Tcdd - bisiklet ilişkisi kampanya destekleyiniz lütfen

Umut SÜRÜCÜ

Aktif Üye
Kayıt
19 Mart 2013
Mesaj
167
Tepki
177
Şehir
Bandırma
Bisiklet
Focus
Arkadaşlar...

Konuyla ilgili maduriyetimizin bir ihtimal duyulabilmesi için bir kampanya başlattım. umarım işe yarar ve yetkililer konuyla ilgili çözüm üretirler.

(link)

desteklerinizle çözüme daha da yaklaşacaktır.

Son yıllarda artan bisiklet kullanımı sonucunda bu konuda birçok eksiğimiz olduğunu farkeden büyük bir toplum oluşmaya başladı. Sürekli büyüyen bu toplumun en temel ihtiyaçlarının dahi henüz karşılanamadığı bir süreçten geçmekteyiz. Bu ihtiyaçlara cevap verebilmek için Belediyelere, Karayolları Genel Müdürlüğü'ne çok büyük sorumluluklar düştüğü gibi, T.C.D.D'nin de konuya gereken ilgiyi göstermesi gerekmektedir.

Bu kampanyaya vereceğimiz her destekte Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları'nın şehirler arası tren hatlarında bisiklet taşınabilmesi için yapacağı yeni uygulamalara bir adım daha yaklaşmış olacağız.

Demir atlarımızı demir yollarda taşımanın özgürlüğüne kavuşmak istiyoruz.

Saygı ve sevgiler.
 
Scudo

Mert E.

We create Chemistry
Kayıt
19 Ocak 2014
Mesaj
1.502
Tepki
3.598
Yaş
43
Şehir
istanbul
Bisiklet
Giant
Herkesin imzalamasi gereken bir kampanya. Change.org bu konuda en ciddi platformlardan birisi, dolayisiyla lutfen es gecmeyin.
 
  • Beğen
Tepkiler: Derya Keçeci

Derya Keçeci

Forum Bağımlısı
Kayıt
2 Haziran 2011
Mesaj
1.735
Tepki
4.127
Şehir
Ankara
İsim
Derya
Başlangıç
1970—71
Bisiklet
Fuji
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Çok yerinde bir paylaşım;İmzamı attım.Ben de tüm bisiklet dostlarını bu kampanyaya katılmaya davet ediyorum.

Ayrıca imzalayanlardan oluşan bir liste yapalım bisikletforum olarak.Bakalım sayı ne olacak.Konuyu açan arkadaş başlatsın,her imzalayan adını ekleyerek liste kendiliğinden oluşsun,derim.
 

Sefa

Forum Bağımlısı
Kayıt
9 Haziran 2013
Mesaj
978
Tepki
677
Bisiklet
Focus
Okumadan direkt olarak imzaladım.

İstanbul'da şu an şehirlerarası ve banliyö trenlerini kullanamıyoruz ama yurdun geri kalanında bu tür sıkıntıların yaşanması gerçekten çok saçma bir durum.

@Derya Bey; Listeleme yapılmasının bir olayını anlayamadım açıkçası. Neticede Chance.org üzerinde imzalayan sayısını görebiliyoruz, birde onları buraya aktarmak gereksiz külfet olmaz mı? "Konuyu görenler ve yorum yazanlar ile imzalayanlar arasında kıyaslama" gibi bir düşünce varsa, o düşünceyi ilk elden ben çürütüyorum açıkçası. Çünkü kişisel sebeplerden dolayı change.org gibi ortamlarda sahte bir mail adresi ve isim ile kayıt yapıyorum.
 

Tolga Çelebi

Forum Bağımlısı
Kayıt
2 Haziran 2013
Mesaj
2.735
Tepki
3.767
Şehir
Üsküdar / İstanbul
İsim
Tolga Çelebi
Bisiklet
Focus
İmzaladım,inşallah hayırlı olur. Güzel günler görmek dileğiyle..
 

Tunahan KORKUT

Daimi Üye
Kayıt
15 Ocak 2014
Mesaj
292
Tepki
119
Şehir
Bartın-Eskişehir
Bisiklet
Carraro
Eğer bizlerin imzalarıyla bu gerçekleşirse çok güzel olacak
 
Kayıt
9 Eylül 2013
Mesaj
28
Tepki
17
Şehir
pozantı
bildiğim kadarıyla demiryollarına daha önce bu konu hakkında istek ve talepler olmuş,bunun üzerinde çalıştıklarını fakat halihazırdaki vagonların bisiklet taşımak için uygun olmadığını,artan talep doğrultusunda ilerde üretilecek vagonların buna uygun projelendirilebileceğini söylemişler..sade bu platform değil başka yollarla da bu taleplerin çoğalıp ses getirmesi lazım..konuyu başlatan arkadaşa teşekkür ediyorum..umarım ses getirir..

şimdi gördüm 52 bin üye...,üyelerin yarısı bile imzalasa haber olur:)
 

gozdebobi

Üye
Kayıt
13 Şubat 2014
Mesaj
40
Tepki
20
Şehir
istanbul
Bisiklet
Peugeot
Bu özgürlüğe kavuşmak için imzamı attım.İnsalla olur.
 

Derya Keçeci

Forum Bağımlısı
Kayıt
2 Haziran 2011
Mesaj
1.735
Tepki
4.127
Şehir
Ankara
İsim
Derya
Başlangıç
1970—71
Bisiklet
Fuji
Bisiklet türü
Yol bisikleti
@Sefa.

Sefa bey;

change.org'da bir imza kampanyası başlatılmış olsa da,konu bisikletforum'a taşınmış.Hepimiz bir şekilde toplu taşıma araçlarını kullanıyoruz.Forumda,bisikletin şehirlerarası taşınması konusunda yaşanan sıkıntılara ilişkin pek çok konu var.Listeleme yapılmasının bir olayını anlayamamanızı da ben anlayamadım doğrusu.

Anlatayım:Bisikletforum olarak böyle bir kampanyaya kaç kişi destek verecek bunu anlarız.Ben imzaladım,demek "Külfet" oluyorsa,sizin adınıza bunu anlarım.Binlerce üyesi olan bir forumda,TCDD'nin bisiklet taşımacılığı ile ilgili politikası konuşulur,tartışılır.Bir kaç yüz imzayı kimse görmez.Ancak söz gelimi,on bin imza ses getirir.

chance.org,bisikletle ilgili bir projede tek başına bu büyüklükte bir kitleye ulaşamaz.Bırakın orayı,bisikletle ilgili yürütülecek hiç bir projede-bazıları katılmasa da-bisikletforum kadar çok sayıda kullanıcıya ulaşılamaz.Yaşları 13 ile 60 arasında binlerce üyesi olan bir forumdan sözediyoruz.

Kişisel olarak forumumuzda aktif olarak yeralan arkadaşlarımızın neden imzaladığı ya da neden imzalamadığını sorgulayacak değilim.Ancak böylesine kolayca sesini duyurabileceği bir sosyal sorumluluğu "es geçen" bir arkadaşımızın da,yarın bu gün,bisikletini trende taşıyamadığı için şikayet etmemesi gerektiğini düşünüyorum.

Nitekim,duyarlılığa ilişkin sorgulamalar başlamış bile.
 

Mert Yavuz

Üye
Kayıt
16 Nisan 2013
Mesaj
16
Tepki
3
Şehir
hatay
Bisiklet
Carraro
İmzamı attım umarım sesimiz duyulur.

R819 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Kayıt
4 Temmuz 2012
Mesaj
202
Tepki
68
Şehir
Manisa
@Mehmet Ali Çetin

Arkadaşlar forumda binlerce insan olmasına rağmen (şimdilik) 55 imza toplanabilmiş. Bence her imzalayan buraya imzaladığına dair mesaj atsın. Böylece forumda ana sayfada gözükür ve daha çok insana ulaşır. Ayrıca herkes facebook'ta kendi profilinde ve yakın olduğu gruplarda paylaşırsa çok daha fazla kişiye ulaşabiliriz. Bu kampanyaya hakettiği değeri verelim.
 
  • Beğen
Tepkiler: SongülB.

Sefa

Forum Bağımlısı
Kayıt
9 Haziran 2013
Mesaj
978
Tepki
677
Bisiklet
Focus
@Derya Keçeci

Derya Bey;

Bisikletlilerin toplu taşımada, toplu taşımayı geçtim hayatın içinde yaşadığı sıkıntıları gayet iyi biliyorum ve bunları bende birebir yaşıyorum doğal olarak. Hatta bu sıkıntıların zaman içerisinde ortadan kalkması adına çabalayan Bisikletli Ulaşım Platformu'nu oluşturan 20-25 kişilik ekibe elimden geldiğince yardım etmeye de çalışıyorum. Neticede hepimizin sıkıntıları ve yaşadığı şeyler hemen hemen aynı.

Her neyse, anlatmak istediğim noktaya geleyim; change.org'un yapısı nedir, nasıl işler bilmiyorum. Herhangi bir kampanya için imza atan, destek veren kişilerin ismi görünür durumda mı yoksa sadece imza/destek sayısı mı lanse ediliyor bilmiyorum (bu yüzden oraya kimlikteki ismimle üye değilim zaten). Siz "imzalayanlardan oluşan bir liste yapalım bisikletforum olarak.Bakalım sayı ne olacak." gibi bir öneri sununca doğal olarak benim aklımda "birebir isim karşılaştırması yapıp eksik-noksan beyan verenleri tespit etmek" gibi bir maksat oluştu. Yani kısacası tamamen benim yanlış anlamamdan dolayı oluşan bir kafa karışıklığı ve bunun yarattığı bir soru işareti söz konusuydu satırlarımda. Doğal olarak kendi hatamdan dolayı kimseyi yargılayacak ya da yerecek değilim.

Yaşanan karışıklık için özür dilerim.
 
B

berkay onaylıı

Misafir
üzerime düşeni yaptım. dilerim olur da rahatlıkla il il gezebiliriz.
 

Umut SÜRÜCÜ

Aktif Üye
Kayıt
19 Mart 2013
Mesaj
167
Tepki
177
Şehir
Bandırma
Bisiklet
Focus
şu anda kaç imza olmuş bakamıyorum bir ağ sorunundan dolayı arkadaşlar... ama 100 ü bulamadık diye okudum yukarıda. son durum nedir bilmiyorum :) kampanya amacına ulaşır ya da ulaşmaz. change.org işe yarar ya da yaramaz.. orası bizleri pek ilgilendirmemeli aslında. biz elimizden geleni yaptık mı yapmadık mı? önemli olan konu bu.. kampanyayı başlatan kişi olarak elimden gelenin yanına bile yaklaşmış hissetmiyorum kendimi ortada hala bir başarısızlık oldukça kimse elinden geleni yapmış sayılmaz. örneğin sosyal paylaşım sitelerindeki hesaplarımdan paylaşımda bulunamadım henüz. evimde internetim yok iş yerinden de sosyal paylaşım sitelerine girişimiz engellenmiş durumda :)

" demem o ki konuyla ilgili sadece imza atmış olmak durumla ilgili elinden geleni yapmış olmak demek değildir. "

bu konuda ne yapabilirim diye oturup 3 dakika etraflıca düşünen bilinçli bir kişi imzalamanın yanında en az 2-3 tane daha yapılabilecek bir şeyler bulacaktır eminim. bu konuda açılmış bir kampanya daha vardı change.org da onu da imzalamıştım konuyu açtığımda. ilk fırsatta o başlığı da burada paylaşacağım...

kendi adınıza bulduğunuz diğer çözüm önerilerini uygulayın ve yaptıklarınızı forumlarda paylaşın arkadaşlar.alacağınız takdirler destekler sizleri, bizleri hepimizi bu konularda heveslendirecektir. umutlandıracaktır. tcdd danışma hatlarını arayıp resmi talep kaydı oluşturmak olabilir. direkt istasyon amirliklerine gidip şikayet öneri istek dilekçesi doldurmak olabilir vs.. bulunduğunuz il ve ilçede ilgili kurum ve kuruluşlardan izin alınarak kalabalık bir caddeye açılacak bir stand konuyla ilgili vatandaşları bilgilendirerek herkesten imza yardımı alınabilir.. çözümlerin sonu yok.

bu güne kadar hepimiz bisikletimize olan aşkımızı her fırsatta bisikletimizin üzerinde olarak gösterdik. bunun tek yolu bu değil.

@berkay onaylıı

yukarıda yazdıklarımdan alınmazsınız umarım arkadaşlar. ortada bir başarı yokken hiçbirimiz üzerine düşeni yapmış sayılmaz. ufacık da olsa yaptığımız katkıların değeri paha biçilemez.. bizleri sonuca götürecek büyük adımlardır her uğraş. ama amaca ulaşana kadar bu uğraşların bu elden gelenlerin kesilmemesi daha önemli bence..
 
  • Beğen
Tepkiler: deathsidestory
B

berkay onaylıı

Misafir
doğru söylüyorsunuz ama bu 2 3 kişinin uğraşmasıyla olmaz ilk önce forumdaki arkadaşların bu konuyu desteklemesi gerekir bilmiyorum kaç kişi var ama 1222 kişi çevrim içi ama konu 2. sayfada :) toplu olarak hareket etmezsek istediğimiz kadar çabalayalım. forumdaki bisiklet kullananlar destek vermezse facede ki arkadaşlara ben bunu zaten imzalamaları için gönderemem. ilk önce bisiklet kullanıcıları destek vermesi gerekir eğer yetmez ise sosyal medyayı kullanırız. bilmem ben böyle düşünüyorum insanlar hak ettikleri şekilde yaşarlar demek ki daha hak etmiyoruz bu gibi şeyleri

yanlış anlamayın ama doğruyu söylediğimi sanıyorum. birilerinin itip kakmasıyla yol göstermesiyle olacaksa bu işler hiç olmasın.