Scudo Sports

1.500 TL ye kadar en iyi ince tekerli asfalt bisikleti ?

Tepki
105
Bisiklet
Lapierre
Arkadaşlar merhabalar.. Ankara'da ikamet ediyorum. Avukatım ve İç Anadolunun Bozkırı Ankara'dan ve biraz olsun stresli iş hayatından uzaklaşmak için bisiklet almaya karar verdim. Kendime grup yada kafile bularak uzun mesafeler katetmeye ciddi anlamda niyetliyim ki bunun için başka bisikletçi arkadaşlar da aramıyo değilim şimdiden. Ramazan ayı içinde bisiklet alma işini halletmem gerek. Açıkçası bisikletlere baktım ama özelliklerini uzman birinin değerlendirmesi gerektiğini anladım o yüzden size sorma gereği duyuyorum.

Şehir & Gezi - Tur Bisikletleri ile Yarış - Yol Bisikletleri arasında nasıl bir fark var hepsi birbirine fazlasıyla benziyor. Ne amaçla ayrılıyo bunlar ?

Ben 1.500 TL'ye kadar ince tekerli asfalt bisikleti almak istiyorum bu konuda yardımlarınızı ezgirmezseniz sevinirim... :)

Scudo
şehir gezi bisikletleri oturma posizyonu olarak daha rahattır.
üretim amaçları rahat bir şekilde uzun yol yapmaktır.

yol bisikletleri ise daha çok hız ve performansa yöneliktir.oturma posizyonu daha yatıktır.
uzun turlar yapmak niyetinde iseniz yol bisikleti biraz daha handikaplıdır.
sonuçta bagaj falan takmak isteseniz biraz zorlar.

aslında kafaya koyduktan sonra 2si ilede uzun turlar yapılır fakat bence şehir bisikleti bunlara daha uygun.

bütçe bu ise marka olarak meridaya bakabilirsiniz.
crossway serisi isteklerinizi karşılar.
biraz daha hızlı biraz daha hafif olsun dersenizde speeder serisine bakabilirsiniz.
ama speeder serilerinden maşa sabittir ve biraz rahatsız eder bozuk yollarda.
bu linkte 2 seriyide kullanan kişiler var,göz atabilirsiniz.

https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=132105&highlight=

Yarış-Yol bisikleti düşünürsen. 500 TL daha biriktirip Carraro Cr Race 052 almanı tavsiye ederim Kullananlardan hiç bir şikayet duymadım aksine övgüler fazlasıyla var. şahsen ben kısmetse Ağustos ayında Alıyorumm..

Maşa sabittir derken ne demek istediniz maşanın tam olarak görevi nedirr ? Bunların açıklamalarının bulunduğu bi link var mı forumda ? Aslında koltuk anlamında rahat olmasını isterim. Şehir Gezi Turu tarzı bisiklet tabi beni diğer arkadaşlardan hız anlamında geride bırakmayacaksa :) Meblağ olarak 1.500 ü geçmek istemiyorum maalesef :/

Yav maşa dediği ön amörsitör sabitlerde ön amörsitör yok

(link)

1.800 TL lik Merida Crossway'de karar kıldım arkadaşlar... 1-2 hafta içinde alıyorum inş.. Kıvılcım Baykan nikli arkadaş face.den yani özelden byaa yardımcı oldu sağolsun...

@Onur ŞENKAL

Güzel bisiklet fakat bozuk yollarda işiniz yoksa yol bisikleti bakın derim.

Ya kamplı gezilere gidebilirim belki diye düşündüm... ? :O Bi de Ankaranın yolları ne kadar yol bisikletine uygun bilemiyorum bu yüzden garanti olsun diye şehir/tur bisikleti seçimi yaptım maalesef... :/

@Onur ŞENKAL
Aynı bisikletin bayan modeli eşimde var.Kullanımı rahat bir bisiklet 'söylediği kadar'.Bu bisiklete en ince 32'lik lastik takabilirsin.Ben eşimin bisikletine 700 32'lik Schwalbe maraton green guard taktık.

@Ozan Güneri
merida 40 - v ye en ince kaç takılıyor

"en ince 32'lik lastik takabilirsin" derken ne demek istediniz ? Bu bir dezavantaj mı ? Açkıklarsanız sevinirim ...

@Onur ŞENKAL

En ince 700x32c boyutunda lastik takılabilir diyor yani yol bisikleti lastiği takamazsınız ama o klasmandaki bir bisiklet için 32c ince sayılır.

Geri