Antrenmanda Beslenme Tavsiyeleri (Önce, Süresince, Sonra)

Kayıt
3 Temmuz 2012
Mesaj
913
Tepki
1.364
Yaş
34
Şehir
istanbul
Başlangıç
2010—11
Bisiklet
Raleigh-USA
Bisiklet türü
Katlanır
Ben şimdi uzun yola çıksam. 2-3 gün önce bolca karbonhidrat mı tüketmeliyim?
Depoyu fulleyelim derken patlamasın sonra :D Biraz abartı geldi açıkçası.

(link)
 
Scudo

Turan Babacan

Forum Bağımlısı
Kayıt
18 Aralık 2013
Mesaj
1.331
Tepki
1.341
Yaş
44
Şehir
İzmir
Bisiklet
Bisan
İş yaptığımız iki tane fitness var. İkisinide 2 çift karı koca işletiyor. İki çiftinde çocukları olmuyor. Muhtemelen aldıkları kimyasal maddelerden kaynaklanıyor. Profesyonel sporcu olarak etaplara katılmıyor bu işi profesyonel olarak yapmıyor iseniz kimyasal maddeler ile değil doğal yoldan almanızı tavsiyte ederim. Spor yapıyorum derken bir yanden kendinizi zehirlemek pek mantıklı gelmiyor. Düzenli ve dengeli beslenen bir kişinin de enerji içeceğine ihtiyacı yoktur.
 

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
@Adem Kaya

adem dostum
bu geçen pazar akşamı öncesi 4 tabak kıymalı makarna ve sabahtan 1 tabak gene kıymalı makarna üzerine bi yumurta ve lor peyniri ve de yeşil çay vede yeşil zeytin beni tam 33 artı 7 km boyunca uçurdu desem yalan olmaz
bu 33 artı 7 km de 6 adet rampa biri çok uzun ( meşhur şile rampaları biri kısa sadece)
sonra kömürlük kervansaray ve bıçkıdere köylerinin içindeki sert ama kısa rampalarda asla pedal kesilmedi
hepsinde ayakta çıktım hilafsız tüm rampalarda
en sonda 4.5 km boyunca sonda eğimi 13 olan rampalarıda ayakta aldıktan sonra aynen geldim toprak yola orada sert arazi tüm gücümü emdi bitirdi beni yere serdi işte orada energel gerektiğini anladım rampa çıkarken mataramda su ile karıştırılmış bi adet energel yani enerji içeceği kesin beni topuklatacak ve ortalalama çok farklı olacaktı
senin böyle bi çalışman zati olmayacak sen uzun tura çıkacağın için senin yüklenmene gerek yok sen duracan 1 saat mola yapacaksın.yemek yiyeceksin bir saat geçecek ondan sonra seleye geçeceksin 2-3 günlük turlarda beslenme olayında aşırı derecede yüklenme olacağını zannetmiyorum olursada riskli olabilir ,,
 

yucel gulesenoglu

Forum Demirbaşı
Kayıt
15 Ağustos 2011
Mesaj
517
Tepki
360
Şehir
karşıyaka
Bisiklet
Pinarello
@Turan Babacan

tabiki doğal her zaman iyidir ancak bazı ihtiyaçlarını gıda yolu ile alman zor oluyor, yaptığın antrenman normal bir sportif aktiviteyi aşıyorsa, yaşın ilerliyorsa ve ertesi günkü antrenmana kadar toparlanman için takviye alman gerekebiliyor. aksi taktirde bir kaç gün sonraki antrenmanda yolda kalabilirsin ;) önemli olan bilinçli kullanmak.
ayrıca spor salonlarında neler kullanıldığını duyuyorumda bizim bahsettiklerimiz bunların yanında çok masum kalıyor :)
 

Artık Yok

Forum Bağımlısı
Kayıt
13 Haziran 2012
Mesaj
1.301
Tepki
1.463
Şehir
Türkiye
Katkısı olur diye paylaşmak istiyorum !

Amino asit nedir ve neden kullanılması gerekir?

Amino asitler kimyasal olarak popüler isimlendirilmeleriyle yapı blokları olup,vücutta protein üretirler. Bütün yaşayan canlıların yapılarını oluşturan proteinlerdir. Proteinler,insan vücudunda adale, bağlar, tendonlar, organlar, bezler, tırnaklar, saç, safra ve idrar hariç tüm vücut sıvılarının üretiminden direkt sorumludur. Proteinler kemiklerin büyüme ve gelişmesinde esas rol oynarlar. Enzimler,hormonlar ve genler işlevleri için proteinlere ihtiyaç duyarlar. Bunun neticesinde de protein eksikliği oluşur bu da zamanla daha ciddi bozukluklara yol açar.


Ne kadar ve nasıl kullanılır?
Genel olarak aldığınız ürünün kutusunda kullanım şekli yazmaktadır(tablet olanlar);

Orta seviyeli vücut geliştiriciler - tüm antreman günlerinde 2 farklı kullanım zamanı sözkonusudur; antremandan 1 saat önce ve antremandan hemen sonra olmak üzere,
< 80 kg: 4 tablet
> 80 kg: 6 tablet
>100 kg: 8 tablet alınız


Bcaa nedir, ne için kullanılır, ne kadar ve nasıl kullanılır?

Nedir ve ne için kullanılır?


BCAA (branced chain amino acids / dallanmış zincirli amino asitler) takviyeleri valin, lösin ve izolösin içerirler. Bunlar insan vücudunda sentezlenmeyen ve mutlaka beslenme yoluyla alınması elzem (essential) amino asitlerdir. Bir de vücudun kendi kendine üretebildiği amino asitler vardır ki, bunlara da elzem olmayan (non-essential) amino asitler denir.
Amino asit takviyesi kullanmanın ağır bir antrenman sırasında kas dokularının yıkımını önleyeceği öne sürülüyor. Ayrıca amino asitler, vücudun büyüme hormonu salgılamasını da artırıyor.

Ne kadar ve nasıl kullanılır?
Hazırlanışı:

1 bardak su ile yutunuz veya çiğneyerek alınız.

Orta seviyeli vücut geliştiriciler - tüm antreman günlerinde sadece 1 kullanım zamanı sözkonusudur; antremandan 1 saat önce olmak üzere,
< 80 kg: 5 tablet
> 80 kg: 6 tablet
>100 kg: 7 tablet alınız


Creatine nedir, neden kullanılır, kullanım şekli ve dozu nasıldır?

Creatine nedir ve neden kullanılır?

Creatin, tüm memelilerin vücudunda olan bir maddedir ve arginin, glisin ve metionin amino asitlerinden karaciğer, böbrekler ve pankreasta üretilen bir amino asit türevidir. Amino asitler ise bilindiği gibi protein moleküllerinin yapı taşlarıdır. Kırmızı et ve balık gibi pek çok hayvansal gıda kreatin içerir. Bununla beraber gıdalardaki kreatin miktarı küçüktür. 1 kg biftek sadece 1 gr kreatin içerir. Halbuki yoğun bedensel aktivite veya spor yapan bir kişinin günlük ortalama kreatin ihtiyacı 5-6 gr olup, bunun tamamının yiyeceklerden karşılanması hemen hemen olanaksızdır. Yiyeceklerden karşılanmaya çalışılsa bile beraberinde aşırı yağ ve kalori alımı da söz konusu olmaktadır. Bu yüzden sadece ek gıda ürünleri (dietary supplement, sports supplement) vücuttaki yağ ve kalori miktarını artırmaksızın, vücudun ihtiyacı olan kreatin miktarını karşılayabilirler. Creatin, vücudun enerji üretmek için kullandığı yakıt olan ATP (Adonosine TriPhosphate) üretimine yardımcı olan ve aynı zamanda ani ve yüksek enerji ihtiyaçlarını karşılayan bir maddedir. ATP, vücutta özellikle beysbol , futbol, voleybol, hentbol, koşu, yüzme, bisiklet, dağcılık, güreş, boks ve halter vb. gibi sporları yaparken yoğun şekilde kullanılır. Kreatin sportif performansı artırır. Kreatin en fazla kas veya adele dokularında birikir ve kasların özellikle sportif faaliyetler (koşu, ağırlık kaldırma vs.) esnasındaki ani enerji ihtiyaçlarını karşılamak için ATP’nin yakılmasına yardımcı olur. Amerika’da çeşitli sporcular üzerinde yapılan testlerde 28 gün boyunca düzenli kreatin alan sporcularda yağsız kas miktarında ve kaldırılan ağırlıklarda, kreatin kullanmayan fakat aynı egzersizlere katılan sporculara göre ortalama %51 oranında artış gözlenmiştir. Kreatin kullanımının insan için güvenli olduğuna ait sayısız bilimsel araştırma vardır. Yine yakın zamanda bir okul takımında yapılan, 28 gün boyunca bir glikoz, taurin, sodyum ve potasyum fosfat çözeltisi içinde günde 15,7 gr kreatin (oldukça yüksek bir doz) alan oyuncularda, süre sonunda yapılan kan testlerinde tüm parametrelerin normal limitler arasında olduğu ve karaciğere olumsuz bir etki olmadığı gösterilmiştir.
Creatin, 1832 yılında bir Fransız bilim adamı tarafından keşfedildi. Fakat 1923 yılına kadar vücuttaki kreatin’in %95′inin kas dokularında biriktiği bilinmiyordu. Kreatin’in vücut üzerindeki etkileriyle ilgili bir rapor 1926 yılında “The Journal of Biological Chemistry” dergisinde yayınlandı. Uzunca bir süredir kreatin’in etkisinin bilinmesine rağmen, onun sportif performansı artırmak için ilk gerçek kullanımı 1992 Barcelona (İspanya) Olimpiyatları’nda yapıldı. 1996 Yaz Olimpiyat’ında madalya alan sporcuların ise 3/4 (Dörtte üç)’ünün kreatin kullanması için iyi bir sebep vardı: Çünkü işe yarıyordu, hatta çok işe yarıyordu.
Öyleyse nedir bu creatin?
Onun vücudumuzda karaciğer, böbrekler ve pankreasta doğal olarak üretildikten sonra kan akışıyla kaslarımıza taşınan ve kaslarımıza enerji sağlamak için kullanılan bir bileşik olduğunu biliyoruz. Kaslarımıza ulaştığında “Kreatin Fosfat”‘a dönüştürüldüğünü ve bu yüksek güçlü metabolit’in kasların son enerji kaynağı olan ATP’leri üretmek için kullanıldığını da biliyoruz. Üstelik diğer performans artırıcı steroid ve ilaçlardan farklı olarak; %100 doğal olduğunu ve çoğu yiyecekte de doğal olarak bulunduğunu, bu yüzden de hiçbir sportif faaliyette ve uluslararası müsabakalarda yasaklanmadığını da biliyoruz. Aksi taktirde et ve balık yenmesinin de yasaklanması gerekirdi. Pek çok yiyecek, özellikle ringa, somon ve tuna balığı ile biftek bir miktar kreatin içerir. Bununla beraber en iyi creatin kaynağı “kreatin monohidrat”‘tır.
Creatin 2 hafta içerisinde yağsız kas miktarını önemli miktarda artırır. Aynı zamanda yoğun egzersiz performansının gelişmesinden ve enerji seviyesinin artırılmasından da o sorumludur. Yapılan araştırmalarla; kreatin’in enerji seviyesini, dayanıklılığı, kuvvet ve dayanma gücünü artırdığı ispatlanmıştır. Üstelik, kreatin yağsız kas miktarını artırırken yağ kaybını da hızlandırmaktadır.
Creatin’e kimlerin ihtiyacı vardır?
İlk önce kreatin’e, daha fazla enerjiye ve yağsız kasa gereksinimi olanların ihtiyacı vardır. Daha sonra, vücudunu forma sokmak isteyenlerin, yağsız kas miktarını artırmak isteyenlerin ve fazla yağ kütlerinden kurtulmak isteyenlerin kreatin’i kullanmaları tavsiye edilir. Son olarak, yoğun fiziksel aktivite gerektiren bir işte çalışanlar, fiziksel stres ve uzun süreli yorgunluğa maruz kalan kişiler ve kreatin’in inanılmaz sonuçlarından hoşlanan veya bu sonuçları arzu eden kişiler onu rahatlıkla kullanabilirler.
Kullanım şekli ve dozu nedir?
Hazırlanışı:

1 porsiyon = 5 gr ürünü (1 dolu çay kaşığı) 250 ml meyve suyu ile shaker yada mikser kullanarak karıştırınız


Kullanımı:
Orta seviyeli vücut geliştiriciler - tüm antreman günlerinde sadece 1 kullanım zamanı sözkonusudur; antremandan 1 saat önce olmak üzere,
< 80 kg: ilk hafta 1 porsiyon sonraki 5 hafta yarım porsiyon,
> 80 kg: ilk hafta 2 porsiyon sonraki 5 hafta yarım porsiyon,
> 100 kg: ilk hafta 3 porsiyon sonraki 5 hafta yarım porsiyon, içiniz.

Sonraki 5 hafta ara veriniz ve tekrar baştan aynı şekilde devam ediniz.

Creatine'i sürekli kullanmayın ve kullanım sırasında ki uyarılar.
Tüketimi, uygun miktarda sıvı alımı ile desteklenmelidir. Bu gıda, yeterli ve dengeli bir diyetle beraber tüketilmelidir, tek başına bütün besin öğeleri ihtiyacınızı karşılamaz. Tatlandırıcı içerebilir. 15 yaş altındaki çocuklar veya hamile kadınlar, sadece hekim veya diyetisyen gözetiminde kullanabilirler. Serin ve kuru yerde saklayınız. Tavsiye edilen miktarı (ları) aşmayınız. Çocukların erişemeyeceği yerde saklayınız.


İçeriğinde Kreatine Monohidrat bulunur bu nedenle 6 haftalık kullanımdan sonra 2 hafta ara veriniz. Sonra aynı şekilde kullanmaya devam ediniz. Kreatin kombinasyonlu ürünlerin alımı, kaslardaki su depolanmasının artması ile kilo alımı sağlar


(karbonhidrat tozu) nedir, neden kullanılır?

Karbonhidrat ürünleri, enerji verici ve kilo aldırıcı özellikte bulunan çeşitli karbonhidrat katkılı tozlardan oluşurlar. Çalışmalar sırasında hızlı enerji üretmemizi de sağlayan sportif yiyecek ve içecek türleridir. Beslenmenin yetersiz olduğu durumlarda rahatça ve pratik olarak kullanılır.

Antrenman öncesinde ihtiyaç duyduğumuz enerji için bazı besinlerin kullanılması gerekmektedir. Ek beslenme ürünlerinin genelinde olduğu gibi, bu ürünler ihtiyacımızı daha kolay ve hızlı şekilde karşılamamızı sağlarlar. Ek beslenme ürünlerinin kullanımının faydalarını Ana Menü içerisinde Beslenme’nin altında bulabilir ve ayrıntılı olarak bilgi edinebilirsiniz.

Karbonhidrat katkıları, aynı proteinler gibi değerleri yüksek ve sindirimleri kolaydır. Uygun miktarlarda ve gerektiği kadar kullanılmasının bir sakıncası olmadığı gibi, belirttiğimiz sebeplerden dolayı kullanılmasını tavsiye ettiğimiz ek beslenme ürünlerindendir. Tabii ki kullanılan marka ve ürünün kaçak olmaması ( Tarım ve köy işleri bakanlığı onayı mutlaka aranmalıdır ) gerekmektedir.

Şu da unutulmamalıdır ki, Karbonhidrat katkılarının kullanımı, günlük karbonhidrat ihtiyacımızın % 10-20’ını geçmemelidir. Fazla karbonhidrat tozu kullanımı yağlanmaya neden olabilir, o yüzden ürünün üzerinde yazıldığı miktarda ve günlerde kullanılmalıdır.

Kilo aldırıcı özelliğİ bulunan karbonhidrat tozları da bulunmaktadır. Hızlı ve daha kolay kilo alımını sağlarlar. Bu ürünler kişinin kilo almasında fayda sağladıkları gibi, spor ile birlikte kullanıldıkları için yağ olarak değil, kas yoğunluklu olarak kişinin kilo almasını ve kişinin ideal kilosuna ulaşmasını sağlarlar.

Protein – karbonhidrat karışımları da yağsız enerji vermek açısından uygundurlar. Online alışveriş sitemizde dünyaca ünlü markaların amacınıza uygun kaliteli ürünlerini satın alabilir, ürüne göre fayda ve kullanım şekillerini bulabilirsiniz.

Nasıl kullanılır?
Hazırlanışı:

1 porsiyon = 75 gr ürünü (4 yemek kaşığı) 300 ml az yağlı (%1.5) süt ile shaker yada mikser kullanarak karıştırınız. Kullanımı:

Orta seviyeli vücut geliştiriciler - tüm antreman günlerinde 3 farklı kullanım zamanı söz konusudur; antremandan 1 - 1.5 saat önce, antremandan 30 dk. sonra ve iki öğün arasında olmak üzere,
< 80 kg: 1 porsiyon
> 80 kg: 2 porsiyon
>100 kg: 3 porsiyon içiniz.

Yeni başlayanlar - antreman günlerinde 2 farklı kullanım zamanı söz konusudur; antremandan 1 - 1.5 saat önce ve antremandan 30 dk. sonra olmak üzere,

< 80 kg: 1 porsiyon
> 80 kg: 1 porsiyon
>100 kg: 2 porsiyon içiniz.

Uyarı:
Tüketimi, uygun miktarda sıvı alımı ile desteklenmelidir. Bu gıda, yeterli ve dengeli bir diyetle beraber tüketilmelidir, tek başına bütün besin öğeleri ihtiyacınızı karşılamaz. Tatlandırıcı içerebilir. 15 yaş altındaki çocuklar veya hamile kadınlar, sadece hekim veya diyetisyen gözetiminde kullanabilirler. Serin ve kuru yerde saklayınız. Son kullanım tarihi ve lot numarası kutunun üzerindedir. Tavsiye edilen miktarı (ları) aşmayınız. Çocukların erişemeyeceği yerde saklayınız.

İçeriğinde Kreatine Monohidrat bulunur. Kreatin kombinasyonlu ürünlerin alımı, kaslardaki su depolanmasını artırarak kilo alımı sağlar. Bu nedenle 6 haftalık kullanımdan sonra 2 hafta ara veriniz. Sonra aynı şekilde kullanmaya devam ediniz


Son olarak şunu eklemekte fayda var en doğru beslenme şekli doğal beslenmedir profesyonel sporcu değil iseniz butür tozlar kullanmanıza gerek yok
 
Kayıt
3 Temmuz 2012
Mesaj
913
Tepki
1.364
Yaş
34
Şehir
istanbul
Başlangıç
2010—11
Bisiklet
Raleigh-USA
Bisiklet türü
Katlanır
GLUCOSAMINE CHONDROITINE MSM

(link)

Diz ağrıları yaşayanlar için Hardline iyi geliyor.

(link)
 

Gökhan Toros

Forum Bağımlısı
Kayıt
29 Haziran 2010
Mesaj
4.580
Tepki
7.568
Şehir
Polonya
Başlangıç
2009—10
@Adem Kaya

Diz ağrısı konusunda, daha önce uzun süre glucosamine kullanan biri olarak söylüyorum;
Doğru ekipman seçimi ve ayarları, aldığınız desteklerden çok çok daha etkili.

İlk olarak koşu ayakkabımı Adidas Energy Boost modeli ile değiştirdim. Bu, koşu sonrası oluşan diz ağrılarımın önüne geçti.

Daha sonra ise pedallarımı Speedplay ile değiştirdim. Bunun ardından da bisiklet sonrası diz ağrılarım tamamen kesildi.
 

Bilal Demir

Forum Demirbaşı
Kayıt
30 Haziran 2011
Mesaj
438
Tepki
214
Şehir
İstanbul Esenkent
Bisiklet
Scott
Speedplay'in diğer kilitli pedallardan farkı nedir, teknoloji ve kullanımdaki avantajı bakımından?
 

Gökhan Toros

Forum Bağımlısı
Kayıt
29 Haziran 2010
Mesaj
4.580
Tepki
7.568
Şehir
Polonya
Başlangıç
2009—10
@Bilal Demir

Kullanımdaki avantajı, çift taraflı bir platform olması. Önce burnu soktumi arkasından bastırdım falan gerekmiyor yani. Doğrudan takıp devam ediyorsunuz.

Avantaj olarak; diğer pedallara göre aks merkezine çok daha yakın bir konumda duruyor ayağınız. Bu da güç aktarımına katkı sağlıyor. Diğer pedallardaki "serbest topuk hareketi" bu pedalda tamamen dirençsiz olarak, milimetrik şekilde ayarlanabiliyor. Bu da dizlerin çok daha rahat etmesini sağlıyor. Ayak kendi pozisyonunu buluyor ve bu sırada herhangi bir dirençle karşılaşmıyor.
Ek olarak, kilit mekanizması diğer sistemlerdeki gibi yay gerginliğine bağlı olmadığı için, ayakkabının pedaldan kurtulma şansı kesinlikle yok.
Ağırlık takıntılıysanız eğer de, pedalda hareketli parça olmadığı için ağırlık düşüyor.

Dezavantaj olarak ise;
Hareketli mekanizma ayakkabı altında olduğu için, kılıfsız yürümemek gerekiyor.
Periyodik olarak kallerin dry lube ile yağlanması gerekiyor. Periyodik olarak pedalın enjektör ile greslenmesi gerekiyor, özellikle yağışlı havadaki sürüşlerden sonra hemen. (yanda gres deliği var, oraya şırınga ile gres basıyorsunuz)
Kaller hareketli parçaları da içerdiğinden değiştirilmesi 50 dolar gibi bir fiyata geliyor.
3 delikli standart yol ayakkabılarında adaptör kullanmak gerekiyor.
 
Kayıt
31 Ekim 2012
Mesaj
70
Tepki
20
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Focus
@Gökhan Toros

Açıklama için teşekkürler bende bu konuyu merak ediyordum.Şöyle bir sorum olacak oldu ki kaza yaptık düştük vs. Bu pedallar o anki şok ile otomatikman çıkar mı ? SPD yol pedallarında şok anında ayaklarınız pedaldan kurtulmuş oluyor.Bu speedplay pedallar da var mıdır ?
 

Gökhan Toros

Forum Bağımlısı
Kayıt
29 Haziran 2010
Mesaj
4.580
Tepki
7.568
Şehir
Polonya
Başlangıç
2009—10
@İsmail.Emre.Padır

Açıkçası SPD'lerin sizin bahsettiğiniz gibi bir fonksiyonu bulunmuyor. Bu sadece, düştükten sonra bacağınızın aldığı şekil ile alakalı. Pedalı çıkaracak şekilde düşerseniz, çıkar. Yoksa çıkmaz :)

Speedplay pedallar da standart SPD pedallar gibi topuğun dışa doğru hareketiyle pedaldan kurtuluyor. O pedalı çıkaran bir hareket, speedplay pedalı da çıkaracaktır.
 

Bilal Demir

Forum Demirbaşı
Kayıt
30 Haziran 2011
Mesaj
438
Tepki
214
Şehir
İstanbul Esenkent
Bisiklet
Scott
@Gökhan Toros

Bu konuda yanılıyor olabilir misiniz. Ben bu pedallar ani kuvvetle açılıyor diye biliyorum. Nitekim kendim de bunu bir düşüşümde tecrübe ettim, ayaklarım pedaldan ben farkına bile varmadan ayrıldılar. Bir sıkıntı yaşamadım. Yoksa bisiklete yapışık vaziyette düşebilirdim.

Bu teknolojinin eski "kalpiye pedal"larda yaşanan bir ölümlü kazadan sonra geliştirildiğini duymuştum.
 

Gökhan Toros

Forum Bağımlısı
Kayıt
29 Haziran 2010
Mesaj
4.580
Tepki
7.568
Şehir
Polonya
Başlangıç
2009—10
@Bilal Demir

Böyle bir tepki verecek yapısı yok pedalların.
Bir adet yay tırnağa bağlı, ve tırnak da kali tutuyor. Kaza anında çıkmasının tek sebebi, sizin bacağınızın o şekilde hareket etmesi.

Yoksa yol bisikletinde, özellikle bozuk zeminde giderken çok ciddi kuvvet alıyor pedallar. Çıksa o zaman çıkardı.
Ya da kilitli pedala yeni başlayan kişiler, yana doğru devrildiklerinde pedal çıkmış olurdu :)
 

ihtiyar

Forum Bağımlısı
Kayıt
10 Mayıs 2005
Mesaj
1.590
Tepki
3.579
Şehir
Federal Almanya
İsim
Bülent B.
Bisiklet
Diğer
@Bilal Demir

Tabii ki yay ayarini cok gevsek yaparsaniz, cok asilinca cikabilir. Gökhan' in da belittigi gibi, amaci cevirme esnasinda gelebilecek pedalin dönme istikametine radyal kuvvetler uygulanmasinda acilmamasi, fakat bir dönme hareketinde tirnagin takili oldugu yerden cikmasi. Ayrica yaylar cok gevsek ayarlansa bile, yaklari kurtarmak icin cok büyük kuvvet gerekir, sanirim bahsedilen düsme sirasinda ayak biraz döndügü icin cikmistir. Tabii ki düsme aninda darbe dolayisiyla asiri bir anlik kuvvet te söz konusu olabilir!
 

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
Konuyu yukarıya taşıyorum ama sormak ve yazmak istediğim bir kaç şey var. Öncelikle ben profesyonel bisiklet sporcusu değilim, ancak haftada minimum 100-150 km. arası bisiklet kullanıyorum. Yaz aylarında bu rakam artabiliyor. Yine haftada 1 paket sigara içerken sigarayı bıraktım.

Beslenmeme ne kadar dikkat etsem de vücudumda bir halsizlik söz konusu. 50-60 km. sonrası ciddi şekilde zorlanmaya başlıyorum. Buradan hareket ile dışarıdan bir takviye almamın uygun olacağını düşündüm ve sizlere danışmak istedim. Şayet bu düşüncem yanlış ise belirtmenizi de ayrıca rica ediyorum.

Aşağıda adresini verdiğim ürüne ulaştım ve satıcı firma ile görüştüm. Firma bu ürün için isostar'ın bir kademe üstünde bir ürün olduğunu söyledi. Antrenman öncesi kullanılması gerektiğini ve herhangi bir yan etkisinin bulunmadığını da ayrıca iletti.

Sizce kullanmaya değer bir ürün müdür, takviye anlamında bana gerçekten yardımı dokunabilir mi? Değerlere bakıp yorumlarsanız sanırım daha sağlıklı yorumlar ortaya çıkacaktır.

Teşekkürler.

(link)

http://i1109.photobucket.com/albums/h428/BeyazBuyu1/111_zpsf242714a.jpg
 

observer

Forum Bağımlısı
Kayıt
3 Ağustos 2010
Mesaj
1.663
Tepki
581
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Salcano
@Gökhan Toros

işte 4 yıldır bu forumda aradığım buydu :D
 

Gökhan Toros

Forum Bağımlısı
Kayıt
29 Haziran 2010
Mesaj
4.580
Tepki
7.568
Şehir
Polonya
Başlangıç
2009—10
@Erdal YILMAZ

Bu takviyeler hakkında pek bilgim yok açıkçası. Vücut geliştirmeyle uğraşan arkadaşlarım var, onlara bir sorayım. Onlar daha bilgililer bu konuda.
Fakat şöyle bir konu var;

Hiç bir takviye sizin performansınızı arttırmayacaktır. Performansı arttıran düzenli ve doğru antrenman şeklidir.
Bunlar sadece, varsa ufak eksiklerinizi kapar.

Mesela ben eskiden, antrenman sırasında beslenmeyi doğru yapamıyordum. Bu da, 2. saate yakın iyice acıkmama ve performansımın düşmesine neden oluyordu. Kasların iyi durumda olduğunu biliyordum. Ama aç kalıyordum.
Hem öncesi hem de sırasınca yemek işini çözünce, bu sorun ortadan kalktı.
 

Ferhat Köse

Forum Bağımlısı
Kayıt
13 Şubat 2010
Mesaj
6.263
Tepki
8.464
Yaş
48
Şehir
Eskişehir
Bisiklet
Bisan
@Erdal YILMAZ


çok araştırılacak bir şey değil bu sordugunuz destek protein içeriyor saf olarak.Vucutta enerji yani yakıt karbonhidrattır protein değildir.protein desteği 4 saati geçen sürüşlerde olabilir ama 50-60 km lik bir sürüş için elzem değildir hatta 100 km lik bir tur için bile gereksizdir tur sonu belirli bir dinlenmeden sonra protein destekli bir yemek ile olayı çözebilirsiniz.Sizin ihtiyacınız olan yani sürüş esnasında almanız gereken karbonhidrattır tabi bu da yine ne kadar süreceğinize ve nasıl bir performansta sürdüğünüze bağlı Gökhan'ın söylediği gibi önemli olan antreman durumunuzdur.Düz bir yolda 60-70 kadans 20-25 ortalama hız ile kullanıyorken hiçbir desteğe gerek yoktur su içmeniz kafidir veya yüzde 5 -10 eğimi olan bir yokuşu 22-32 diş oranı ile lay lay cıkıyorsanız yine su yeterli olacaktır .Bu tip desteklerin hepsi yüksek performanslar için geçerli yani bunları alınca süpermen olmayı kimse beklemesin.Acizane anlık tavsiye tur ortaları ve başları değil de sonlarına doğru tükendiğinizi hissederseniz basit şeker alımı sizi kısa bir süre rahatlatacaktır ama şeker rahatlattı diye yüklenirseniz şeker alımına ve tur bitmediyse bu sefer birden duvar etkisi yapıp ani enerji boşalması yaşama ihtimaliniz de yüksek o yüzden basit şekeri almanın yeri önemlidir.

Antremanı sağlam, sürüşü perfomanslı arkadaş bir süre sonra depolarını tüketecek verim azalmaya başlayacaktır depolar sıfıra inmeden yavaş yavaş hızlı ve kolay emilen karbonhidrat alımı yaparsa bu verim azalmasını minimuma indirir almaz ise giderek düşen bir performans yaşar.

Şimdi geleyim firma yetkilisinin yalanlarına :) bu tip firmalar genelde vucut geliştiriciler için çalıştıklarından bisikletten hiç anlamazlar ürün satmanın derdindedirler.verdiği hap dozda 5 gr lık protein 10 saatlik performansta kullanacağınızı düşünelim 3 ncü saatten sonra saatte 3-4 tane almanız gerekecek ki diğer yan etkileri düşünülürse yarardan cok zararı olacağına eminim.İsostar olayı ise direk palavra protein desteği ile isostarın ne alakası var anlamış değilim biri elma diğeri armut.iso star benim bildiğim izotonik içecek(yanlışım varsa düzeltsin birisi lütfen) yani mineral ve karbonhidrat içeriyor bisiklet sporu için çok daha faydalı rahatlatıcı fazlası da zararlı değil zaten ter ile atılıyor.Satıcının diğer atmasyonu antremandan önce protein alımı durumudur madem protein alacaksınız bunu antremandan bir iki saat sonra yapmanız gerekiyor öncesi değil bence bu kadar cok yanlış bilgi veren satıcının hiçbir söylediğini dikkate almayın hatta önünden bile geçmeyin internet sitesiyse hiç tıklamayın.

benim bu güne kadar destek olarak gördüğüm en güzel ürünler GNC ürünlerindeki 65 gramlık barlar yaklasık 10 gr protein içeriyor 35-40 gr da karbonhidrat veriyor çukolata gibi tadları da çok güzel incir kayısı badem tadları.Yemesi kolay taşıması rahat fakat fiyat tanesi 8 lira :) aybaşı ve son tarihi yaklaşanlar 2-3 liraya indiğinde değerlendirilebilecek ürünler.

edit:ekleme yapayim asil probleminiz icin .halsizlik durumu surekli ise kan testi veya yaptirabiliyorsaniz tam bir efor testi genel durumunuzu anlamak icin cok daha faydali olacaktir.destek urunleri kullanmadan bu degerlere bakmak en azindan bir nabiz saati ile vucudu kontrol etmek cok daha onemlidir belki baska bir problem var fark edemediginiz.
 
Kayıt
30 Nisan 2010
Mesaj
7
Tepki
1
Şehir
KUŞADASI
ben sürüş sırasında şekerli bi şeyler tüketirsem kısa süreli iyileşme fakat sonsasında felaket bir tükenme hissi veriyor o yüzden sadece içinde şeker olmayan barları tüketiyorum.
Benim favorim multipower içindeki şeker oranı nerede ise sıfır kalanı karb.ve protein
(link)


Buradan bakabilirsin. Yanlızca şekersiz olduğu için etkisi kesinlikle daha uzun sürüyor ama tüketir tüketmez etki görmezsin bende 30-40 dakika gibi hissediliyor.

Sürüş sonrası bitkinlikten kurtulmanın en kolay yöntemi basitleker tüketmek kan şekeri fırlat ve arkasından protein ve karb.gıda almak.
Bitkinlik elektrolit eksikliğine dayalı ise ben şunu kullanıyorum.

tapatalk ile cep telefonundan gönderilmiştir.
 
Kayıt
30 Nisan 2010
Mesaj
7
Tepki
1
Şehir
KUŞADASI
(link) 11.html

Içinde basit şekerde var. Toparlanmaya yardımcı oluyor. Taşıması kolay bunu sürüş sırasında kullanbilirsin ama beni sürüş sırasında şekerli şeyler daha çok yoruyor sanki.


tapatalk ile cep telefonundan gönderilmiştir.