Scudo Sports

10 gün - 840km - 7730m toplam tırmanış. "Aydın, balıkesir, kapıdağ yarımadası, eskişehir"

Tepki
151
İsim
Celal
Başlangıç
2013—14
Bisiklet
Merida
Bisiklet türü
Şehir - Tur
merhaba arkadaşlar, forumda yol hikayelerini okumaktan keyif alıyorum, inşallah sizlerde beğenirsiniz.

8 - 18 temmuzda gerçekleştirdiğimiz, 840 km. toplam yol ve 7730 metre toplam tırmanış yaptığımız, öğretmen arkadaşım ile aydın incirliova ilçesinden yola çıktığımız ve eskişehirde bitirdiğimiz, kapıdağ yarımadasını gezme amacımızın olduğu bir turdu.

genel rota haritadaki gibi..

tur rota.jpg

1. gün: "İncirliova - selçuk - torbalı" - 75 km.

sabah tüm hazırlıklarımızı yaparak, saat 6:30 gibi yola çıktık. İlk günkü rotamızı bir çok defa yapmıştık, akşamda memleketimdeki anne babamın evinde istirahat ederek geçirecektik..

182.jpg

Arkadaşımda merida crossway 300 modeli tur bisikleti, ben de salcano ng 350 model üzerinde değişiklikler yaptığım dağ bisikleti bulunmakta..

hızlı bir şekilde yol alıp selçuk ilçesinde, torbalıdan gelen arkadaşlarımızla muhabbet edip çay içerek dinlendikten sonra tekrar onlarla birlikte torbalıya sıcaklar etkisini göstermeden vardık.. :)

184.jpg

186.jpg

189.jpg

ilk gün stresini atmış evde kalmanın rahatlığıyla günümüzü geçirmiştik..

2. gün: "torbalı - kemalpaşa - saruhanlı - akhisar" - 130km.

190.jpg

sabah saat 6:00, babam bizi yolcu ediyor..

191.jpg

195.jpg

197.jpg

kemalpaşaya varmadan önce karabel geçidi..

208.jpg

manisa spil dağı manzarası ve tütün tarlaları..

210.jpg

saruhanlıya varıp öğle yemeğimizi yedik, biraz dinlendikten sonra akhisara kadar sıcakta ve gerçekten bisiklet için kalabalık ve kötü yola pedal basarak, toplamda 130 km. yol alarak akhisar öğretmenevine geldik ve yerleştik...

temizleme ve dinlenmenin ardından akşam akhisarı gezme fırsatımız oldu.

212.jpg

3. gün: "akhisar - balıkesir" - 90 km.

sabah kahvaltımızı öğretmenevinde yapıp son çaylarımızı yudumladıktan sonra balıkesir yollarına düştük..
gece iyi istirahat etmiştik..

214.jpg

216.jpg

yollar neyseki önceki gün kadar kalabalık değildi ve emniyet şeridi iyiydi..
217.jpg

219.jpg

221.jpg

223.jpg

225.jpg

229.jpg

balıkesirde yine öğretmenevine yerleştik, temizlik ve dinlenmenin ardından balıkesir gezmesi yemek vb. etkinliğimizi yaptık..
231.jpg

234.jpg

238.jpg

bisikletlerimizide sağolsun öğretmenevindeki arkadaşlar yardımcı oldular ve güzel, kapalı bir mekana koyduk.. :)

243.jpg

4. gün: "balıkesir - manyas" - 60 km.

sabah güzel bir kahvaltı vardı gerçekten...
manyasa ana yoldan gitmeyip dağ yollarından gidecektik..
iyiki de bu şekilde bir rota düşünmüşüz..

245.jpg
251.jpg

254.jpg

257.jpg

262.jpg

yollarda kahvemizi ihmal etmiyoruz tabi..

265.jpg

271.jpg

doğanın verdiği meyvelerde gözümüzden kaçmıyor..

275.jpg

282.jpg

284.jpg

291.jpg

bol tımanışlı ve inişli yollardan geçerek manyas ilçesine varıp önceden rezerve ettiğimiz öğretmenevine yerleşiyor ve rutin temizlik, dinlenme işlerini yapıyoruz.

5. gün "manyas - bandırma - kapıdağ yarımadasına giriş (çayağzı köyü)" - 90 km.

sabah kahvaltımızı yaptıktan sonra manyas kuş cennetini gezmek için yola çıkıyoruz..

294.jpg

298.jpg

311.jpg

319.jpg 326.jpg

330.jpg 337.jpg

bandırmada artık öğlen olmuştu, güzelce yemeğimizi yedikten sonra kapıdağ yarımadasına giriş yaptık. Yarımadayı sağ taraftan başlayarak tamamını sahilden dolaşmak amacımızdı..

339.jpg

344.jpg

347.jpg

bandırmadan sonra sırasıyla aşağıyapıcı, tatlısu, karşıyaka, çakılköy, kestanelik ve bu günlük son durak çayağzı köyü...

354.jpg

356.jpg

manzaraya bakmaktan yolların rampası eğimini görmez olduk.. :)

365.jpg 366.jpg
aslında çakılköy civarında bir şekilde sahilde kamp atmak istiyorduk ama bizim için müsait yer bulamadık. gerek yabani hayvan gerek, temizlik gerekse su..

manzara, koku, yokuşlar muhteşemdi..

bu gün akşama kadar pedal çevirmiş gerçekten sorulmuştuk..

Çayağzı köyü imamına rica edip camide gece istirahat ettik..

6. gün: "çayağzı köyü - turan köy" - 45 km.

kuran kursu için çocuklar gelmeden sabah 8 gibi çayağzı köyünden ayrılıyoruz.
370.jpg

372.jpg

373.jpg

kahvaltımızı bulduğumuz bir çeşme kenarında hazırlayıp bizi bekleyen ciddi yokuşlar için enerji depoluyoruz..

379.jpg

380.jpg

devamlı ya iniş ya çıkışlı yollar var.. ciddi eğimler var, gevşek zeminler bulunmakta ara ara..

yaklaşık 200 m. yüksekliklere çıkıp çıkıp iniyoruz.. :)

383.jpg

385.jpg

incecik geldiğimiz yollar var aşağıda...

391.jpg

395.jpg

404.jpg

koylar, inen çıkan yollar..

410.jpg

418.jpg

ballıpınar ve ormanlı köylerini geçip turanköye varıyoruz..

bulduğumuz bir kamp yerine çadırlarımızı koyup denize girip serinliyoruz. temizlik ve biraz dinlenme ile günü tamamlıyoruz.

419.jpg

7. gün: "turanköy - erdek" - 40 km.

Gece sakin bir yerdi. çadırlarımızda güzel bir uyku ile yorgunluğumuzu atmıştık..

sabah kahvaltı faslından sonra erdek yollarına düştük..

428.jpg

426.jpg

429.jpg
turan köye son bir bakış..

erdeğe daha kestirmeden dağ yoluda mevcut ama biz tabiki sahilden uzun yoldan devam ediyoruz..

431.jpg

437.jpg

438.jpg

insanlar, siteler, yazlıklar erdeğe doğru gittikçe çoğaldı erdeğe yaklaştıkça...

440.jpg

erdeğe varmadan önce ocaklarda yemek faslını geçirdik, biraz istirahatten sonra erdeğe vardık..

alışveriş işlerimizi gördükten sonra bandırma yoluna devam ederken deniz kenarında bir kampingte konakladık..

günlerden cumartesi olması gerçekten ortamın kalabalık olması demekti.. en sakin olabilecek yere çadırlarımızı kurup gündüz dinlenmesine çekildik..

441.jpg

444.jpg

446.jpg

gece oldukça güzeldi, sakin bir deniz, kalabalık insan ve çadır topluluğu..

çadırımızı gerçekten güzel yere kurmuşuzki sakin sessiz bir gece geçirdik..

amacımız kapıdağ yarımadasını gezmekti. erdekte bu etabı aydından çıkarak 7 günde bitirmiş olduk..

bundan sonraki yaklaşık 300 km. eskişehire hızlı bir şekilde ulaşmak istiyorduk ve devam ediyoruz..

447.jpg

8. gün: "erdek - bandırma - karacabey" - 65 km.

yollarda bulduğumuz meyve fasıllarını ihmal etmeden karacebey'e varıp pansiyona yerleştik..

455.jpg

456.jpg

457.jpg

9. gün: "karacabey - bursa - inegöl" - 125 km.

458.jpg

bursada bir çok defa kaldık veya gezdik.. sadece yemek için duraklıyoruz ve inegöle doğru yol alıyoruz..

uludağa doğru bir poz vermek lazım ama..

459.jpg

461.jpg

uzun ve kalabalık bir yolculuğun ardından inegöle varıyoruz..

463.jpg

yarın son etap ve eskişehir... :)

10. gün: "inegöl - eskişehir" 125km. (eskişehirde gezmeyle beraber)

469.jpg

inegölden sonra yaklaşık 35 km. kadar eğimler çok olmasada hep tırmandık.. ama bursa inegöl arası yokuşlar kadar ciddi ve eğimli ve kalabalık değildi..

yeşillikler, bol su, ormanların içinden gelen klimayı aratmayan serinlikle yolumuzu aldık..

473.jpg

475.jpg

eskişehire varmadan bozüyük ilçesinde yemeğimizi yiyip biraz dinlendikten sonra finis noktasına varmak üzere yola devam ettik..

477.jpg

ve eskişehir... :)

480.jpg

483.jpg

saat 14:30 gibi eskişehire vardık. gezilecek ve aynı zamanda dinlenilecek yerlerde oturup tur hakkında konuştuk..

487.jpg

488.jpg

491.jpg

499.jpg

502.jpg

504.jpg

507.jpg

ve bitti...

arkadaşımı akşam saat 10:30 da aydına yola çıkmak üzere terminale bırakıp, ben de evin yolunu tuttum..:)

Dosyalar

• 358.jpg
    358.jpg
    85,7 KB · Okunma: 10
  • 388.jpg
    388.jpg
    119,9 KB · Okunma: 9
  • 460.jpg
    460.jpg
    142,5 KB · Okunma: 9
  • 476.jpg
    476.jpg
    133,8 KB · Okunma: 9
Scudo
Çok güzel bir tur olmuş. Ayaklarınız dert görmesin. Nacizane fikrim fotoğraflarda hep siz ve bisiklet var. Keşke birazda manzara fotoğrafı ekleseymişsiniz. Ülkemizin güzelliklerini doğal olarak görmek isteriz.

Dikkate alırım bundan sonra.. Teşekkür ederim..

• Beğen
Tepkiler: Devenez ce que
güzel tur olmuş, ayaklarınıza sağlık, selamlar... :harika:

Eskişehir'e gelmişken keşke görüşebilseydik... Sizinle tanışma fırsatı bulurdum. Güzel olurdu :) Bu arada tur harika. Tebrikler.

• Beğen
Tepkiler: Celal Göbekçi
tur ve anlatım güzel olmuş...bir arkadaşla tur yapmak oldukça keyifli olmalı.

Bravo size..:harika:
Bu forum insanı gaza getiriyor gerçekten..Böyle konulara baktıkça,insan hırslanıyor..Mesela,kendi kendime ''adam bisikleti ile dağın tepesinde poz veriyor,sen yol bisikletinle 1 km yokuşu çıkamıyorsun'' diyorum:D

Pedalınıza ve emeğinize sağlık güzel bir tur olmuş. Eskişehirde hafta sonu tek gece kamplı yada günübirlik turlarınıza bende katılabilirim isterseniz.
Birde kapıdağda ormanlı ile ballıpınar arasında şu bölge var:
(link) daha önce geçtiğimde tek tük çadır kuranları görmüştüm ister sahile yakın ister orman içinde çadıra uygun alanlar var, kirazlı şelalesinin denize bağlandığı nokta, yanınızdan şelalenin serin suyu akıyor çok temiz olmayabilir ama en azından el yüz yıkama işini görür.
buda benim çektiğim küre foto:
(link)

• Beğen
Tepkiler: Afyon35
Hocam gerçekten güzel bir tur ve sunum gerçekleştirmiş siniz. hiç sıkılmadım ve heyecanla okudum. ben ve arkadaşlarım da geçen Kapıdağ yarım adasına gittik. zaman darlığından tam tur atamadık ama güzel bir tur gerçekleştirmiştik. güzel yerler Erdek ve Kapıdağ.

turunuz gerçekten zevkliymiş. öğretmen evini önceden mi ayarladınız yoksa spontane mi gittiniz. bende gelecek sene kısa bir tur düzenlemeyi düşünüyorum ilçelerdeki öğretmen evlerini kullanabilirmiyim yoksa önceden ayarlamak gerekli midir

keşke sürekli selfie çekeceğinize biraz da tur fotoğrafı çekseymişsiniz. güzel tur olmuş. tebrikler.

Turumuz da genel olarak ögretmenevinde kaldık. Önceden rezerve yaptırmak suretiyle kaldık. Son güne kaldığınızda ya da direk gittiğinizde yer bulamama ihtimaliniz yüksek olacaktır. İyi pedallamalar, iyi günler..

iyi hesap yaptınız o zaman bisiklet ile zamanı tam tutturmak kolay değildi

• Beğen
Keyifle okudum emeğinize sağlık :)

• Beğen
Teşekkürler..

Merhaba,
pedallarınıza ve gönlünüze sağlık. Çok güzel bir gezi olmuş. Görme fırsatı oldu, teşekkürler. Sağlıcakla kalınız.

Geri