Scudo Sports

13-15 mayıs 2016 yalova-trilye

Kaan.Özçelik

Forum Bağımlısı
Tepki
1.961
Bisiklet
b'Twin
"Yolda ve Birlikte" bisiklet grubumuzla 13-15 Mayıs 2016 günlerinde Yalova-Trilye turu yaptık.

Grubumuzda yaş aralığı 12-74 olduğu için bize eşlik edip kamp malzemelerini taşıyacak bir eskort aracı ayarlamıştık, yolda çokça yararını gördük :)

13 Mayıs Cuma günü saat 09:00'da buluştuğumuz Yalova'dan 10:00'da pedal basarak çıktık.

001.JPG

002.jpg

İlk rampamız Yalova çıkışında..

003.JPG

004.JPG

İlk durak Çınarcık.

005.JPG
006.JPG

Yemeği sahilde bir köftecide yedik ve tekrar yola koyulduk. Bu sırada bize havlayan köpeklerden birinin bize eşlik etmeye başladığını farkettik.

007.JPG

Geçtiğimiz yerlerdeki köpekler gruba havladığında onlara karşı geldi, yorulunca denize girip serinledi ve bize eşlik etmeye devam etti.

İkinci molamız Esenköy.

008.JPG
009.JPG

Pofuduk adını taktığımız köpeğimiz her su molasında elimizden su içip az da olsa yemeğimizi paylaştı.

010.JPG

İlk gece kampı öncesi Armutlu sırtlarına doğru tırmandık.

011.JPG

012.JPG

Bütün turun en yüksek rakımı Armutlu öncesi son mola yerimizdi.

013.JPG

Ve kamp alanına doğru iniş, Pofuduk hala bizimle.

014.JPG

Saat 18:00 civarında kamp alanına vardık. Toplam yol 52Km oldu. Kamp için Armutlu girişindeki Belediye Hamamı'nın yanını seçmiştik. Böylece çadırlar kurulur kurulmaz kendimizi kaplıca hamamına atmak imkanı oldu. Bu rotayı yapacak olanlara şiddetle tavsiye ederim. Armutlu'ya inerken solda Erdilli Otel'in yanındaki hamam, hemen karşısındaki yamacın üstünde kamp için harika bir alan da var.
Pofuduk geceyi bizimle geçirdi. Geldiği yol yaklaşık 30Km :)

015.JPG
016.JPG

Yemek sonrası kamp ateşi ve uyku :)

14 Mayıs Cumartesi sabah erken saatte kampı toplayıp kahvaltı için Armutlu'ya indik. Pazar kuruluyordu ama henüz tezgahlar tam açılmamıştı. Bizim "Nereden peynir-domates alırız acaba?" bakışımızı fark eden bir teyze "Siz sporcu musunuz? Kahvaltı için yer mi arıyorsunuz?" diye önümüze kesip olumlu cevap alınca hemen bir başka teyzeyi çağırıp bizi ona teslim etti. Pazarın arkasında, bahçe içinde Mahmut'un Yeri diye bir mekana geçtik. Bizim de katkımızla hazırlanan kahvaltı o kadar zengin ve doyurucuydu ki, öğle yemeği zamanından çalıp süreyi biraz uzatmayı bile göze aldık :)

017.JPG

Sonra yine yol, yine rampa, yine iniş.

Kapaklı'ya doğru inerken Pofuduk artık yorulup, hızımıza yetişemeyip geride kaldı. Aşağı inince gelir diye bekledik. Gelmeyince araç gidip baktı, Pofuduk Karayolları ekibine eklenmiş ve keyfi yerinde görünüyormuş. 50Km'lik yok arkadaşlığımız vedalaşamadan bitti.

018.JPG
019.JPG
020.JPG

Günün ikinci molası Narlı girişinde Veis Dordurmacı'sında. Keşkül üzeri dondurmayı öneririm.

021.JPG

Narlı çıkışında, biraz önce yenen dondurmanın hakkını verdiğimizi sanıyorum.

022.JPG
023.JPG
024.JPG

Ardından Karacaali köy kahvesinde çay molası.

025.JPG

Ve yine yol. İstikamet Büyükkumla, Küçükkumla ve Gemlik.

026.JPG
027.JPG
028.JPG
029.JPG

Bu da ben :)

030.JPG

Kızımın dili dışarıda ama sanki bana naz yapıyormuş gibi geldi :)

031.JPG

032.JPG

Ve Gemlik. İskelenin yanında çay,kahve, simit, yumurta molası.

033.JPG

Gemlik çıkışında grubun yaş aralığını da düşünerek Kurşunlu sapağına kadar araçla devam ettik, toplam 4Km. Sapaktan itibaren yine pedal bastık ve ikinci gece kamp alanımız Gençali Köyü Kumsaz mevkii. Muhtarlığın karşısında çok güzel bir kamp alanı var. Kumsalın da hemen arkası :) Ayaklarımızın serinlemeye, bizim dinlenmeye ihtiyacımız var.

034.JPG
035.JPG
036.JPG

Ekip toplu halde

037.JPG

Kamp kurulduktan sonra sırada oyunlar var ve kumsaldan toplanan taşlarla 5 Taş oynamak en keyiflisi.

038.JPG

İkinci gün toplam yolumuz 58Km.

15 Mayıs Pazar sabahı kamp son kez toplanıyor ve Merkez Kıraathanesi'nde yapılan kahvaltı sonrası yine yola düşülüyor. İstikamet Kurşunlu, Mudanya, Trilye

049.JPG
048.JPG
047.JPG
046.JPG

045.JPG

044.JPG

043.JPG
042.JPG

041.JPG

040.JPG
039.JPG

Ve 34Km sonra Trilye

050.JPG

Toplam 143Km yol ve 2 gece kamptan sonra dönüş yolu otobüs ile :)

Çok keyifli ve öğretici bir tur oldu. Günlük 500m irtifa kazancı ile fazla zorlayıcı olmayan rota arayanlara önerilebilir bir yol. Aslında rahat rahat 2 günde de bitirilebilir ama biz biraz esnek ve gevşek davrandığımız için 2,5 gün sürdü.

Scudo
@Kaan.Özçelik Şahane bir ekip, keyifli bir tur. Yaş aralığının geniş oluşu tura keyif katmış bence. Detaylı anlatım ve bol fotoğraf için teşekkürler, kazasız belasız nice turlara :harika:

@ÖmerMurat

Açıkçası yola çıkmadan önce bu yaş konusu beni biraz düşündürmüştü. Ama katılımcıların da hoşgörüsü ile ekip dengelenmiş oldu bir anlamda. Aynı ekipte hem 12 hem 74 yaş ve farklı kondisyonlar olunca "idare etmek" kısmı orta yaşa düştü ve bunu başardığımızı düşünüyorum :)

• Beğen
Tepkiler: Kafaikiteker
Öf be tura bak. Doğanın ve kültürün her tonunu işlemişsiniz bayıldım. Ne söylenebilir ki süpersiniz.

@tinan
Tüm ekip adına teşekkür ediyorum :)

Tapatalk kullanılarak gönderildi.

• Beğen
Tepkiler: Kafaikiteker
@Kaan.Özçelik abi sizi ve grubunuzu tebrik ediyorum.Çok keyifli bir tur olduğu her halinden belli. Yalnız tam ekip olmuşsunuz. Yaş aralığına bakınca gerçekten birşeyleri başardığınızı görebiliyorum.Daha nice kazasız belasız turlar dilerim. Belli mi olur belki bizlerde sizlere eşlik ederiz.

• Beğen
Tepkiler: Kaan.Özçelik
gerçekten tebrik ederim. bu yaş grubu ile bitirdiğiniz için, ama bisiklet sevgisi bu olsa gerek güzel bir rota seçmişsiniz benimde uzun zamandır düşündüğüm bir güzelgah teşekkürler.

• Beğen
Turun gerçek kahramanı pofuduk' u kutlarım. Bisikletçi adamdan zarar gelmeyeceğini nasılda biliyor hınzır.
Onun dışında tur ekibine söylenecek söz bulamıyorum zaten. Aradığımız tabloyu ortaya koymuşlar, tebrik ederim.

• Beğen
Tebrikler turun keyfine bizleride ortak ettiniz:)
Mudanya Trilye arası yol çok dar.Hafriyat kamyonları sabırsızlar ve çok tehlikeli geçmekteler.Umarımkı o yolda sıkıntı yaşamamışsınıdır.
Böylesine örnek ve güzel turlarınızın devamını diliyorum.

@Candan Biberci

Pazar günü olduğu için olabilir mi bilmiyorum ama pek fazla kamyon yoktu ortalıkta, ya da ben görmedim:)
Yolun dar olduğu bir gerçek ama sıkıntı olmadan geçtik.

• Beğen
Tepkiler: C.Biberci
@Kaan.Özçelik
Sıkıntı yaşamadğınıza sevindim.
Evet hafta sonu ağır vasıtalar biraz daha yoğun oluyor.Yolunda virajlı oluşu azami dikkat gerektiriyor.

@Soner Sarihan
Cumartesi yıllık iznimin ilk günüydü ve Bursa merkezden İznik tam tur yaptım.Havada güzeldi ve çok keyifli bir tur oldu.
İznik Yenişehir yol ayrımına gelmeden 1.5-2 kmlik kısımda asfalt kazınmış ve yol çalışması vardı.

• Beğen
Tepkiler: Soner Sarihan
güzel bi tur olmuş.. ama özellikle genç arkadaşları tebrik ediyorum, daha o yaşlarda böyle planlı programlı bi tura katılmak kolay iş değil..

tebriklerimi iletirseniz sevinirim :)

Çok güzel bir tur olmuş, elinize sağlık. Ailece biz de böyle turlarda katılabiliriz. Organizasyon haberleşmelerini nasıl yapıyorsunuz?

@eyupozturk Teşekkür ederim.
Bizimki bisiklet dışında zaten tanışan bir grup. Dolayısıyla bu tip turlarda haberleşmeyi ve planları kendi aramızda hallediyoruz. Uygun olan bir etkinlik olursa ben size özelden haber veririm.

Geri