Scudo Sports

15.6" laptap çantanın girebileceği su geçirmez torba (dry bag) önerisi

Gezegen

Üye
Tepki
71
Başlangıç
2020—21
Bisiklet
Mosso
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Merhabalar. Yoğurdu üfleyerek yeme çerçevesinde, bisiklet turlarında Ortlieb su geçirmez heybe çantanın içinde kullanmak üzere, 15.6" dizüstü bilgisayar çantasını içine alabilecek büyüklükte ve genişlikte su geçirmez torba (dry bag) veya bilgisayar çantası için düşünülmüş olmasa da su geçirmemesi amacıyla kullanabileceğim başka herhangi bir su geçirmez ürün arıyorum. Var mı bildiğiniz, önerebileceğiniz? Ürün, f/p ürünü olmalı, olabildiğince hafif olmalı, en çok 200 TL civarında olmalıdır. [Gene yoğurdu üfleme çerçevesinde diğer eşyalarım ve giysilerim için sürüyle dry bag sipariş ettim, bunlardan biri 15 L hacminde Deuter'in torbası. Bilgisayarın kendisi biraz zorlanarak giriyor içine. 25 L'sini piyasada bulmak mümkün değil. Bu kategorideki çoğu ürünün boyutları verilmiyor zaten, verilse de ben pek öngöremiyorum laptop çantası içine girer mi girmez mi diye, zira bunların tabanları yuvarlak olunca boş halde 2 boyutlu ölçüleri yanıltıcı olabiliyor. Ayrıca iki torba arasında hacim farkı/artışı daha çok boydan sağlanıyor, çap/en artışı çok az anladığım kadarıyla, yani mesela çapı/eni karşılaması için 50 litrelik falan almam gerekebilir. Başka seçenek yoksa son çare olarak 50 litrelik de düşünebilirim. Ne demiştik, yoğurdu üfleyerek yemek :D] Teşekkürler.

Scudo
hocam,
ödev verdiniz, forum bu ödevi yapmadı. iş sizde. bir araştırın biz de öğrenelim :)

hocam,
ödev verdiniz, forum bu ödevi yapmadı. iş sizde. bir araştırın biz de öğrenelim :)

Yok, ben üzerime düşeni her zaman olabildiğince yaparım, yapmaya çalışırım. Dersimi çalıştım, emin olabilirsiniz, buna rağmen aradığımı bulabilmiş değilim. Zaten aradığım, piyasada bulunup da benim de ualaşabileceğim bir ürün değil, yani hazır-lokma-bir-Deuter-25L-al-geç değil mesela. Birincisi, birinin elinde belirli bir ürün olup da 15.6 inçlik çantanın içine sığabileceğini bilmesi veya en azından tahmin etmesi (mesela elimde 15 litrelik Deuter var, içine ne girer ne girmez, fikir sahibiyim), ikincisi de "hah işte" etkisi uyandıracak, benim daha önce düşünemediğim veya bilmediğim bir ürün/eşya/malzeme (=kısacası çözüm) için "şunu da kullanabilirsin, iş görür" önerisi. Yoksa, piyasadaki su geçirmez çantaları çalıştım, yakında "yoğurdu üfleyerek yeme hallerini" fotolarla göstermeyi umuyorum, siparişlerin varmasını bekliyorum.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
@Gezegen çantanızı sığdırmak yerine, bilgisayarınızı sırtta taşımaya izin veren su geçirmez güzel bir sırt+bilgisayar çantası düşünmenizi öneririm.
Hazır tam bu tarife uyan @Mehmet Metin Levent hocamın ürünü var ikinci el bölümünde ;)
Shimano Tsukinist T25 Sırt Çantası

Hocam, benzeri zaten var bende, şu ana kadar bisikletin arkasında da kullandım, sırtta olmaz bisiklet sürerken, yarım saat bir saat değil ki, günde 8-10-12 saat sürücem, düşünün. Deuter Giga 28 L bendeki, şimdi paket yapıyorum, güvenli bir yere göndermek üzereyim. :D

Şimdi durum şu: Laptop, HP kılıfın (sipariş verdim son olarak, gelecek bir kaç güne, neopren kılıf, bilgisayara yapışıyor, yani en iç/1. katman olarak düşünebiliriz) içine, bu ikisi iç içe Deuter laptop çantasının içine (yeni vardı, kılıfla çanta arasında bir kalınlığı var), bu üçü iç içe Targus laptop çanta içine (aldığım klasik model, sağlam, geniş, kalın, hepsini alacak kadar büyük). Bunlar da, yani en son targus laptop çanta da bir su geçirmez, tercihen hafif (daha doğrusu katlaması vs. kolay) bir su geçirmez torba (dry bag) içine girsin istiyorum. Sonra hepsi iç içe Ortlieb su geçirmez heybe çanta içine gircek. Niye bu kadar kıça yağ çalar gibi önlem? Sütten ağzım yandı, biraz pahalıya atlattım, bir sonrakinde o kadar şanslı olmayabilirim. Bu arada, tüm bu malzeme/aksesuar fiyatı kullandığım 2. el laptopun değerinden yüksek olabilir. :D. Neyse, durum bu, uygun bir dry bag veya çözüm arıyorum.

Kıça yağ çalmaya ek: Deuter çantanın su geçirmez yağmurluğu var gene Deuter marka (ben de amma "Deuter boy" çıktım yahu:D), bunu da en son Ortlieb heybe çantanın üzerine geçiricem yağmurlu havalarda. Yani o kadar dank etti...

• İnanılmaz
Tepkiler: Özcan
@Gezegen ne diyeyim o zaman, Allah kolaylık versin :)
Decathlon'un drybag'leri için ne diyorsunuz? Boy boy çeşitleri var, örneğin şu 30luk olanı:
(link)
(link)

Bir seçenek daha geldi aklıma :) Laptop taşımak, her gittiğim yerde kurmak, kullanıp geri toplamak en sevmediğim şeylerden. Oradan geldi aklıma. Laptopunuz evde veya işyerinde dursun, diğer kullanacağınız yer için bir laptop daha alın. İkisi her daim kurulu dursun. Sürekli kullanacağınız dökümanları bulutta tutun, istediğiniz yerden ulaşın?

Geri