Sınırsız bütçe mükemmel tur bisikleti

Ali D.

Üye
Kayıt
6 Mayıs 2014
Mesaj
96
Tepki
65
Şehir
Ankara
Bisiklet
b'Twin
Merhaba arkadaşlar. Sınırsız bütçeyle toplanabilecek en iyi tur bisikletlerini önerebilir misiniz? Her şeyiyle full olmalı. Ön arka bagaj, heybe çamurluk gibi aksesuarları da eklerseniz sevinirim. Şimdiden emek harcayacak arkadaşlara teşekkürler.

Not: Yurtdışından da getirtebilirim.
 
  • Beğen
Tepkiler: Rocketman
Scudo

Özgür Türker

Daimi Üye
Kayıt
2 Ağustos 2013
Mesaj
307
Tepki
236
Yaş
44
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Bianchi
Geçenlerde birisi 12.000 tl'ye kadar ne bisiklet önerirsiniz diye soruyordu. Siz de 12.000'i aşmış olarak sınırsız bütçe diyorsunuz. Hayırdır, Brunei sultanı veya Suudi prenslerle bir yakınlığınız mı var ?

Size önerim; altın, elmas, zümrüt gibi değerli madenlerle süslenmiş bisiklet parçaları.

Sorunuza en iyi cevapları verebileceklerin başında bu işten ekmek yiyen, para kazanan profesyonel bisiklet yarışçıları veya ömrünü bisiklet sırtında geçirmiş, envai çeşit bisiklete binmiş deneyimli kişilerdir. Ek olarak Brunei sultanı ve Suudi prensleridir.
 

Ali D.

Üye
Kayıt
6 Mayıs 2014
Mesaj
96
Tepki
65
Şehir
Ankara
Bisiklet
b'Twin
Koga'nın sitesinden oluşturdum. 2918 euro tuttu :)
 

Turan Babacan

Forum Bağımlısı
Kayıt
18 Aralık 2013
Mesaj
1.331
Tepki
1.341
Yaş
44
Şehir
İzmir
Bisiklet
Bisan
http://www.fujibikes.com/images/bike/touring/highres/2014_FUJI_Touring_SIDE.jpg

Fuji Tourning tur için yapılmış bir bisiklet. Paranın geri kalanınıda kamp malzelerini kaliteli ve hafif tutardım.

http://www.fujibikes.com/images/bike/touring/highres/2014_FUJI_Touring_SIDE.jpg

Fuji Tourning tur için yapılmış bir bisiklet. Paranın geri kalanınıda kamp malzelerini kaliteli ve hafif tutardım.
 
  • Beğen
Tepkiler: Abdullah.R

Mert S.

Daimi Üye
Kayıt
9 Ağustos 2013
Mesaj
325
Tepki
224
Şehir
Ankara
Bisiklet
Carraro
Ben olsam bütçenin tamamını başlangıçta harcamazdım. Yani direk tur bisikleti diye döşeyip kullanmak belki de size kullanışlı gelmez. Zaman içinde nerede hangi parçanın eksikliğini hissediyorsanız onu değiştirerek kendinize en uygun bisikleti/kendiniz yine kendiniz bulmalı diye düşünüyorum. Ben şimdi alıyım, üstüne de masraf etcek param var diyorsanız ayrı.. Buraya kadar mükemmel tur bisikletini tanımladım. Ama sizin durum biraz farklı. Bence Fuji de alın Koga da alın. Trek de alın. Beğenmediğinizi garaja atarsınız, bütçe sınırsız(mış)!!
 
  • Beğen
Tepkiler: Otto_man

MehmetAliB.

Forum Bağımlısı
Kayıt
20 Ekim 2013
Mesaj
2.121
Tepki
4.927
Şehir
Antalya
''Uygun fiyata portbagaj nereden bulabilirim,
Dağ bisikletini tur bisikletine çevirebilecek bisiklet önerisi,
Bisiklet bakımına ne kadar para veriyorsunuz''
gibi başlıkların sahibi Ali bey kardeşim. Fanteziler aleminin sınırı yoktur. Altından bisiklette yapsalar üstündeki adam adam olmadıkça o bisiklet yürümez. Demir yığınından bisikletle dünyayı kaç kez dolanmış turculara saygı göster de gel sen o ''Yurtdışından da getirtebilirim'' ayaklarını bırak.
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
Rockrider 5.2 soran arkadaş sınırsız bütçeye terfi etmiş.

***

Pardon beyler, mesajı kuzenim yazmış.
 

K.Burak

Daimi Üye
Kayıt
30 Temmuz 2012
Mesaj
313
Tepki
103
Yaş
27
Şehir
İzmir
Bisiklet
Giant
Fazla uçmanıza gerek yok.Amcanız dünya turuna çıkmayacaksa alın bir tane Specialized Sirrus Comp Carbon Disc veya Trek Fx 7.7 işinizi hayliyle görür.

Edit: Bu bisikletlerle de dünya turu yapabilirsiniz.
 
  • Beğen
Tepkiler: Ali D.

Ali D.

Üye
Kayıt
6 Mayıs 2014
Mesaj
96
Tepki
65
Şehir
Ankara
Bisiklet
b'Twin
@Burak Küçük

Yeni emekli oldu. Dünya turu planı yapıyor. O nedenle iyi bir bisiklet alacak. Şu anki bisikleti 2012 Scott Sub 20.
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
kardeş sana şahin iyi gider güzel bir ekzoss taktırdım mı ankara caddelerinde güzel turlarsın.:D
 

MehmetAliB.

Forum Bağımlısı
Kayıt
20 Ekim 2013
Mesaj
2.121
Tepki
4.927
Şehir
Antalya
@Ali Dursun
''Yurtdışından da getirtebilirim'' diyen kıymetli Ali bey kardeşim; Dil ve Edebiyat mezunu olduğumdan yazılan yazıda satır aralarını dahi görürüm. Dolayısıyla ''dikkatle seni takip etmek'' yerine yazdıklarını okumam yeterli oluyor diyeyim.;)
Şimdi sen amcana de ki:
''Yahu amca ben ikinci el Rockrider 5.2 almak istiyorum. Önce onu alıversen. Bir de fiyatını yüksek bulduğum için alamadığım Topeak çamurluk var. Onu da alıversen. Ne yapacaksın sınırsız bütçeli tur bisikletini. Bak bana ayak yapıp milletin zamanından çalıyorsun, bu forumda bisiklet hobisi adına bilgi paylaşımı ve yardımlaşma yapan insanlar var, onların zamanından çalıyorsun diyorlar, yaptığımı saygısızlık olarak görüyorlar'' de.
Ha çokta merak ediyorsa bana ulaşıp geometrisinden boyasına kadar kişiye özel üretilen karbon bsikletin adresini öğrensin amcan...
 

Abdullah.R

Forum Demirbaşı
Kayıt
8 Temmuz 2013
Mesaj
565
Tepki
958
Yaş
62
Şehir
Büyükçekmece & Anamur
İsim
Abdullah Ramazanoğlu
Başlangıç
1973—74
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Şehir - Tur
@Turan BabacanFuji Touring'i ben de çok beğeniyorum. Ancak bazı temel modifikasyonlar yapardım.

1) 32 tel olan arka jantı 36 tel jant ile değiştirirdim. (Elimden gelse 40 telli jant alırdım ama, istediğim göbekten vites hublar en fazla 36 delikli.)

2) Arka göbek ve vites sistemini komple değiştirerek, 36 delikli 8 vites Shimano Alfine-500 veya Shimano Nexus-8 göbekten vites (+ zincir gergi kolu) takardım. Öndeki üçlü aynakolu olduğu gibi bırakırdım. Fuji'nin aynakolunda (26/38/48) min-max arasında 22 diş fark olduğundan, gergi kolunun da bu kapasitede olması lazım (biraz aramak gerekebilir).

3) Bisikletten çıkan arka vites sistemini, jantı ve göbeği sıfır vaziyette satardım.

Neden böyle yapardım, bunu ayrıca detaylı açıklarım, çünkü etraflıca inceleyince uzun tutabilir. Ama kesinlikle böyle *yapmaya çalışırdım*. Ancak burada potansiyel bir sıkıntı var.

Geçen ay Gökova Bisiklet Turunda Bisiklet Gezgini'nden Rahman beyle tanıştım, bu konularda biraz lafladık. Rahman bey diyor ki, Rohloff hub ile üçlü aynakol mümkün değilmiş, çünkü Rohloff hub zincirin tam ekseninde (sıfır çaprazda) olmasını şart koşuyormuş. Rohloff hub takarken, aynakol ile arka dişliyi tam hizalamak için özel emek harcıyorlarmış, ve en ufak bir merkezleme hatasında sistem hata veriyormuş.

Bu demektir ki, Rohloff hub ile üçlü aynakol ihtimal dışı. Ben zaten 1000 € verip Rohloff hub almam, dolayısıyla bu durum çok da sıkıntı değil. Ayrıca Rohloff hub, 14 vites ve %526 vites aralığıyla üçlü aynakola pek lüzum bırakmıyor zaten. Ama fiyatı yasaklayıcı nitelikte. Rohloff'un onda biri fiyata, 8 vites ve %307 vites aralıklı Shimano Alfine-500 (olmazsa Nexus-8) kullanırdım ben. %307 vites aralığı demek üçlü aynakol ihtiyacı demek. Aslında benim şimdiki tur bisikletimin ön+arka toplam vites aralığı %343 olup, yetersiz olsa da turu çıkartıyor. Yani %307 hub vites + tek yaprak aynakol kötü ama, çok da kötü değil.

Öte yandan Rohloff'daki hassasiyet Shimano hublar için de geçerliyse, işte o zaman benim "8 vites hub + 3'lü aynakol" hayalim suya düşer. Alfine veya Nexus'ta da, Rohloff'taki gibi "tam hizasında zincir" şartı var mı, yok mu, bunu araştırmak lazım.
 

mehmetsunu

Kaldato ile sohbeti kestim.
Kayıt
28 Eylül 2011
Mesaj
5.665
Tepki
13.462
Şehir
kayseri
Başlangıç
2010—11
Bisiklet
Cube
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Bu mevzuyu aşağı yukarı benzer bir başlıkla bir kaç hafta önce açmıştım. Ama sağolsunlar arkadaşlar kulakları üzerine yatıp katılım sağlanamadığından konu kadük kalmıştı. Bir şeyin mükemmel oluşu nedense fiyatı ile koşut tutulmaya başladı ve böylesi bir yanılgıya neden oldu. Bu mesele ile ilgili şöyle 'mükemmellik senin amaçladığın şeyi başarabildiğin şeydir' gibisinden beylik bir aforizma ile giriş yapmak isterdim ama yazmak bile bir yorgunluk hali oluşturuyor. Bisiklet beyin ve kas gücüyle sürülür bu ikisine yani azim ve beden gücüne sahip olamadıktan sonra ilk zorlu rampada_bisiklet için söylüyorum_o bir kaç bin eroluk bisikletin işkence aletine dönüşebilir. 10 kg lik bir metal yığını ne seni yoldan gelecek olan tehlikelere, ne yağmura ne çamura karşı koruyacaktır. Bisiklet eşitlikçi bir araçtır. En ucuzu ile en pahalısı arasında sana sunacağı ekstra bir fayda olmayabilir. Sende gezginlere özgü o ruh ve cesaret olamadıktan sonra en mükemmel bisikletinle şehirdışına bile çıkamayabilirsin. Bu nedenle amaçlarını gerçekleştirecek fonksiyonel bir bisikleti uygun fiyata almanı salık veririm. Çoğu efsane turcular senin hayal bile edemeyeceğin bisikletlerle yola çıkmışlardır.