Scudo Sports

14 yaş için yol bisikleti antrenman düzeni

Emre Akcan

Forum Bağımlısı
Tepki
340
Bisiklet
Scott
14 yaşındayım, antrenmanlarımı yapıyorum ama daha fazla yokuş çıkıyorum yokuş çıkmam düz yolda dahada hızlanmamı sağlıyor mu ? yoksa onun için düz yolda da mı sürmeliyim?
antrenman düzenim nasıl olmalı ? ne kadar yokuş ne kadar düz yol ?
ayrı sprint antrenmanına da çıkıyorum.

• Beğen
Tepkiler: OsmanBayraktutan
Scudo
Ne yaparsan yap temel antremanı muhakkak yapmalısın, şu an sezon öncesi sayılır ve şu an yapabileceğin kondisyon antremanları ve sonrasında da yükleme yapmadan kilometre geçmek.
Sezon öncesi yokuş çalışmak pek tavsiye edilmez, zaman ilerledikçe forma girdikçe amacına göre antreman yaparsın. Türkiyedeki yarışlarda genelde yokuş olmuyor, amacın bu yarışlar ise yokuş çalışmana gerek kalmayabilir.

kardeşim ben anlıyacagın dilden kendi yasadıgımı anlatayım sonucda aynı ciğeri taşıyoruz. ben bi süre gittiğim güzergahı yaklasık 3 4 gün hergun gidiyordumki o güzergahdan istediğim performansı alabileyim diye. mesala 3 gün üst üste düz yol performanslı gittiğimde 4. gün yokus cıkarken. aslında zorlanıyor gibi oluyordum ama. cıkdıgım süre cok iyiydi burda da işte zorlanıyor gibi olup aslında eskisinden daha hızlı cıkıyoruz ben bu şekil fark ettim. 3 gün üst üste yokuş cıkınca. 4. gün düz yolda ani hızlanmalarda erken kesildiğimi farkettim. yüksek kadansda harcanan eforla düşük kadansda nefes kontrolu cok farklı oluyor. 1 gün yokus 1 gün düz yol gidince ikisindende tad alamıyorum bende cözemedim ne yapacaz.

Öncelikle dikkat etmen 2 veri var. Birincisi ürettiğin güç (bunu en ucuz nabız saati ile çözersin), ikincisi de dizlerin (o yaşta dizler hassastır, sakın zorlama çok)

İlk olarak iyi bir antrenman programı belirlemelisin. Özelden ulaşırsan bana, eski antrenman programlarıma bakıp vs. sana bir şeyler bulmaya çalışırım.
Bu antrenman programlarını nabıza göre yapacaksın. İşte orada diyorsa 1 saat %70 güçte çevrilecek diye, senin belirlenmiş max ve min nabızın 'a göre %70'de çalışman gerekiyor.

Öyle sürekli yokuş çıkmak vs. sana katkı sağlar, fakat bilinçli yaptığın antrenmanın çok daha fazla faydasını görürsün.

Diz konusunda da; kesinlikle ama kesinlikle yüksek kadans çevirmen gerekiyor. Senin yaşlarında dizlerini sakatladığı için bisiklete binmesi tamamen yasaklanan bir tanıdığım var, arkadaşımın kardeşi. O nedenle, gerçekten dikkatli kullan.
Dişli oranlarını hatırlamıyorum şimdi, fakat arkada kesinlikle 27-28'li bir runle kullanmanı tavsiye ederim, yokuş çıkman için.
Onun dışında beslenmene dikkat etmelisin. İdman önceleri karbonhidrat, idman sonraları protein ağırlıklı. Günlük hayatında da sağlıklı beslenerek vücuduna dikkat etmen gerekir.

Özel mesaj ile sana iletişim bilgilerimi atacağım. Oradan görüşelim tekrar.

Bu baslıktan siz forum uyelerıne sorayım . Genelde kendı capımda duz yol ,sprınt ya da tırmanıs antrenmanı yapıyorum.Şu an için sadece antrenman yapıyorum .Yol bisikleti kullanıcılarının hangı tıp antrenmana agırlık vermesı onun kondusyon ve performansına daha cok etkı yapar.Önerebilecegınız calısma programları var mıdır? EDIT:program 18 yas ıcın olucak :)

eğer yarışacak seviyede bir performans istiyorsan ,bu tek başına yapacağın birşey değil antalyada bisiklet en azından bizim arkadaşların triatlondaki bisiklet çalışmalarına katılarak başlangıç yap,seni birisi izlemeli,takip etmeli,bu iş matematik öğrenmek gibi,tek başına olmaz,en iyi programları bile yapsalar,gruba ,partnere ihtiyacın var,zaman kaybetme...

• Beğen
Tepkiler: YüzSürKoş
@Gökhan Toros

Gökhan Abinin ilk cümlesine katılıyorum.(tabi diğerlerinede :D )

Geri