Scudo Sports

1000-1300 Lira Civarı Cyclocross

Ateş Akakıncı

Aktif Üye
Tepki
24
Merhaba arkadaşlar . Bu konu hakkında bir başlık açılmış ama ben aradığım şeyi bulamadım . İstanbul içi bu fiyata bir Cyclocross araştırmama rağmen bulamadım. Acaba bu fiyata bu bisikletlerden gören oldu mu ? Veya belirli bir mağazada bu fiyata bisiklet toplanılır mı ? Donanım benim için çok önemli değil önemli olan Cyclocross olması . Yardımlarınızı bekliyorum .. :)

Scudo
Salcanonun 2012 modellerinde 2 adet ürün görmüştüm, disk frenli, fiyatı ne kadar bilgim yok.
İkinci el parçalarla 1000-1300 civarına toplanabilir. Ben trek fx 7.1 de Cyclocross toplamaya başladım 3 parça kaldı yurtdışından kargoyla geliyor. Toplam maliyet sizin alım ve pazarlık gücünüze bağlı :)

Salcano'yu gördüm . Ama karbon kadro olduğu için pahalı olucağını düşündüm . Biraz uğraşıcam parça toplamayla teşekkürler .. :)

@Ateş Akakıncı
Hmm karbonmuymuş, dikkat etmemiştim, sadece resmini gördüm. Ben v-fren ile kullanıcam, cantilever fren ile de kullanılıyor, her ikisinde de vites fren sistemi farklı oluyor. Parça toplamadan önce iyice araştırmanı taviye ederim.

Bilen bir arkadaşımdan rica ettim ama üşenip hayır diyebilir . Sizede parça toplamada kolay gelsin :)

Hayır dedi ve anlayan başka bir arkadaşı yokmuş. :( Anlayan birini bulmaya çalışıcam .

(link)
Kardeşim bu linkteki Salcano Cyclecross Bisiklet, kadrosu 3 kez dipçiklenmiş alüminyumdur. :)

arkadaşlar bu modeldeki disk fren sistemi mekanik değil mi?

Evet. En beğenilen en başarılı bulunan(F/P) Avid BB5 modeli mekanik disk fren. Bir üst model CYC01 de Avid BB7 mekanik disk fren var.

bir sorum daha olacak peki karşılaştırma yaparsak sram apex=shimano sora diyebilirmiyiz sram yol setlerinin sıralamasını bilmiyorum da

Daha önce başka bir konuda paylaşmıştım;
SRAM: Başlangıçtan üst seviyeye doğru: S series - apex - rival - force - red
Shimano: Başlangıçtan üst seviyeye doğru: 2200/2300 - sora - tiagra - 105 - ultegra - dura-ace

Bu durumda Apex, Tiagra yada Tiagra ile 105 arasında olacaktır.

Ben de CYC02 almaya karar verdim. Şu an kullanmakta olduğum bisikletlerimi satışa çıkarıyorum.

• Beğen
Tepkiler: Gökhan Ö.
CYC02 yanlış görmediysem arka bagaj için montaj yerleri mevcut ki tam benim istediğim şey çünkü tur amaçlı kullanacağım bende düşünmeye başladım donanımda fena değil gibi parasına göre

• Beğen
Tepkiler: Burak/
Evet bilgili arkadaşlar bizleri de bilgilendirirlerse seviniriz, Salcano CYC02 bisikletini önerir misiniz? , fiyat/performans dengesi nasıldır?

Salcanonun benzer donanımlı yol bisikletlerine bakarsak fiyat makul. Diğer markalarda zaten Cyclocross yok denilebilir. Kadro ve maşa için kalite polemiği yapmaya gerek yok. Kimi memnun kimi sıkıntı yaşamış kimi önyargılı. Donanım olarak disk frenli olması benim için olumlu özellik. Sram Apex orta kalitede bir donanım. Ben beğendim. henüz yakından görmedim ama almaya karar verdim. Elimdeki 2 bisikletleri satıp bunu alacağım. Piyasada daha fazla seçenek yok malesef, ya toplayacaksın ya da pahalı markaların ürünlerinden seçim yapacaksın. Gerçi diğer seçenekleri de arasak da bulamıyoruz...

• Beğen
Tepkiler: Alper Üste
Cannandale Caadx var mesela benim almak istediğim.. :) aparatsız port bagaj monte yerleri de mevcut. Fiyatı daahha fazla tabi ki. Ek bilgi olarak şunu eklemek isterim, salcano orta seviyeden başlayan ve üste doğru tırmanan her Bisiklet kadrosunu (yol-cyclocross) yabancı bir markadan alıyor, geçen linki görmüştüm de tam hatırlayamadım hangi markaydı çok bilindik bir şey değil ama kadroları iyiye benziyordu tıpkı Salcanoların ki gibi :D

@Tolga Günsezer

Biraz sram fanboylugu gibi olacak ama Apex, bence 105 ten daha iyi heleki tiagra,sorayi pataklar :). Ilk once butun grup (link) gram daha hafif (sizin icin onemliyse). Tabi vites degistirme double tap, biraz daha degisik shimanodan, ikisinin arasindaki hissiyatta farkli dogal olarak. Ama nedense 105 bana herzaman daha plastik bir his vermistir :p . Arti apex rublede 32t disli destekliyor buda cyclocross icin guzel bir ozellik. Kisaca bence apex, 105-ultegra arasi bir set, arti shimano aynakollari cok cirkin :p

• Beğen
Salcano Cyc02 modelinde bagaj/çamurluk bağlantı yerleri var mı, bu konuda bilgi alabilen oldu mu?

@Burak Paç

Üst tarafta var ama alt tarafta yok.Ama bu bir sorun değil çünkü bu tarza monte edilebilecek bagajlar mevcut.

• Beğen
Geri