Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Merlin Cycles

Selam
Benim iş bankası hesabıma 2 gün içerisinde geçti
ama kurdan dolayı 106 tl bana kaçtı
merhaba,
Bankaya Merlin sterlin üzerinden kuruşu kuruşuna iade yaptı. Banka satın alırken bunu 146€ ya çevirmişti, iade ederken 136€ ya dönüştürmüş. Yani beni 10€ zarara sokmuş oluyor. Pek finans bankacılık işlerinden anlayan biri değilim; ama elbette bunun bir açıklaması vardır. İtiraz edip sonuca varabileceğim bir şey midir yoksa uğraşsam da sonuçsız mu kaşacak, izah edebilecek bir forumdaş var mıdır?
Kredi kartım € cinsinden alışverişe açık, acaba onun yerinde £ cinsinden kart olsaydı bu zarar oluşmazdı galiba, bu düşüncem doğru mu?

Scudo
merhaba,
Bankaya Merlin sterlin üzerinden kuruşu kuruşuna iade yaptı. Banka satın alırken bunu 146€ ya çevirmişti, iade ederken 136€ ya dönüştürmüş. Yani beni 10€ zarara sokmuş oluyor. Pek finans bankacılık işlerinden anlayan biri değilim; ama elbette bunun bir açıklaması vardır. İtiraz edip sonuca varabileceğim bir şey midir yoksa uğraşsam da sonuçsız mu kaşacak, izah edebilecek bir forumdaş var mıdır?
Kredi kartım € cinsinden alışverişe açık, acaba onun yerinde £ cinsinden kart olsaydı bu zarar oluşmazdı galiba, bu düşüncem doğru mu?

Alışverişi yaptığınız günkü £/€ kuruyla iadenin yapıldığı günkü £/€ farkından kaynaklanıyor olabilir mi?

merhaba,
Hesaba iade demişsiniz kart değil sanırım , hesap ise muhabir kesintisi ya da kendi bankanızın kesintisi olabilir swift mesajını internetten görebilirsiniz orda masraf detayları ya da iade edilen tutarın 146 mı 136 mı olduğu yazar .

• Beğen
Tepkiler: Bir vatandaş
Ayın 19'undabir tane mont aldım. Ayın 22'sinden beri hala "Gonderi yurtdisina sevk edildi Send item abroad (EDI-received) " diyor.

• Beğen
Benim 18’inde verdiğim iki sipariş de Türkiye’ye gönderilmiş görünüyor. Başka bir ilerleme yok. Sanırım gümrükte çuvalların açılmasını bekliyoruz.

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
2 gün önce verdiğim siparişim bugün itibariyle ülkeye giriş yaptı. İngiltereden çıkış Hollandaya uğrayıp geldi. Bakalım PTTnin keyfi ne zaman isteyecek dağıtmayı :)

2200 (121 usd) liralık alışverişime 720tl vergi çıktı. 150 euro sınırına bile maximum 550 lira vergi çıkarken bu neyin kafası acaba

• Beğen
ab dışı olduğu için %30 gümrük vergisi hesaplanıyor yanlış bilmiyorsam

2200 (121 usd) liralık alışverişime 720tl vergi çıktı. 150 euro sınırına bile maximum 550 lira vergi çıkarken bu neyin kafası acaba
Vergiyi %30 olarak hesaplamaya çalışmışlar.

aynı gün verilmiş iki siparişim vardı. Alıcılar farklı isim.

2083 ₺ olana = 720 ₺ vergi
2566 ₺ olana = 220 ₺ vergi çıktı.
İkisi de uzantısı NL olan numara ile geldi yani Hollanda üzerinden.
çok can sıkıcı oldu, buna itiraz edilebilecek bir öerci var mı? İade etsek ürünleri, gümrük vergisini iade alabiliyor muyuz? İlk kez Merlin’e iade süreci yaşıyorum, bilgilendirirseniz sevinirim.

• Beğen
aynı gün verilmiş iki siparişim vardı. Alıcılar farklı isim.

2083 ₺ olana = 720 ₺ vergi
2566 ₺ olana = 220 ₺ vergi çıktı.
İkisi de uzantısı NL olan numara ile geldi yani Hollanda üzerinden.
çok can sıkıcı oldu, buna itiraz edilebilecek bir öerci var mı? İade etsek ürünleri, gümrük vergisini iade alabiliyor muyuz? İlk kez Merlin’e iade süreci yaşıyorum, bilgilendirirseniz sevinirim.

Özel Tüketim Vergisi Kanunu'na tabi olup ek %20 alınan ürünler olabilir mi? Liste çok uzun ama mesela siparişte yağ var mıydı?
(link)

• Beğen
Vergi az çıkan siparişte: 2 adet çanta
Vergi çok çıkanda: yağmurluk + çorap + iç lastik vardı.
Gerçekten çok moral bozucu oldu. Güya Merlin’den indirimli aldık ama sonuç bu.
Özel Tüketim Vergisi Kanunu'na tabi olup ek %20 alınan ürünler olabilir mi? Liste çok uzun ama mesela siparişte yağ var mıydı?
(link)
Listeye baktım, aldıklarımı o listede bulamadım.

• Beğen
@Bir vatandaş Belki siz zaten çoktan hesaplamışsınızdır fakat bir de ben hesabımı yazayım. Belki bu açıdan bakmamışsınızdır. Tabloya bütün olarak bakacak olursak toplam ödemeniz 4650TL iken verginiz toplamda 940TL olmuş. 4650TL'nin %20'si 930TL yapıyor. Yani yine de İngiltere'den gelen bir ürün için %30 yerine %20 vergilendirilmiş oluyorsunuz. Belki biraz teselli olur. Iade sürecinde eğer ürünlerde bir sorun yoksa vergiyi geri ödemezler.

İş yerindeydim, hesaplar umduğum gibi çıkmayınca neyse artık olan oldu dedim, yapacak bir şey de maalesef yok. Ama işin aslı hiç sizin gibi düşünmemiştim, bu bana iyi geldi. 😊Teşekkür ederim. 🙏🏻 İnsan bazen farklı bir bakış açısına ihtiyaç duyuyor, içinde olduğumuz durumu tam tahlil edemiyoruz.

Bir gelişme varmı acaba sizinkinde? Sipariş tutarınız 150euroyu geçiyor muydu?
PTT Kadıköy Posta Dağıtım Merkezi'ne yolladılar bugün. Yarın sabah oraya gelir ama büyük ihtimalle Perşembe bana ulaşır.
Sipariş tutarı 150 Euro'yu geçerse geçmiş olsun. Geçenlerde bir arkadaşım bilmeden 159 Euro tutarında ürün almış, vergisi, müşavirliği falan derken 3.750 lira gibi bir tutar çıkardılar, o da geri gönderdi.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
1667372579057.png

Gümrük vergisi: 450 TL
Diğer ücretler: 17 TL

1667372681482.png

Gümrük vergisi: 175 TL
Diğer ücretler: 17 TL

2 siparişi de birer gün aralıklarla geçmiştim ve NL taşıma konşimentosu ile ülkeye giriş yaptılar.

Bu orantısızlığın bir açıklaması var mı? Mesela Amazon’dan ne alırsanız alın çok standart, hep aynı oranda vergi kesiliyorken bunlarda neden böyle oluyor?

Merlin'den ilk defa sipariş verdim. Genelde Wiggle'dan sipariş geçiyordum.
Yukarıda Wiggle'dan verilen siparişte gümrük vergisi %20 hesaplanmış. Fakat Merlin uçmuş.
Ayrıca Merlin'de ücretler Pound üzerinden verildiği için kredi kartı komisyonu da Wiggle'a oranla yüksek.

Zaten siparişini verdiğim 11-32 rublenin stoğu Wiggle'da olsaydı Merlin'e bulaşmazdım.

Arkadaşlar merlinden 2 hafta önce sipariş verdim ve geçen hafta türkiyeye giriş yaptı
gençen hafta wiggle dan verdiğim siparişte 2 gün önce geldi ve her iki aiparişte ptt de bekliyor
ilk siparişim neredeyse 1 haftadır ptt de
acaba pttnin ilgili şubesine gitsem elden teslim alabilir miyim
bilen var mı?

Geri