Scudo Sports

1.5 teker tavsıyenız..

zeynep eki

Üye
Tepki
10
bisikletim resimdeki trek skye modeli..2.0 tekerleri var.1.5 teker taktırsam surerken ne gıbı avantajları ve dezavantajları olur..bılgılendırırmısınız..teşekkurler..

Scudo
Zeynep hanım, 2 yerine 1.5 teker takarsanız, bisikletin akışı iyileşecektir ve yolda ilerlemesi kolaylaşacaktır, daha az yorulacaksınız sürerken (sürtünme azaldığından), bisikletin sportifliği artacaktır, bence bisikletten aldığınız zevk artacaktır. Dezavantaj olarak bisikletin (bozuk yollardaki) konforu biraz azalabilir, oluklara dikkat etmeniz ve çukurlara daha dikkatli girmeniz gerekecektir. Araziye girmiyorsanız bence ince bir teker çok daha iyi olacaktır. Ben de senelerce mtb de 1.15 kullanmıştım, arazi dışında kalın teker çok gerekli değil (bel ağrısı vb sağlık sorunu yoksa) .

• Beğen
Tepkiler: zeynep eki
@Hakan Yazman

teşekkur ederim...peki 1.15 taktırmamı tavsıye edermısınız.bu spora yenı basladım..henuz amatorum..bır sıkıntı olurmu...

Düz yol için 1,5 ideal bir seçim olur diye düşünüyorum.

bence durma mesafesinin değişmesi dışında oldukça avantajlı gözüküyor benim mtbdede 2.0 vardı cst 1.5 traveller az dişli düz yol lastiğine geçtim hem hızım hemde bisiletten aldığım zevk arttı artık bisikletim düz yolda çok rahat yol alıyor bence değiştirmeniz gerek eğer araziye çok sık girmiyorsanız tabiki ben çiftini 30 tl ye almıştım oldukça memnum uzum yıllar sorunsuzca erimeden kullanabileceğiniz bir lastik tavsiye ederim saygılarımla.

@zeynep eki

Rica ederim, bence öncelikle 1.5" , 1.4" ölçülerine alışmanız iyi olur. 1"-1.15 gibi ölçüler oldukça sportif sürüş imkanı sunacaktır ve şehir şartlarında kullanması çok zevklidir ama dikkat gerektirir. Ayrıca test yazısını yazdığım Cst marka lastiklerin dışında genelde bu lastikler oldukça pahalıdır ve cam kesiklerine oldukça hassastırlar. Test yazımı da okumanızı öneririm : https://www.bisikletforum.com/showthread.php?p=222847

• Beğen
Tepkiler: zeynep eki
Geri