Kampçılıkla ilgili genel bilgiler ve yapılması gerekenler.

Önder Özdoğan

Forum Bağımlısı
Kayıt
25 Mayıs 2005
Mesaj
2.276
Tepki
1.167
Kampcılık, doğa sporlarının ayrılmaz bir parcasıdır. İnsanda heyecan, coşku ve bazı anlarda ise bağımlılık yapar. Vahşi doğanın koynunda yapacağınız bir kamp aktivitesi esnasında öğrenecekleriniz kent yaşamınızı da oldukça kolaylaştıracaktır. Kampta geçirdiğiniz bazen hoş, bazen bunaltıcı anlar esnasında edineceğiniz yeni becerilerle hayatınızı renklendirecek ve daha yaşanır hale getireceksiniz. Vahşi tabiatın ortasında guven içinde kalabileceğiniz, geçici bir yuvayı, kısa sureliğine de olsa yaşanır hale getirme gayretleriniz size o ana kadar hiç tanımadıgınız tadları keşfetme fırsatı da verecek. Kendi ellerinizle pişirdiğiniz yemekler, sıcak bir uyku tulumu, sessiz bir gece,yıldızlar ve siz. Kampcılıkta en temel unsur doğaya saygıdır. Bir yandan konforunuzu dusunurken diğer yandan da ortamın doğallıgına zarar vermemeyi öncelikleriniz arasına alacaksınız. Bizlere böylesine mutluluk veren doğal guzelliklere saygı gostermek, birinci görevimiz olmalıdır. Bu da ancak eğitimle pekişmiş, bilinçli yapılan bir kampcılıkla mümkün olabilir. Bu sayfamız içinde sizlere aktaracağımız notlarda nelere dikkat edilmesi gerektiği,kamp yeri seçimi ve kampta yaşam gibi kısa pratik bilgilere ulaşacaksınız.

Doğaya en az zarar verecek şekilde kamp yapmanın kuralları
1- Yuruyusleriniz esnasında daha once kullanılmış, mevcut patikalardan faydalanın.Kestirme ve yeni yollar yaratmayın

2- Mümkün olduğunca ve her zaman daha önce kamp yapılmış alanları kullanın.

3- Tuvalet ihtiyaclarınızı su kaynakları,patikalar ve kamp yerlerinden uzakta giderin..

4- Ateş yakmak yerine bir ocak kullanın.Ateş yakmanız gerekiyorsa da daha önce yakılmış yerleri kullanın.Ateşinizin söndüğünden emin olmadan da kamp yerinden ayrılmayın..

5- Temizlik ihtiyaclarınızı su kaynaklarını ve kamp alanını kirletmeyecek şekilde ve cevreye zarar vermeyecek maddeler kullanarak yapın.

6- Çiçekler,çimenler ve diğer bitki örtüsünü,kayalar ve çevre dokusunu bozacak,zarar verecek eylemlerden uzak durun.

7- Vahşi yaşama hiçbir şekilde müdahale etmeyin.Çevredeki hayvanları kendi haline bırakın kesinlikle beslemeyin.

8- Sadece kendi çöplerinizi değil, tüm ekibin hatta sizden önce bırakılanları da bir çöp torbasında toplayıp şehre kadar taşıyın

Kamp yeri seçimi
*Mevcut ve daha onceden kullanılarak tahrip olmuş yerler
*Kar ile kaplı alanlar
*Kayalık yamaçlar
*Kumlu,topraklı veya çakıllı yatık zeminler
ormanlık alanlarda ölü yapraklarla kaplanmış zeminler doğaya en az zarar ile kamp yapılabilecek alanlardır..
*Dere yatakları,çığ ve taş düşme riski olan alanlar,vahşi hayvanların geçiş yolları, kamp kurmak için tehlikelidir.

Bunlara dikkat edin
Çayırlıklar ve çimenler zarar gormeye açık eko sistemlerdir.Otluk bir zeminde bir hafta kalacak olan bir cadır kapladığı alandaki tüm bitki örtüsünün bir sezon boyunca yok olmasına sebep olur.Uzun süreli kamplarda çadır yerinizi sıkca değiştirin. Fundalıklar ve ufak çalıların, gelişip serpilmek ve tohumlama yapıp birkaç santimetre daha uzamak için çok fazla zamanları yoktur unutmayın. Su kenarlarında yaşayan bitkiler diğerlerinden daha hassastır.Çok sayıda insanın her gecen gün, artarak, kırlara ve vahşi doğaya yönelmesi sonucunda su kirliliği de artarak büyümekte olan bir sorundur. Kampınızı su kaynaklarından en az 100 metre mesafeye kurun. Kamp yerinizi secmeden önce yaratacağınız zararı konforunuzdan önce düşünün. Kampta, çevreye daha az zarar verecek daha hafif ayakkabılar giyin. Oturmak için mevcut taş ve kütükleri kullanın, yenilerini getirmeyin. Doğru eğime sahip doğru yerlere yerleşin.Bir yamacı düzleyip çadır kurmaya kalkmayın veya cadır etrafına kanal kazmayın. Rahatınız için kamp yeri seçiminde rüzgar önemli bir etkendir. Cadırı kurarken rüzgar yönünü dikkate alın.Dağ rüzgarlarının öğleden sonra yamaç yukarı, gece ise dağdan aşağı doğru eseceğini unutmayın. Cadırınızı hava bozdugu anda rüzgarı içine almayacak şekilde kurun.

MALZEME VE GİYSİ SEÇİMİ
Doğa sporları giysi ve malzemeleri,özellikleri ve secenekleri oldukca fazla olan bir çeşitliliğe sahiptir.Önemli olan, bu seçenek zenginliği içinde aradığınız bulmak değil,sizi kuru, konforlu ve güvende olmanızı sağlayacak malzemeleri seçmenizdir. Her faaliyete giderken, eksiklerinizi hemen gidermek yerine belli bir deneyim kazanmayı bekleyin. Deneyimleriniz geliştikce tercihleriniz de şekillenecektir. Yılda bir kez veya bir daha hiç kullanmayacağınız bir malzemeyi satın almak,ekonomik sıkıntılar yaratmakla beraber evinizde kullanılmayan malzeme kalabalıklığı da yaratacaktır. İlk faaliyetlerinizde malzemelerinizi ödünc alın, kiralayın veya kendiniz uydurun. Sizden daha tecrübeli arkadaşlarınızın tavsiyelerini dinleyin ve onlardan yardım isteyin. Her faaliyete giderken neler götürdüğünüzü kaydedin. Faaliyet sonrasında ise, neleri kullandığınızı ve güvenlik amaçlı olarak nelerin mutlaka bulunması gerektiğini, hangi malzemelerin de hiç kullanılmadığını belirleyin.

Böylece gereksiz ağırlıkları günlerce taşımaktan kurtulmuş olursunuz. Eğer birden fazla gün için doğada kalmaya karar verdiyseniz, Ana kamp malzemeleri, sırtçantası, çadır, uyku tulumu,mat,ayakkabı ve giysiler size mutlaka gerekli olan temel ihtiyaçlarınızdır. Dağlarda karşılaştığınız kötü koşullardan hızlı bir şekilde kaçıp kurtulmak imkanınız olmayabilir. Ne kadar isteseniz de uzun sureler bu zorluklarla mücadele etmeniz ve direnmeniz gerekebilir. Böyle anlarda sizi hayata bağlayan,direnme,mücadele etme ve daha uzun sure yaşama imkanını verecek olan tek şey, o anda sahip olduğunuz ve yanınızda bulundurduğunuz malzemelerinizdir. Malzemelerinizi secerken fiyat etiketlerini değil de, gerekli olan özelliklere sahip olup olmadıklarını dikkate alın.Vahşi doğa koşulları ve dağlardaki sürekli değişken zor hava şartları, konfor anlayışınızı alt limitlere kadar zorlamınızı gerektirecektir.Bunu unutmayın.

DOĞRU SEKİLDE ÇADIR KURMA
1- Eğer çadırınızı ilk defa kullanacaksanız kullanma talimatını iyice okuyunuz ve çadırı doğaya gitmeden önce mutlaka evde yada bahçenizde kurunuz.

2- Çift katlı çadırlar iki ayrı gruba ayrılabilirler: Önce iç tentenin kurulduğu çadırlar ve önce dış tentenin kurulduğu çadırlar. Önce iç tentenin kurulduğu çadırlar daha hızlı kurulabilirler. Ayrıca pollerle desteklenmiş iç tentenin üzerine gergi ipleriyle sabitleştirilmiş bir dış tentenin olması çadırı daha stabil hale getirir. Bu tip çadırların dezavantajı yağışlı havalarda çadırı kurarken ve sökerken iç tentenin ıslanabilmesidir.

3- Kamp yerinizi seçtikten sonra rüzgarın hangi yönden estiğini kontrol edin ve çadırınızı buna göre yerleştirin.

4- Rüzgarlı ve yağışlı havalarda çadırınızı mümkün olduğunca kısa sürede kurmalısınız. Genelde kendi kendine ayakta durabilen dome çadırlarda çadır kurulduktan sonra en uygun yere yerleştirilir. Kurduğunuz çadırınızın sabitlemediğiniz zaman rüzgarda rahatça uçabileceğini unutmayın; hemen en az 4-6 noktasından zarar görmeyeceği ve uçup gitmeyeceği şekilde sabitleyin.

5- Dış tentenin iyi bir şekilde gerilmesi de rüzgarda sallanmasını ve hatta yırtılmasını engelleyecektir. Eğer hava kötüyse ya da kötüleşme şansı varsa çadırınızı mümkün olan her yerinden kazıklarla sabitleyin ve gergi iplerinin hepsini kullanın.

6- Kazıkların hepsinin sağlam bir şekilde yere girdiklerinden emin olun ve eğer çıkabilecek olanlar varsa bunları taşlarla sabitleyin.

7- Kar veya buz üzerinde çadır kurmanız gerektiğinde ise durum farklılaşacaktır. Normalde kullanılan kazıklar bu zeminde işe yaramazlar.

8- Yumuşak karda ufak alüminyum plakalar kara gömülerek ve kazma veya batonlar kullanılarak çadır sabitlenebilir. Sert kar ve buzda ise kazmalar ve bu iş için üretilmiş buz kazıkları kullanılmalıdır.

9- Çadırı toplarken de kurma işleminin tam tersini yapmalısınız. Eğer dış tente ıslaksa iç tenteden farklı bir yere konulmalıdır. Rüzgarlı havalarda genelde çadırı toplamak için fazla zaman olmayacaktır. Bu durumlarda çadırın uçmaması için özel bir dikkat gerekir.

UYKU TULUMUNUN BAKIMI
1- Kullanılmadığı zamanlarda tulumunuzu bol ve hava geçirgen bir torbada saklamalı ya da dolabınıza dikine asmalısınız. Tulum asla sıkıştırılmış bir vaziyette ya da nemli olarak saklanmamalıdır. Faaliyet esnasında tulum kendi torbasında saklanmalı ve eğer ıslanma ihtimali varsa ayrıca su geçirmez bir torbaya konulmalıdır.

2- Yatmadan önce tulum serilmeli ve iyica kabarana kadar silkelenmelidir. Tulum kullanıldıktan sonra nemlenmiş olabileceğinden havalandırılmalı, mümkünse açılıp çadırın üstüne serilmelidir. Tulum torbasına basılırken ise katlayarak sokmak yerine düzensiz bir şekilde sıkıştırılmalıdır. Böylece tulum hep aynı yerlerden katlanmayacağı için dolgu malzemesi de tulumun içinde daha eşit yayılabilecektir.

3- Tulumunuzun kabarma yeteneğini kaybetmesi genelde pislenmenin bir sonucu olduğundan böyle bir durumda tulumunuzu yıkamanız gerekecektir.

4- Çoğu uyku tulumu çamaşır makinasında yıkanabiliyor olsa da yıkama işlemi ile ilgili üreticinin tavsiyelerini uygulamak en sağlıklı olanıdır. Doğal dolgu malzemesi kullanılmış uyku tulumlarını yıkarken daha özenli olmanız malzemenizin hayatını daha uzatacaktır.

UYKU TULUMUNDA SICAK KALMANIN KOŞULLARI
1- Tuluma girmeden önce tulumunuzu silkeleyerek iyice kabarmasını sağlayın. Bildiğiniz gibi ısı yalıtımını sağlayan şey durağan havadır ve tulumunuzun içindeki yalıtım malzemesi ne kadar iyi kabarırsa o kadar iyi yalıtım sağlar.

2- Mutlaka iyi bir mat kullanın. Matınız yetersiz ise o zaman yedek giysi ya da çantanızla matınızın altına takviye yapın. Soğuk bir zemine temas ederek ısı kaybediyorsanız tulumunuzun iyi olması bir şey ifade etmeyecektir.

3- Tuluma girmeden önce kuru giysiler giyin. Yürüyüş sırasında giydiğiniz hafif nemlenmiş giysi ya da çoraplarla uyumak ısı kaybınızı büyük ölçüde arttıracaktır.

4- Uyku tulumunuzu kuru tutun. Faaliyet sırasında fırsatınız oldukça tulumunuzu havalandırarak kurumasını sağlayın. Çanta içinde tulumunuzu mutlaka su geçirmez bir torba içinde saklayın

5- Tuluma girerken mutlaka bir bere ya da daha iyisi balaklava giyin. Isı kaybının büyük kısmının baş ve boyun bölgesinden gerçekleştiğini unutmayın. Iyi bir akşam yemeği vücudunuzun gece boyunca enerji seviyesini koruyabilmesi için çok önemlidir.

6- Sıvı alın. Su olmadan vücudunuz yediğiniz şeyleri kullanılabilir enerjiye çeviremez. Üstelik dehidre bir vücutta kanın akışkanlığı azaldığı için kan dolaşımınız da yavaşlayacaktır

7- Tulumun boyutunun size uyduğundan emin olun. Gereğinden büyük bir tulum içerisinde ısıtmanız gereken durağan hava daha fazla olacaktır.

8- Tuvalete gitmeniz gerektiğinde gidin. Vücudunuzdaki atık sıvıları da ısıtmak zorunda olduğunuzu unutmayın.

9- Tulumun kendi dolgu malzemesinin kabarmasını engelleyecek kadar çok giysi ile tuluma girmeyin

10- Su geçirmez / nefes alabilir bir yağmurluğunuz var ise bunu tulumunuzun ayak kısmına geçirebilirsiniz. (Yalıtım malzemesini sıkıştırmıyor olduğu sürece) Bu sayede tulumun ayak bölgesindeki gereksiz durağan hava azalır, konvektif ısı kaybı azalır ve tulumun çadırda oluşabilecek nemden etkilenmesi önlenir.

11- Tuluma girmeden önce yapacağınız hafif bir yürüyüş tuluma girdiğinizde sıcak olmanızı sağlar. Bu sırada terlememeye özen göstermelisiniz

12- Aşırı soğuk koşullarda tulumun içine ilk girdiğinizde ısınabilmek için su geçirmez bir kap içerisine sıcak su koyarak tulumun içine alabilirsiniz. Su kabınızın sızdırmaz olduğundan emin olmanız ve su kabına temas ederek yanmamaya özen göstermelisiniz. Vücudunuz ısındıktan sonra su kabını tulumun dışına çıkarmayı unutmayın

13- Tulumun içinde fazla boşluk varsa giymediğiniz polar vb. giysilerinizi tulumun içine alıp boş alanları doldurabilirsiniz.

14- Tulumun içerisine kıyafetlerinizle girdiyseniz ön fermuarlarınızı açıp vücut ısınızın tulumun içindeki havayı ısıtmasını sağlayınız.

15- Çadırın içerisinde, uyku tulumunuzun çadırın tentesine baskı yapmamasına dikkat etmelisiniz. Aksi halde tenteden nem kapan tulumunuz ısı kaybetmenize sebep olur

16- Çadır içerisinde tek kalınması çadırın iç ısısını düşürecektir.

17- Çok soğuk durumlarda ışıma ile ısı kaybını ortadan kaldırmak için alu battaniyeye sarınmalı veya alu mat kullanılmalıdır.

18- Tulumun fermuarının, boyun ve baş büzgüsünün tam olarak kapandığından emin olun.

19- Tulum içinde fazla hareket etmeden uyumaya çalışın. Her hareket ettiğinizde içeride ısınmış olan sıcak hava dışarıdaki soğuk hava ile yer değiştirecektir.

AYAKKABI BAKIMI
1- İyi ve düzenli bir bakımla kaliteli bir dağ botunu senelerce kullanabilirsiniz.

2- Faaliyet sonrası dağ ayakkabılarınızı su ile iyice temizleyin ve normal oda sıcaklığında kurumaya bırakın.

3- Kurumayı hızlandırmak için botların içine gazete kağıdı gibi emici malzemeler doldurabilirsiniz.

4- Deri ayakkabılar asla aşırı sıcak bir yerde (ateş yanında, kalorifer üstünde) kurutulmamalıdır.

5- Deri ayakkabılar temizlenip kuruduktan sonra da bir bakım yapmak gerekir.

6- Bu bakımı üreticinin tavsiyeleri doğrultusunda yapmanız en iyi sonucu verecektir.

7- Genelde deri ayakkabılara su geçirmezliği sağlamak ve derinin kurumasını önlemek için wax sürülür.

8- Cordura ve süet ayakkabılarda ise su geçirmezliği sağlayan sprey ve sıvılar kullanılabilir. Süet ayakkabılarda süet yapısını kaybetmemek için ekstra dikkat etmeniz gerekebilir. Bunun için bu tür ayakkabılara uygun özel spreylerden kullanmanız daha iyi sonuç verir.

9- Kullanmadığınız zamanlarda dağ ayakkabılarınızı kuru, serin ve iyi havalanan bir yerde saklayınız. Çok uzun bir süre kullanmadığınız ayakkabılarınızı faaliyet öncesinde gözden geçirip havalandırmanız ve su geçirmezlik için wax sürmeniz de ayakkabılarınızdan faaliyetlerinizde daha iyi verim almanızı sağlayacaktır.

Kaynak: patikatrek.com

En azından yola çıkmadan degerledirinn derim.

İyi kamplar.
 
Scudo

shadows

Üye
Kayıt
30 Mayıs 2005
Mesaj
2
Tepki
2
Şehir
Erenköy/İSTANBUL
Önder Kardeşime teşekkürler.....
Kampçılık konusunda anlatılacak o kadar çok konu varki,ben 26 yıllık bir kampçı bir olarak doğayla içiçe olmanın güzelliğini kelimelerle anlatamam...Bunu yaşamak lazım derim..
 

fakiyeteyran

Aktif Üye
Kayıt
24 Temmuz 2006
Mesaj
132
Tepki
187
Şehir
Halkalı ve istanbul
herkese merhabalar uzun bır aradan sonra.
arkadaslar nerden geldı aklıma bılemıyorum ama bayram ıznımde suluklu gole gıtmek gıbı bır ıstek dogdu...
ama yardımlarınıza ihtiyacım var. bir hevesle cadır almak istemiyorum ilk gezimde. bana kısa bir sureligine cadır verebilecek arkadas daha dogrusu cadırı olan arkadas arıyorum. yada kiralayabilecegim adreslerde olabilir. bu konuda bisiklet forumdaki arkadaslarımdan baskasıda aklıma gelmedi simdilik.
ve bu konuda onderın baslıklı yazısınıda okuyunca daha bir heveslendim.
arkadaslar yardımlarınızı beklıyorum. onumuzdeki cuma kısmetse yola duscem extrem bi durum cıkmassa.
hepiniz saglıkla kalın yaza bisikletlerle gorusmek dilegiyle.
 

Spec

Forum Demirbaşı
Kayıt
22 Haziran 2006
Mesaj
474
Tepki
659
Şehir
istanbul
Soğuk kamplarda ayaklarınız üşüyorsa keçi kılından çorapları deneyin. Aladağlarda bir köyden almıştım , köylü kadınlar örüyorlardı ve bu kadar sıcak tutan bir çorap görmedim. Ufak ama yararlı bir bilgi , belki işinize yarar.

Çorabın tek kötü yanı şimdiye kadar birçok kez yıkanmasına rağmen hala keçi kokması ve giydiğimde de ayakkabımı ve ayağımı keçi kokutması. :D
 

scoutooz

Üye
Kayıt
10 Mayıs 2007
Mesaj
2
Tepki
0
Şehir
ankara
eline sağlık kardeşim sağlam bilgi...
ayrıca tuluma 2 kat çorapla girmemekte fayda var
çadırları tabak gibi alanlara kurmamak da öyle sabah yüzerek uyanabilirsiniz. :)
ve en önemlisi gittiğin alanı nasıl bulduysan öyle terket....
 

Gürsel A.

Forum Bağımlısı
Kayıt
10 Eylül 2004
Mesaj
1.387
Tepki
2.153
Şehir
İstanbul
@andac
Ben o çoraptan yalvar yakar bir köylü kadından almıştım Aladağ tırmanışları sırasında. (Herhalde 25 sene olmuştur) . İnanmayacaksınız ama hala bazen kullanıyorum..:) Ama benimkinde koku moku kalmadı..
 
  • Beğen
Tepkiler: Mustafa1

semrta

Forum Bağımlısı
Kayıt
4 Aralık 2005
Mesaj
617
Tepki
472
Şehir
kadıköy
teşekkürler faydalı bilgilendirme için..

sevgiler..
 

alaskha

Üye
Kayıt
23 Nisan 2007
Mesaj
39
Tepki
54
Şehir
İSTANBUL
paylaşımın için sağol.
bu bilgiler yakında çok işime yarayacak
 

R4UF

Aktif Üye
Kayıt
26 Mayıs 2007
Mesaj
154
Tepki
33
Şehir
Antalya
çok güzel olmuş paylaşımın için teşekkürler:cool:
 

M.Burcu Cebesoy

Forum Bağımlısı
Kayıt
31 Ağustos 2007
Mesaj
612
Tepki
341
Yaş
36
Şehir
-
tek başıma çadır kurmayıda bir becerebilsem süper olacak ama yetenek yok galiba,yinede pes etmek yok :):):):)
 
  • Beğen
Tepkiler: Mustafa1

Murat CER

Forum Bağımlısı
Kayıt
11 Ekim 2004
Mesaj
2.047
Tepki
1.134
çadırın modeline göre değişir ancak, zaten tek başına çadır kurmak fazlaca vakit ve sabır gerektirir..

iki kişi ile 3 dakikada kurulacak çadır, tek kişi ile 8-10dakika alabilir.

tekrar sayısı arttıkça süre kısalacaktır..antreman yapmak lazım çadır kurmak konusunda :)
 
  • Beğen
Tepkiler: Mustafa1

M.Burcu Cebesoy

Forum Bağımlısı
Kayıt
31 Ağustos 2007
Mesaj
612
Tepki
341
Yaş
36
Şehir
-
Söylediğiniz süreler bizim için biraz farklı. Mesela beceriksiz arkadaşım ve beceriksiz ben bir çadırı ortalama 30 dakikada kurabiliyoruz, o da yarım yamalak ve grup olarak gidilen gezilerde çadırımızın iplerini nasıl beceriyoruz bende bilmiyorum ama bir gecelik kamp süresinde 10larca kişinin tekrar tekrar takılıp yere kapaklanabileceği şekilde, bubi tuzağı kıvamında gerebiliyoruz, bir de utanmadan çadırın 7 şiddetindeki her sallanmasından sonra kahkaha atabiliyoruz , çok ayıp. :D Tek başımıza çadır kurma konusuna gelince, bu güne kadar doğal ortamımda tek başıma çadır kurduğumu gören bir insan olduğunu sanmıyorum.
 

AtilaF

Forum Bağımlısı
Kayıt
3 Haziran 2007
Mesaj
1.187
Tepki
924
Yaş
42
Şehir
İstanbul/Nişantaşı
İsim
Atila F
Başlangıç
1990—91
Bisiklet
Cannondale
Bisiklet türü
Yol bisikleti
ben kendi cadırımı, fırtına olsun acık hava olsun tek basıma 5 dakika gibi bir surede kurup sabitliyorum. tecrubeyle ve kurma sayısıyla orantılı olarak bu süreler kısalabiliyor. ornegin vaude markalı cadırlar tek kurulumlu oldugundan inanılmaz hızlı kurulurlar ama çift katman ikiş kurulumlular daha gec. mümkün oldugunca pratik yapıldıgı takdirde hızlanma otomatikman saglanacaktır.
 
  • Beğen
Tepkiler: Mustafa1

Spec

Forum Demirbaşı
Kayıt
22 Haziran 2006
Mesaj
474
Tepki
659
Şehir
istanbul
Vaude Mark 2'ler çok kolay kurulabiliyor. Space 1 - 2 de kullandım ama Vaude'nin en çok Mark 2 modelini seviyorum. Tek başına çadırı tamamen yere sabitleyip gerdirmek 8 - 10 dk alıyor. Dayanıklılığın yanında pratik kurulum da çadır için çok önemli bir özellik bence çünkü yorgun argın kamp alanına ulaştıktan sonra kimse çadır kurmak için yarım saat uğraşmak istemez.
 
  • Beğen
Tepkiler: Mustafa1

Saruz26

Daimi Üye
Kayıt
21 Nisan 2008
Mesaj
273
Tepki
237
iki kişilik çadır bilmiyorum ama alt sınıf bir malzeme olabilir öncelikle ne için kullanacağın önemli demek istediğim kışın yazın yağmur çamur nasıl bir ortamda kullanılacak muhtemel o çadır seni iklim şartlarından korumayacaktır.
 

Samet Saglam

Forum Bağımlısı
Kayıt
26 Mart 2007
Mesaj
1.072
Tepki
127
Şehir
istanbul
Bilgiler iyi olmuş sağol. Çadır ve uyku tulumu bakımı hakkında baya eksiklerim varmış.