@Derya Keçeci
valla derya bey ,canım bayağı sıkkın tabi, esir edilmiş ve iç anadoluya sıkıştırılmış köleleştirilmiş haysiyeti ile oynanmış bi milletin vermiş olduğu en kutsal savaş olarak hep kurtuluş savaşını gördüm ,,çanakkale savaşı ise o kendine çok güvenen ingilterenin fransanın italyanın nasıl tepelendiğinin en büyük kanıtı ,,o çörçil kendi azından itiraf etti tarih kahramanlar yaratır o da bana ras geldi dedi ,,atatürk askeri dehadır ,,,çanakkalede görev kendisine verildi enver paşa maceracı idi,,,,sarıkamış bi felakettir askeri bi hatadır ,askerin üzerinde kışlık malzeme eksikliği vardı, ruslar tam donanımlı idi sarıkamışta bizi telef eden ruslar değil kar soğuk ve malzeme eksikliği idi ,o insanlar donarak öldü,,,,çanakkalede görevi alan gazi bunu öyle bi yerine getirdiki düşmanlar bile saygı duydu, bakın derya bey bu anımı herkez okumalı sene 1980 de bergen norveçte idim ,okulda bi çocuk ingiliz idi bana sen nerdensin dedi ben türküm dedim çocuğun ilk lafı şu oldu gelibolu dedi evet dedim gelibolu o ingiliz çocuğu nasıl yenildiklerini unutmamış, biz yenildik orda dedi evet dedim ama ne işiniz vardı orda dedim cevap veremedi,,,derya bey yurtta sulh cihanda sulh ata önemli bi sloganı devreye soktu anlayana bu ne demek türkiye cumhuriyetinin sınırları bellidir ne bi karış toprağı işgal ederiz ne de bi karış toprak veririz ,,toprak yaşadığımız evimizdir ,,ırakta abd askerlerini ıraklılar sevinç ile karşıladı ama ben şunu düşündüm bu nasıl milliyetçilik hiç bir ülkenin insanı silahlı başka bi ülkenin insanını, tankını ,ülkesine nasıl ister , sonra jeton düştü ırak halkında, abd ye savaş açtı bilanço bir milyon ıraklı öldü birilerinin bunun hesabını vermesi lazımda kim,,,,, abd şunu biliyor türkiye abd tarafından işgal edilemez,,,o vakit içten ele geçirelim meselesi,,,,büyük ortadoğu eş başkanı olursa içimizden biri ,bunun anlamı birilerinin büyük israil projesine imza atması demek olurki nihai hedefleri birilerinin budur ,,,birileri kafaya takmış güney doğu ve doğu anadoluyu alıp suriyeyi alıp ırağı alıp nilin batısından biraz alıp koca bi toprak parçasında ülke kurmakta hikaye tabi,,,,,bu oyunları ata bozdu kurtuluş savaşı ile asla kurtuluş savaşı unutulmayacaktır,,,
çanakkale savaşının sonucu batı cephesinde almanlar biraz rahat etmiştir ama garp çephesinde çok ağır darbeyi almanlar yiyince osmanlı yalnız kalmıştır en büyük müttefiki tepelenmiştir, esas felaket bundan sonra başlamıştır 1915 de çanakkaleyi geçemeyen o devasa kruvazörler 1918 de geçmiştir ,istanbula doluştular toplarını dolmabahçeye çevirdiler padişah esir düştü osmanlı padişahı ,,,, ne hikmet ise atatürk ü ingilizler tutuklamadı ama çanakkalede savaşan vehit paşayı sürdüler magosaya ve diğer subayları ,,şişlideki evi gözetiliyordu ,ingiliz ajanları mustafa kemali izliyordu ve hatta padişah ile görüşmelerini biliyorlardı esir düşen padişah ile ingilizler görüştü ve ortak karar aldılar ,yeni osmanlı olacaktı ve ingiltere hegomanyasında olacaktı ,görev için mustafa kemali düşündüler nede olsa o çanakkale zaferini bu ülkeye kazandırmıştı, ingilizler uyanık ya, mustafa kemali kendileri için çalışmasını istiyorlardı onun başarılı bi subay olduğunu zati biliyorlardı ,, mustafa kemal politik manevra yapmıştır, samsuna giden gemiyi ,ingiliz savaş gemisi takip etmiştir ama mustafa kemalin ne düşündüğünü nerden bilsin ingiliz garipleri onları oyuna getirdi ,samsunda millet ne padişahı ne de düşman çizmesi istiyordu yunanın aydın köylerinde yaptığı zülüm kulaklara gelmişti,,,evet böyle başladı büyük kurtuluş savaşı ingilizin yaramaz yunanlılları denize döküldü, ingilterenin yunana verdiği toplar bize kalır topları bırakıp kaçtılar ,,biliyorlar çünki, bu ordu dünyanın hiç bi ordusuna benzemez o atatürk ki izmire girdikten sonra yunan bayrağının üstüne basmamıştır bunları bilelim atıp tutmayalım 1923 den 1938 e kadar hatalar olmuş olabilir çünki cumhuriyet yeni kurulmuş idi bu gün atatürk e en büyük ihaneti kürt milliyetçileri değil gericiler değil onun adını kullananlar yapmıştır ,asla affedilmeyeceklerdir,,,,paşanın 2 hatası var ise 8 doğrusu vardır onu hataları ile ve sevapları hatırlayarak ruhu şad olsun diyeceğiz bu cumhuriyet amerikan muz cumhuriyeti değildir bağımsız miiliyetçi bi cumhuriyettir,,,