@Uptown Cyclist
Yurtdışı firmayla yazışma ile ilgili bir anımı paylaşmadan edemeyeceğim:
Caran d'Ache marka Fixpencil 22 adlı kurşunkalemi kullanıyorum. Şu anda piyasada en fazla 70 liraya falan satılıyor olmalı. Hani 2mm uç takılan, arka kapağının içindeki küçük kalemtraş ile ucu açılan kalemlerden, gözünüzde canlansın diye fotoğrafını da ekliyorum.
Arka kapak biraz gevşek gibi duruyor, sanki 50-100 seferde düşecekmiş gibi. Bugüne kadar kaybetmedim o da ayrı
Şirketin İsviçre'deki merkezine bir mail yazdım ve düşüncemi anlatıp kapağı Türkiye'de nasıl bulabileceğimi sordum, bayinin tek satmadığını da ekledim tabii. Aynı gün cevap geldi: "O kapakları tek olarak bulamazsınız, ama adresinizi gönderirseniz biz size kargolarız." Standart bir Türk olarak "Hadi canım sende" dedim kendi kendime ama peşin teşekkürlerimi de ifade ederek adresimi verdim.
Aradan 10 gün kadar süre geçti, postacı elinde A5 boyutlarında bir zarfla geldi. Açtım ki içinde ıslak imzalı bir yazı ve 5 tane kapak!! İkisi siyah ve diğer üçü farklı renklerde. Bilenler vardır belki, bu kalemlerin gövdeleri ve kapakları renk renktir.
Tekrar hatırlatmak gereği duyuyorum, Türkiye'deki dağıtıcıdan 100liranın altında bir fiyatla alabileceğim kalem için adamlar bana İsviçre'den 5 tane kapak gönderdiler, bedelsiz, bir de ıslak imzalı not eşliğinde. Başka sözüm yoktur.