Doğru yolu buldum... KTM Strada 3500

efeballi

Daimi Üye
Kayıt
1 Nisan 2012
Mesaj
202
Tepki
176
Şehir
Pendik, İstanbul
Bisiklet
Scott
Aylar süren araştırma, fikir değişiklikleri ve çelişen tavsiyelere rağmen Pendik'te Şenol Bey'in vasıtasıyla 26 Ocak'ta gidip KTM Strada 3500 aldım. Özet geçecek olursak karbon kadro, Shimano 105 grup, RS10 jant seti, Ritchey Comp sele borusu/boğaz/gidon, Selle Italia X1 sele mevcut. Açıkçası karbondan korkuyordum(araştırma için açtığım konuyu okuyanlar bilirler) ama sonradan korkumun çoğunlukla yersiz olduğunu gördüm. Görüp beğendiğim ilk bisiklete atlamayıp, uzun süre araştırmamın da faydasını gördüm. Bisikleti aldıktan sonra heyecandan uyuyamadım, ertesi gün test yapmanın hayalini kurdum. Sonra ne mi oldu? Kar yağdı! Neyse yorumlara geçeyim:

Hybrid'den sonra bu bisikletin uçtuğunu söylemeye gerek yok sanırım. Düz yolda hybrid'le 32-33 gittiğim eforla bu makine 40 gidiyor. Özellikle jantların hafifliği bisikleti çok daha atik yapıyor. Yanından bir bisikletli mi geçti? 2 tur çevir, rüzgarındasın. Bu jantların çok sağlam olduğunu da söylemeliyim. Sahilyolu'nda kamyonlar sağolsun, açılan çukurlara birkaç kez düştüm. Lastik patladı tabi ama jant jilet gibi. Yol gidonunun sağladığı farklı tutuş pozisyonları elimi çok rahatlatıyor. Köşeler, kollar, kancalar. Kancaları sıkça kullanıyorum. Uçak mühendisliği okuyoruz ya, aerodinamik olmazsak olmaz. Shimano 105 parçalar muhteşem, her koşulda çatır çatır vites değişiyor.

Dipnot: Yol bisikleti alacaklar ikili aynakoldan korkmasın. Yük taşımıyorsanız 50/34 aynakol gayet yeterli. Boya işçiliği çok hoş. Dezavantajı yok mu? Yani....var. Önceki bisikletim disk frendi Bu bisiklet onun kadar iyi yavaşlamıyor(özellikle kollardan tutarken), ama kaliper frenden de disk fren performansı beklemek hata olur. Ayarı doğru yapıldığı zaman yeterince iyi yavaşlıyor. Bu bisikletle yarışa da girdim, yokuş da çıktım, çukura da girdim, yük de taşıdım. Hiçbir koşulda üzmedi. "Bisikletler ikiye ayrılır, yol bisikleti ve diğerleri." Doğrudur.

Buradan takım kaptanım Atilla Atay'a, Salı-Perşembe Bisiklet Grubu'na, forumda birkaç hafta önce açtığım konuya yazanlara, kısacası yorumlarını esirgemeyen herkese teşekkür etmek isterim.

Sevgiler, saygılar...
 
Scudo

Ekrem Yılmaztürk

Forum Bağımlısı
Kayıt
4 Mayıs 2012
Mesaj
788
Tepki
477
Şehir
Isparta
Bisiklet
Cube
Valla Allah kaza beladan korusun ben aldım yol bisikletini 600km kullandım başım beladan kurtulmadı =D boya işçiliği ve genel görünüş gerçekten çok hoş 105 seti zaten herkes çok övüyor, benim merak ettiğim gidon sargısı tek parçamı yoksa siz bu şekildemi yaptınız? Benim beyaz ve çok seviyorum lakin üst kısmı tabiri caizse leş gibi oluyor çok takıyorum kafaya böyle şeyleri, düz siyahta çok taraftar değilim benim bisiklette uyum için ,bence gidon bantı bir yol bisikletini süslemenin hoş bir alternatifi çok hoşuma gitti sizin kullandığınız..:in:
 

efeballi

Daimi Üye
Kayıt
1 Nisan 2012
Mesaj
202
Tepki
176
Şehir
Pendik, İstanbul
Bisiklet
Scott
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.
Bisikleti aldığımda iki renkti sargısı. Vites koluna kadar siyah, vites kolundan sonra beyaz bant sarılmış. İki parça yani. KTM diğer bisikletlerde de böyle yapıyor, vites koundan sonra bisiklette hakim olan başka bir renk kullanıyor. Süper de oluyor hani... :)

Açık renk sarınca da kirleniyor, rengi kaçıyor. Bu bantın üzerinde de kararmalar oluşmaya başladı bile.
 
Kayıt
3 Mart 2011
Mesaj
90
Tepki
6
Şehir
Güzelçamlı-Kuşadası
Bisiklet
Trek
İyi günlerde kullanın, bende strada 4000 var, yakın zamanda karbon jant ve tubular lastiğe geçtim, daha da hafif ve akıcı oldu, ktm karbonu gayet iyi, tekrar hayırlı olsun...
 
  • Beğen
Tepkiler: efeballi
B

BF Okuru

Misafir
hayırlı olsun.Ktm nin bisikletleri tasarım,donanım ve fiyat olarak piyasadakilere oranla çok çok iyi
 

Oguzhan.Pilgir

Forum Bağımlısı
Kayıt
14 Mart 2012
Mesaj
784
Tepki
434
Şehir
İzmir
Başlangıç
2009—10
Bisiklet
Specialized
Bisiklet türü
Şehir - Tur
hayırlısı olsun, iyi günlerde kullanın..
 
  • Beğen
Tepkiler: efeballi

Ergun Yavuz

Daimi Üye
Kayıt
7 Ağustos 2008
Mesaj
204
Tepki
73
Şehir
Edirne
Bisiklet
Salcano
Hayırlı olsun kazasız belasız sürüşler.. Bende 6 ay önce yol bisikleti almıştım şu an baya bi km oldu sorun yok :) Girmediğim çukur mu kalmadı :) bütün çukurları tek tek inceledim şahsen..(girip çıkarak) Ne jant ayarı bozuldu ne bi şey adamlar yapmış yanii :) jant setim (mavic aksium) Yani almaktan korkmayın yol bisikleti bütçeniz varsa alın..
 

ihtiyar

Forum Bağımlısı
Kayıt
10 Mayıs 2005
Mesaj
1.590
Tepki
3.579
Şehir
Federal Almanya
İsim
Bülent B.
Bisiklet
Diğer
@efeballi

Güle güle kullanin. Frenler konusunda; jant yanaklarini sürekli silip temizleyin, papuclarin yüzünü temiz tutup kontrol edin, tekerleri bloke etmeye bile yeterler :in:, her kosulda yeterli olurlar.
 

mehmetsunu

Kaldato ile sohbeti kestim.
Kayıt
28 Eylül 2011
Mesaj
5.669
Tepki
13.474
Şehir
kayseri
Başlangıç
2010—11
Bisiklet
Cube
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Bisikletin hayırlı olsun. Bisikletini almadan önce anketli başlığını takip etmiştim. Açıkçası seçim önceliklerin bana çok yakın gelmişti. Yani alü mü olsun karbonmu. Başlık altına yazılanlar bayağı bilgilendirici olmuştu. Seçenekler içindeki iki bisiklet benimde tercihlerimdendi: caad 10 ve strada 3500.
Kendi seçimini karbon kadrodan yana kullanmışsın. Anlaşılan endişelerinin üzerine çıktın. Bu noktada birkaç şey sormak istiyorum.
Bisikleti kaç tl ye ve nereden aldın. 1600 Euro gibi bir fiyat veriyorlardı. Sonradan bu fiyatın artmış olduğunu gördüm.
karbon kadroyu neden tercih ettin.
bisikletin eksileri, artıları neler. Karbon kadro güven veriyormu
 

Saim Deveci

Aktif Üye
Kayıt
2 Ağustos 2009
Mesaj
180
Tepki
113
Şehir
Tekirdağ
Bisiklet
Giant
Kadronun renk uyumu ve bisikletin genel olarak görsel dizaynı çok güzel. Resimlerinden ne kadar hafif olduğu tahmin edilebiliyor. Hayırlı olsun, kazasız belasız sürüşler dilerim.
 

ozgurozgenc

Aktif Üye
Kayıt
20 Ağustos 2011
Mesaj
117
Tepki
139
Şehir
istanbul\zeytinburnu
Bende ktm strada 3000 var bugun ilk turumu yaptim 46 km tik demedi hizi sevmem ama max hiz 48km hemde istanbul trafiginde
Benimki 8.7kg sadece on masa karbon 105set ama diger parcalari ise cok hafif
Iscilik boya super
Neyse sana bana bundan sonra ktm alacaklara hayirli olsun
 

m6rk

Daimi Üye
Kayıt
2 Ocak 2009
Mesaj
230
Tepki
167
Şehir
İstanbul
Gayet mantıklı bir bisiklet seçmişsin. Uzun yıllar sorunsuz kullanılabilecek bir model. 105 ekipmanla 7.8 kg çok iyiymiş. Benim bisikletim ultegra ekipmanla 7.9kg idi. Standart jantları çok sağlam ve kaliteli olmakla birlikte ağırdı. 2 yıl kullandıktan sonra yeni jant alınca bisiklet 300 gr. kadar hafifledi.

Böyle bir bisiklet kaza bela olmadıkça anca sıkılıp değiştirilir, yoksa en 10 yıl bana mısın demez. İyi günlerden kullanman dileğiyle.
 
  • Beğen
Tepkiler: efeballi

ysufdran

Daimi Üye
Kayıt
25 Ekim 2012
Mesaj
285
Tepki
70
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Cannondale
hocam, harika, çok güzel, şeker gibi, çok çok begendim :)..

güle güle kullanın ;)

uff, KTM Life Track im var benım de,

o kadar memnuunum ki, yol alırsam, ktm den başkasını pek dusunmuyorum
 
B

BF Okuru

Misafir
Bu fiyata Trek gibi markalarda Tiagra alınabiliyor. 105 olması çok iyi. :) Bunun üzerine ihtiyaç duyulma ihtimali düşük. Ayrıca çok hoş duruyor. Güle güle kullanın. :)
 
Kayıt
11 Haziran 2010
Mesaj
337
Tepki
270
Şehir
istanbul
Bisiklet
Geotech
@efeballi

Yeni haliyle güle güle kullanın! 13.000 km sonrası oluşan izlenimlerinizi müsait olduğunuz bir zaman forumda kısaca değerlendirirseniz belki ileride almak isteyenlere yardımcı olur!
 

efeballi

Daimi Üye
Kayıt
1 Nisan 2012
Mesaj
202
Tepki
176
Şehir
Pendik, İstanbul
Bisiklet
Scott
An itibariyle 13500 km'de, Ultegra'larla 400 km yol yapmışım.
Bisikleti pantolon ve spor ayakkabı ile 9 km'lik okula gitmecelerden, 225 km'lik İstanbul-Bolu yolu ve 75 km'lik Alanya yarışına kadar farklı farklı koşullarda, yağmur, kar, güneş vs. koşullarda kullandım.
Bu zamana kadar başımı ağrıtan tek nokta jantlar oldu. O da benim hatam, Nisan'da yokuş inerken büyükçe bir çukura düştüm ve iki lastiği de patlattım. Arka jantın yan duvarı yamuldu. Akort ayarının düzeltilmesi için jantın o yöne doğru el (daha doğrusu ayak) yordamıyla tekrar eğilmesi gerekti. O halde bile 10000 km dayandı :D

Konunun başlarında yazdığım gibi bisikleti agresif bir pozisyon için tasarlanmış. Önceki şehir bisikletinden buna geçerken beni zorlayan meselelerden biri bu oldu. Alttan tutarken üst vücut yere neredeyse paralel oluyor ve bu iyi bir bel/kalça esnekliği gerektiriyor. Bisiklet dışı yaptığım "core" antrenmanları sayesinde bu pozisyonda rahat edebildim.

Yine önceki bisikletimde disk fren vardı, tüy gibi hafif, serçe parmağıyla fren yapılıyor. KTM'ye ilk geçtiğim zamanlar çoğunlukla vites kollarından tutuyordum, buradan fren yapmak da biraz el gücü istiyordu. Zamanla alıştım, problem yok. Alttan tutarken zaten tek parmakla frenleme mümkün.

Bisikletin esnemezliği çok iyi, Cavendish'e bağladığımda bile alet çizgisinden sapmıyor. Arka jant son haftalarında esniyor gibi hissediyordum, ama belki de psikolojikti.

Güzel asfaltta yağ gibi akıyor, bunu başka bisikletleri test ettiğimde anlıyorum. (Başkaları da benim bisikletimi test ettiğinde anlıyor :D ) Geometrisinden midir, kullanılan karbonundan mıdır bilmiyorum. Ama düz yolda tempo yaparken herhangi bir rahatsızlık oluşmuyor, pedal çevirmeye odaklanabiliyorsunuz.

Bozuk zeminde (stabilize, kaldırımtaşı vb.) iyi sallıyor. Bolu'dan inerken yolda stabilize kısımlar vardı, iniş bittiğinde en çok acı çeken bendim. Eller, bacaklar, arka taraf bitmişti. Kalan yolun büyük kısmını phantom aerobar(yani dirsekleri gidona koyup, elleri önde birleştirerek) pozisyonunda gitmiştim. İstanbul'da Maçka yokuşu gibi kaldırım taşlı yolları özellikle arıyorum, burada büyük vitese koyup ağırlığı seleden bacaklara almak işe yarıyor. Daha kalın gidon bandı kullanmanın da faydası oldu.

Bisiklet 50-34 aynakol ve 12-28 ruble ile geliyor. Yeni başlamış olmama rağmen sıkıntı yaşamadım, eskiyince 11-25 rubleye geçtim. Kondisyonla ilgili bir durum. 11-25'in vites oranları arasındaki boşluk daha az, öyle bir avantajı oldu.

Ultegra jant setiyle beraber bisikletin daha iyi hızlandığını ve akıcılığının arttığını hissediyorum. Psikolojik olabilir.

Biraz uzun oldu ama, özeti böyle.