Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Matara kokusu

1-2 gün önce bmc team matara aldım ancak matarada plastik kokusu var yıkadım sirkelisuda beklettim bir müddet ancak hafifledi ancak geçmedi bir öneriniz varmı

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Scudo
(hort) Ben çelik matara kullanıyorum, tabi bisiklet değil insan matarası olduğundan normal matara kafeslerine pek uymuyor, 1 litrelik kafes alıp esnek bağcık ve paracordla biraz modifiye ettim. Eminim standart matara kafesine sığacak metal mataralar da vardır.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
merhabalar çok eski bir konu ama polar bottle mataranizi randımanli şekilde kullanabildiniz mi hafif olması düşürünce kırılıp catlamaması için plastik matara almak istiyorum ama çok fazla seçenek mevcut olduğundan kafa karıştırıyor şimdiden teşekkür ederim @karaburga

@OnurCG

Yeni aldığım matara da berbat kokuyordu. :kötü: Yarım limonu mataranın içine sıkın ve matarayı yarıdan daha fazla suyla doldurun. İsterseniz tamamen de doldurabilirsiniz ama derişimi azalacak siz nasıl isterseniz. 3 gün kadar bu şekilde beklettim ve sıfır koku :D Bekletirken arada çalkalayın limonlu su her yerine ulaşsın, ayrıca limon dibe çöküyor zaten birkaç saat sonra, arada çalkalamak bu yüzden iyi. Ama kapağına limonlu su değdirmeyin, ben değdirmemeye özen gösterdim. O bölgede limon artıklarının sıkışıp kalabilecekleri ufak yerler var, güvenemedim :harika:

@Serkan Mıstınoğlu Bekletirken kapağı kapatıyor muyuz? Ben de maraton koşularda kullanmak için yeni suluk taşıma aparatı aldım ama yanında çıkan suluk plastik kokuyor. Bu başlığı görmeseydim, atacaktım suluğu.

Limon tavsiye etmiyorum. 1 kere kokuyordu kullandım limonu da içine attım 2 aydır acı ve bozuk bir limon tadı alttan alttan geliyor. Benim tavsiyem tuz. Max 1dk kokuyu gideriyor(0 matara için çalışır mı bilmiyorum ama beklemiş matarada %100 çalışıyor).Tuzu atıyorsunuz sıcak/soğuk fark etmez suyu dolduruyorsunuz sallıyorsunuz koku gidiyor.

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
Bende bu matarayı almayı düşünmüştüm (link) . Alttaki yorumlarda herkes kokudan şikayet ettiği için vazgeçmiştim. Matara ile ilgili olan konuların üzerinden 1-2 yıl geçtiği için yazmadım. Acaba bu ürünü alsam mı diye hala düşünüyorum. Kokuyu gidermek adına tuz, limon, sirkeden her hangi birisi ile belli bir miktar suyu karıştırarak kullanabilirsiniz diyorlar ama denemedim. Sadece bendeki 2 litrelik su torbasını bol su ile durulayıp kullanmıştım, onda her hangi bir koku vs. yok.

matara kokusunu gidermenin en baba ve en kolay/masrafsız yolu ağzı açık buzlukta 1 gün bekletmek. Ama buzlukta kurbandan kalanlar olmasın bu sefer kurban kokacak 😄
Onun dışında bir plastik şişeyi 2 sezondan fazla kullanmak bence sağlıklı değil. Plastik neticede.

• Hahaha
Tepkiler: RmzBurak
Mataraları 1 çay kaşığı dolusu karbonat ve su ile çalkalayıp kullanıyorum. Koku kalmıyor. Tavsiye ederim

• Beğen
Tepkiler: TeamO2.cc
Karbonat ,limon tuzu bunlarla temizleyin.Kimyasal kullanmayın ! Plastik bir çok şeyle tepkimeye giren bir malzemedir.

• Beğen
Tepkiler: kaganarda
Matara kokusu nisbeten kolay çözümlenebilen bir sorun. Benim canımı sıkan, şeffaf mataralarda çok belli olan kararma konusu. Aslında sırf bu yüzden siyah matara tercih etmemek lazım, kirlendiğini göremiyoruz.

Küf müdür, mantar mıdır, yoksa sadece turlarda matara doldurduğumuz çeşme sularının çok temiz olmamasından dolayı kir birikmesi midir bilmem, siyah lekeler oluşuyor matara içlerinde. Özellikle kıvrım noktalarında, kapak vidalama yivlerinde ve emzik bölümünün içinde (bence en tehlikeli kısım) görüyorum bu kararmayı ve tertemiz yapmak için çok çaba gerekiyor.

Mataralarınızdan kirleri nasıl arındırıyorsunuz arkadaşlar?

Matara kokusu nisbeten kolay çözümlenebilen bir sorun. Benim canımı sıkan, şeffaf mataralarda çok belli olan kararma konusu. Aslında sırf bu yüzden siyah matara tercih etmemek lazım, kirlendiğini göremiyoruz.

Küf müdür, mantar mıdır, yoksa sadece turlarda matara doldurduğumuz çeşme sularının çok temiz olmamasından dolayı kir birikmesi midir bilmem, siyah lekeler oluşuyor matara içlerinde. Özellikle kıvrım noktalarında, kapak vidalama yivlerinde ve emzik bölümünün içinde (bence en tehlikeli kısım) görüyorum bu kararmayı ve tertemiz yapmak için çok çaba gerekiyor.

Mataralarınızdan kirleri nasıl arındırıyorsunuz arkadaşlar?

Her kullanımda temizlemek gerekli. Yoksa dışarıda kullandığında toz-toprak,kullandığınız enerji içecekleri vs sürüş sonrası temizlenmezse beklediğinde siyah lekelere yol açar.

📌Tuzlu, su, karbonat karışımı yapıp akşamdan sabaha kadar bekletiyorum.

Sabah kalktığımda içindeki karışımı döküp bu sefer de ağzına kadar ılık su doldurup içine 3-4 tane "karanfil" tanesi atıyorum.

Bir gün bekletiyorum. Koku moku kalmıyor ama biraz suyun tadı karanfilli karanfilli geliyor 🙂 ama bir kaç kez kullandıkça karanfil tadı da gelmiyor.

Geri