Adrenalin26
Orbea
- Tepki
- 1.117
- İsim
- Fatih
- Başlangıç
- 1977—78
- Bisiklet
- Orbea
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Haklısınız. Sonuçta ikisininde eksik kaldığı durumlar bulunuyor.GPS km saatim Garmin, bundan önceki cihazım da IGPsport du,2 sinde de hız konusunda GPS konusunda hiç Sıkıntı veya hata yaşamadım, Hız sensörü de Garmin, Aklıma takılan soru, Hız sensörünün pili azaldığında hala doğru ölçüm yaparmı?
Bu özellik acaba IgpSport'ta da bulunuyor mu?@Adrenalin26 aynı kombinasyonu ben de kullanıyorum. Hız sensöründe pil zayıfladığı zaman garmin ekranından uyarı veriyor. Garminde hız sensörü, sadece GPS sinyali koptuğu zaman devreye giriyor. Tünellerde vs sinyal gittiğinde hız bilgisini sensörden çekmeye başlıyor. Dolayısıyla pili öyle hızlıca bitecek bir sensör değil.
Garminde hız sensörü, sadece GPS sinyali koptuğu zaman devreye giriyor. Tünellerde vs sinyal gittiğinde hız bilgisini sensörden çekmeye başlıyor.
Dolayısıyla pili öyle hızlıca bitecek bir sensör değil.
Sensördeki veri sabit, kararlı ve hızlı bir veridir. GPS ise manyetik alandan, yanınızdaki başka GPS kullanan bir cihazdan, ağaçtan, buluttan, binadan etkileneceği için ve bunlardan etkilenmese dahi bağlandığı uyduyla arasındaki bilgi alışverişi zaman aldığı için sensör kadar başarılı olmayacaktır.
Ayrıca, aşağıdaki bilgi yanlış:
Eğer hız sensörünüz varsa Garmin birincil olarak hız verisini sensörden alır; GPS'ten sadece iz çizer.
Bunu da GPS'in çektiği açık bir alanda, yerinizde dururken sadece arka jantı çevirdiğinizde sürüşün devam ettiğini ve hız verisinin aktığını test ederek doğrulayabilirsiniz. Yani bisiklet ve GPS kaydı sabit bir yerde dursa da sensörün hareketinden dolayı hız ölçer.
Sensörün pili bittiğinde otomatik olarak GPS'e geçer.
Bu sizin ne kadar sürüş yaptığınıza bağlı. Garmin sensörün içindeki orijinal pil 13 ayda (13.000 KM civarında) bitti. Yerine, marketlerde bulabileceğiniz CR2032 pil takabilirsiniz. Eskisini bir mıknatıs yardımıyla çıkarabilirsiniz.
Bence bu da tam doğru değil. Ölçümlerime göre aracına göre değişmekle birlikte (Bazı arabalarda serviste düzeltme yaptırabiliyorsunuz) hız göstergelerinde belirli bir yüzdede yanılma payı var. Mesela siz 120 ile gittiğinizi zannederken aslında 114 ile gidiyorsunuz. En azından benim araçta bu şekilde, hızımı hep 125 e sabitlerim, defalarca radara girdim ceza yemedim (Şehirlerarası yol 110+11 km/sa hız sınırı.)Yandan gecen arabanin hiz gostergesine bakip hizini tespit eden bi arkadas vardi forumda. Bence en dogru hiz olcme yonetemi budur,
Yandan gecen arabanin hiz gostergesine bakip hizini tespit eden bi arkadas vardi forumda. Bence en dogru hiz olcme yonetemi budur,