirim sanırım.

Teşekkür ederim.

Scudo
Özellikle arazi kullanımında kadronun esnemezliği çok önemli. Trek giriş ve orta düzey kadroların çok fazla esnediğinden şikayet ediliyor. Cannondale için bir şey diyemem, Scott iyidir.

arazide kullanıcaksan aspect alma ihtiyacını scale karşılar tabi illa scott alıcam diyosan.sedonalarada bak derim ben carraro kullanıyorum memnunum,seçim senin inş içine siner alıcagın şimdiden hayırlı olsun :)

Mekanik diskli modeller yerine düzgün v frenleri tercih edebilirsiniz. (düzgün olması da 20 liralık bir papuç değişimine bakıyor)
Mekanik disk kullanmadım ama bildiğim kadarıyla kuru ortamda iyi v'ler mekanik disk kadar, hatta belki daha verimli çalışıyorlar.
Benimkileri tam sıktığımda gidonun üzerinden ön tarafa iniş yapıyorum :)
Eğer çamura veya suya girecekseniz, ya da uzun inişler yapacaksanız bütçenizi biraz zorlayarak hidrolik diskli modelleri tercih etmeniz daha iyi olur.

Ayrıca arazide "bence" vites olarak en azından deore tercih etmelisiniz.
Daha alt sistemler arazide kararlı çalışmayabilir. Yada sürekli ayarlamak zorunda kalabilirsiniz.
Tabi bu kullanım stilinizle de alakalı.
Şu konuda Shimano sistemlerinin kullanım alanları var. Fikir verecektir.
https://www.bisikletforum.com/entry.php?b=25

• Beğen
Tepkiler: lgoncay
Dostum bende aynı senin gibi 1500 tl bütçe ile 15 gündür dolanıp duruyordum. Bu konuda yeniyim ve işi bilen arkadaşlarımın tavsiyeleri ile kafama göre hidrolik disk frenli bir bisiklet arıyordum. Aklımda aynen senin gibi Trek 3900 Disk ve Scott'ın bazı modelleri vardı. Bu cumartesi günü İzmir de 1 gün boyunca bisikletçileri gezdim. Trek te şunu öğrendim, kadro çok iyi fakat donanım maalesef ki düşük. Kadronun iyi olması önemli ama donanım da önemli tabi ki. Şöyle söyleyim kadro çok fazla sıkıntı çıkaran bir şey değil, fakat kötü donanım sürekli problem çıkartır diyorlar. Bisikletle dağlarda tepelerden aşağı hoplayıp zıplamayacaksan kadroya para vermek gereksiz.

Aynı şekilde Scott'da kadro olarak çok iyi ama Scott kullanan bir arkadaşım başından geçen bir olayı anlattı; Bianchi kullanan bir arkadaşıyla arazi de sürüş yapıyorlarmış, arkadaşı hafif bir patika rampadan bianchi ile hızlıca inmiş, bizimkisi de aynı rampadan aynı hızla inmiş ve jant maşa vs eğilmiş...tabi bu o modelde kullanılan (Sanırım Scale 80 onunkisi) maşa ve jant önemli ama işte yine de içime bi kurt düştü, dolayısı ile Scott'tan da soğudum biraz. Neyse dön dolaş en son Delta bisiklete geldim ve orda bütçeme uygun Cannondale'in SL4 modelini tavsiye ettiler, hem kadro olarak çok iyi (ömür boyu garantili, eğer bişey olursa getir hemen yenisini verelim dediler) hem de donanım olarak eşdeğer Trek ve Scott modelelrine göre daha iyi. Hepsinden önemlisi alacağınız bisikletin gözünüze hoş gelmesi. Cannondale SL4 tam da benim istedğim gibi sade ve hoş bir bisiklet. Örneğin Carraro bayisine gittim, çok güzel bisikletler ama renklerden ve üstündeki lüzumsuz yazılardan dolayı gözüme sanki çocuk bisikleti gibi geldi ve hiç içime sinmedi.

Neyse cumartesi günü SL4'ü 1500TL ye aldım ve hiç binmeden getirip işyerime bıraktım. bugün sabah işe gelir gelmez ilk işim deneme sürüşü yapmak oldu ve gerçekten çok doğru bir karar verdiğimi anladım. Bisiklet gerçekten mükemmel. Sana da mutlaka tavsiye ederim.

Hepinize yorumlariniz icin tesekkur ederim . Bugun uc tane bisikletci gezdim ve butcemi ikiyuz lira daha arttiricam sanirim. Oguzhan kardesim sl4 cidden cok guzel bir bisiklet gule gule kullan bende almayi dusunuyorum ciddi ciddi. Scott aspect 40'i da begendim fakat bugun treklere ne olur ne olmaz diye baktim ve 4300 disk ve 4500 disk modellerini onerdiler acaip aklim karisti.4300 de shimano acera var 4500 de deore. Fiyat olarak daha pahalilar ama cidden hos bisikletler. Bir de scott,giant ve cannondaleler icin en az bir ay bekleme suresi verdiler 20" boy icin.Treklerde her boy hazir. Ne yapsam bilemiyorum. Ya scott aspect 40 i bekleyip daha az para vericem. Ya sl4 veya 4300/4500 disk alip icim rahat edecek. Siz ne onerirsiniz?

Dostum bu bahsettiğin bisikletler zaten üç aşağı beş yukarı aynı kalitedeler. Sana tavsiyem şu olur, hangisini alırsan al hiç bekleme hemen al, inan bana bekledikçe kafan karışıyor ve bütçe gitgide artıyor. çünkü 1500tl aslında çok kötü bir bütçe. 1000tl altı veya civarı ile 2000tl ve üstüne alternatif çok ama 1500tl civarı alternatif az. Durdukça ve modellere baktıkça kafan karışıyor ve bütçeni habire arttırıyorsun ki bizim gibi bu işe yeni başlayanlar için abartmaya lüzum yok. Ben 500-600 tl bütçe ile başladım en son 1500 e geldim ve kendime artık yeter bu işin sonu yok dedim ve gittim çok ta vitesi şöyleymiş maşası böyleymiş demeden içime sinen, gözüme hoş gelen bisikleti aldım. Bence sende bunu yap. İyiki de öyle yapmışım, bugün kullanıyorum bisikleti, süper..

- Salcano İngman serisi (2012 model) veya NG255 SD deore / x7 (2011),
- Sedona'nın tüm serisi,
- Merida MATTS TFS 100d yada 300d ki, bu ikisi çok iyidir
- Carraro 436 Daytona Deore

Önceliğin Merida olsun.

Meridaları da listeme ekledim teşekkür ederim olasılıklar devamlı artıyor :) . Şahsen bianchilere pek sıcak bakmıyorum burada üretildikleri için şikayet eden çok arkadaş var. Zaten genel olarak hepsi aynı düzeyde bisikletler işte bir trek 4500 pek hoşuma gitti gerek donanım gerek görünüş açısından.Alabilirsem onu alacağım alamazsam aspect 30 veya 40, cannondale sl4 , giant revel 1 disk, trek 4300 veya 3900 ve merida tfs300d modellerinin hangilerinin kendime uygun boyunu bulabilirsem direkt alacağım artık.

@Cengiz ADANUR

kesinlikle katılmıyorum trek 3900 4500 6500 8000 9.9 olmak uzelere butun modelleri kullandım hepside cok saglam bisikletlerdi bende kesinlikle ve kesinlikle esnemedigine sahit oldum scott icin ve canondale icin bisi diyemem ama trek kesinlikle ve kesinlikle esnemez zaten firmanın en buyuk ozelligi esnemezligidir diger firmalara gore daha agır kadro uretmesinin sebebide esnemez olusudur

bence 1500 tlye alıcagınız bir trek sizi cok cok cok mutlu edecektir sonucta pazarlıkta edip indirim alırsanız butcenize uygun iyi bir bisiklet alabilirsiniz diye dusunuyorum

saygılar

ayrıca ekliyeyim madem istanbuldasınız trek alırsanız omur boyu garanti ve ucretsiz bakım hizmetinden de faydalanırsınız bence trek secenegini degerlendirin gidip yerinde gorup pazarlık etmenizi siddetle tavsiye ederim

Bende kadro esnemezliği konusunda Trek'in 1 numara olduğunu duymuştum, ama bu kadro esnemezliği bisikletini çok zorlamayan orta düzey kullanıcılar için pek bişey ifade etmiyor o da bir gerçek. Bu nedenle, şu kısa sürede öğrendiğim; bisikleti zor şartlar altında kullanmıyacaksanız ileride sorun yaşamamak açısından kadroya değil de donanıma para vermek daha akılcı olur. Ama dere tepe patika, hoplanıp zıplanılacaksa tabi ki kadro..

Ali Bey zaten dun gidip gordum ortakoydeki magazasinda gercekten aklimi celdiler baska bir yone. 2012 modelleri bambaska yapmislar gidondan masa kitleme dugmesi falan da koymuslar hos olmus. Ustunde deore vardi zaten rear derailleur olarak. Yalniz on vitesler acera ayrica krank ve shifterlari da alivio koymuslar bunlar yeterli midir 1700 1800 liraya ? Esnemezlik konusunda bir sikinti olacagini dusunmuyorum cidden saglam kadrolar.

arkadaşımın dedigi gibi kafanı cok karışma bence giant ve merida üzerinde yoğunlaşabilirsin :) önceligin 'bence' üstündeki malzeme olsun o zaman bisikletinden daha cok keyif alırsın :)

Peki cok tesekkur ederim iyice arastirdiktan bu iki hafta icinde haber verecegim aldigim bisikleti resimleriyle. gonulden trek geciyor ama hic belli olmaz tum parcalarina kadar inceleyecegim bisikletleri

@lgoncay

valla ben trek kullanıyorum diye trek överim tabiki ama allah icin diger bisikletlerinde hepsine bakmıstım ben en cok trek begendim diye trek aldım ki ekipman zaten biticek birsey belli bir kullanım omuru var sonucta oyuzden illa bi gun degistiriceksiniz yenisi cıkıcak birsey olucak kırılır bozulur 3 lu den 2 liye 9 ludan 10 luya gecmek istersiniz illa birsey olur ama kadro herzaman kadrodur omurluktur nasıl bir insan lastigi kotu diye araba tercihinden vazgecmeyip gidip lastik degistirirse sizde ekipman degistirirsiniz ilerliyen zamanlarda mutsuz olursanız

Selam arkadaşlar,
Sonunda bir trek 4500d sahibi oldum. Resimlerini en yakın zamanda ekleyeceğim. Herkese tavsiyeleri için teşekkürler.

Geri