Scudo Sports

11-50 ruble için öneriler

AnılDemir41

MounTain Bike
Tepki
170
İsim
Anıl
Başlangıç
1996—97
Bisiklet
Scott
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Selam millet 3x10 allmontain için arka rubleyi yenileyecem rubleyi 11-50 olarak yenilemek istiyorum fakat 11-50 genelde 11li vites sisteminde görüyorum AliExpress de bi kaç tane 10 vites 11-50 gördüm fakat Ne kadar sağlıklıdır? Ve arka aktarıcı ile zinciri rubleye uygun şekilde değişmem yeterli olur mu?

Scudo
11-46 10 Speed sipariş ettim. heycanla beklıyorum. Siz 50 ruble ıle nasıl bır aktarıcı kullanmayı dusunuyorsunuz ?

@AnılDemir41 11-50t yi 3x10 da mı kullanacaksınız yoksa aynakolu tek dişli ile mi değiştireceksiniz?

50 mi ? Tabak mübarek! (yol bisikleti kullanıcısıyım)

@Doğanay07 :):):)dik bayırlarda çok ihtiyaç oluyor ya

@ratm bisikleti bu pazar alıyorum kaporasını verdim şuanda ön dişli 3lü ama aktarıcı uyumsuz diye 3 e çıkmıyor dedi şuanki Xc kadro Mtb de 2li aynakol kullanıyorum onu da muhtemelen 2li aynakol kullanırım

@mersault daha önce hiç 50 kullanmadım sadece düşünüyorum ama 46 da iş görür muhtemelen. Hangi aktarıcı ile kullanıyorsun?

Ben aliexpress' ten 9' lu 11-40 sunrace almıştım. Sabah geldi. Keşke deneyip tecrübemi söyleyebilsem. Gerekenlerin tümü şunlar DSC_1985.JPG DSC_1986.JPG
Ben aynakol dişlisini kırdığım için değiştirdim. 34t zee tercih ettim. Zincir zaten lazım, bahsetmeye gerek yok. Arka aktarıcı büyük ihtimal 50t desteklemiyordur, mavi ve siyah parçadan bir tane alıp, kadro kulağı ile aktarıcı arasında takıyorsun.
images (3).jpg
Aynakoldaki vidaların 2 li dişliye göre olduğu için tek dişliye uygun vida alıyoruz.

Ayrıca olası zincir atmalarının önüne geçmek için Chain guide alıyoruz.

Ben 40t ruble aldığım için kafam rahat. Xtr m 972 medium Cage aktarıcıma yukarıdaki zımbırtıyı takınca sorun olmaz diye düşünüyorum. Ama 50t' de durum nasıl olur bilmiyorum.

Not: 10 lu sistemde 50t görmedim, varsa bile vitesler arasında çok boşluk olacağı için sağlıklı olmayacak. Biraz gereksiz fantezi. Türkiye' den şunu alıp geçebilirsin. Kargo bekleme derdin, kalite derdin olmaz. (linkteki stok bitmiş, araştırın) (link)
Aynakol yaprağı, zincir wiggle' dan alındı. Vidalar aliexpress' ten alıp satan birinden alındı.
Ruble
SunRace All series Cassette 9 / 10 / 11 / 12 - speed - 11-40T / 11-46T / 11-50T, CSMZ90 , CSMX80 , CSMX8 , CSMX3 , CSMS3 , M990
(link) to Clipboard
(from AliExpress Android)
Rear derailleur extender
NEW ZTTO Road Bike Bicycle Rear Derailleur Hanger Extension Extender MTB Mountain Bicycle Cycling Frame Gear Tail Hook Extender
(link) to Clipboard
(from AliExpress Android)
Ruble linkindeki satıcı rear derailleur extender hediye ediyor bu arada.

@Mustafa Zeybek açıklaman için teşekkür ederim şefim. 36lı ruble yerine göre yetersiz kalıyor ama vites geçiş konforunu etkileyecekse hiç mantığı yok bence de.11-36 rubleyi söküp 11-40 ruble takacak olsam kadro kulağı aparatı yine de şart olur mu? Ne kadar fark eder acaba

@AnılDemir41
Aynakolun en küçük dişlisi kaçlı? Eğer rubleyi büyütüp duvara tırmanacağınızı düşünüyorsanız yanıldığınızı söylemeliyim. Benim 27 vites sistemim şimdikine göre çok daha fazla yokuş çıkma, çok daha fazla hız yapma kabiliyetine sahipti. Mesela bu setle elde edeceğim yokuş kabiliyeti, öncekinde ön en küçük dişte, arka 3'te olduğunda elde ediliyordu. Ama ben küçük dişleri kullanmadığım için sorun yok.

Aynı şekilde artık son viteste elde edeceğim hız kabiliyeti, önceki sistemimin ön 3, arka 6 olduğu vitese eşit(bunu ölçmedim, tahmini)

Ayrıten 120 kilo falan değilseniz ve 36 ruble yetmiyorsa cüzdanı yavaşça kapatıp pedal basmaya başlayın derim :D

@Mustafa Zeybek Hayırlı olsun. Bir aralar nereden estiyse bende çok bakmıştım. Bu sunrace firmasının rublesini çok kullanan var yorumları genelde gördüğüm hep olumlu. Tek tük elbette tersini düşünen olacaktır. Hangi aktarıcıya bakmıştım hatırlamıyorum ama normalde 11-46 destekliyor, kadro kulağının ucuna eklenen aparat ile 11-50'yi destekliyordu. Hatta aliexpressteki bazı ürünlerde 2 seçenek sunuluyor sadece ruble veya uzatma aparatı + ruble şeklinde. Ben 1x11 olarak sistem bakıyordum.

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
@MakRo
Araştırmalarıma göre Sunrace fiyat performans olarak zirvede. Aslında ben tekli sisteme geçmeyecektim ama hem zincir, hem ön Aktarıcı, hem orta aynakol dişlisi perte çıkıp, aynakol vidaları da düşünce geçmemek için sebep kalmadı. Tekrar 27 vites yapmak daha fazla masraf bile açardı.

Ben de slx 11-32 rubleyi 70-75 e, xt sol kolu 40 a sattım ve bunları aldım. Büyük ihtimal Chain guide olmadığı için zincir çatır çatır düşecek ama bütçe meselesi :)

• Beğen
Tepkiler: MakRo
@Mustafa Zeybek Aynen chain guide olmadan zorlandığı yerde elbet çıkacaktır. Onun yine aparatlar vasıtası ile belli bir hatta kalmasını sağlıyorsun. Benim aklımda oval ayna kol vardı hatta forumda birisi kendi yol bisikletine oval ayna kol sistemini kurmuştu. Bu gibi (link)

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
@MakRo
Ben de en azından denemelik aliexpress oval yaprak alacaktım, sonra kırılır falan filan diye vazgeçtim.

@Mustafa Zeybek

E o zaman ruble dişli oranının esprisi ne ki?, anlamı kalmıyor. Eski Mtb’m giant xtc 2 de 11-36 ruble vardı işimi görmüyor dersem yalan olur,bu hafta sonu onu verip allmountain alıyorum arka rublesinin 4.dişlisi çok hasarlı. Değiştirecekken tam işime yarayan bişey alayım dedim ama buradaki tecrübeler doğrultusunda 11-40 ın üzerine çıkmamın anlamsız olduğunu düşünüyorum.

Bu arada kilo 85-90 arası kilo yanından sıkıntım yok fakat cüzdanı kapatma fikrini değerlendirmeye aldım diyebilirim :)

@AnılDemir41
Birincisi bisikletten çıkan set ile aldığın setin kalitesine göre 500 gram kadar hafiflik kazanılabilmesi. İkincisi sürüşü sadeleştirmesi. 3.sü hemen vites büyütüp küçültmeyi gerektiren yerlerde sadece tek vites geçişi için uğraşmak. Çok faydalı aslında.

Maksimum hızdan kaybediyoruz da zaten arazide yokuş aşağı 50 vurma derdi olmadığı için pek de bir kayıp söz konusu değil.

Ama sizin durumunuz net kondisyonla ilgili.

22/36t 36/50tden daha verimlidir.

@Mustafa Zeybek

Aynakol dişlisini ve zinciri narrow wide aldıysan faydasını görürsün bence, aşırı atlama zıplama yapmıyorsan chain guide A gerek kalmayabilir

@ratm
8.32€ olunca klasik zee fc m 645 yaprak aldım :D tabi gönül isterdi şöyle narrow wide raceface yaprak ama bütçe meselesi :)

Arkadaşlar bende de Salcano cyc02 cyclocross var. dişli oranı yokuş için yeterli olmadığından 11/28 olan ruble yerine 11/46 ruble sipariş ettim. Sorularıma gelecek olursak;

1- aldıgım aktarıcı 11/36 da kullanılmış bir aktarıcı. 11/46 destekler mi ?
2- Desteklemezse kadro kulağu uzatıcı ekmeeyi düşünüyorum, sorun olur mu ?
3- Bu işlemleri yaptıkdan sonra zincir değişikliği şart mıdır ?

@mersault bende zamanında 11-46T ruble bakarken cyclocross veya gravel bisikletlerin bazılarında 1x11 sistem vardı aklımda sıfırdan komple bisiklet toplasam ne olur diye araştırıken bu fikirden bakmıştım. Arka aktarıcınızın modelini bilmeden doğru bir şey söylemek doğru olmaz. Ama büyük olasılık desteklemiyor olabilir. Misal ben bu ürüne bakmıştım fiyat olarak sıfırda uygun gelmişti. (link) 1X** Sistemde maksimum 46T destekliyordu, aparat ile 50T destekliyordu.
38-40-42T tek yaprak sisteme 11-46 şeklindeki modeller gibi

Dosyalar

• merida-silex-eurobike-20173_0.jpg
    merida-silex-eurobike-20173_0.jpg
    84,8 KB · Okunma: 29
  • Beğen
Tepkiler: mersault
Geri