Bisikletle Kilo Alma - Bisiklet ve Vücut Geliştirme - Fitness

Caner Kartalgöz

Aktif Üye
Kayıt
19 Ağustos 2013
Mesaj
169
Tepki
74
Şehir
ADANA
Bisiklet
Sedona
Merhaba arkadaşlar başka bir konuya konuyla alakalı olarak cevap yazmıştım fakat hem görünürlüğü arttırmak için hemde eksiklerimi tamamlamak isteyen arkadaşlar ekstra bilgi isteğinde bulunmak isteyen arkadaşlar için ve de bu konuda tek bir konuda iyi bilgi paylaşımı olması açısından bu konuda bilgilerimizi burada toplamayı uygun gördüm. Konumuz bisiklet ve kilo alma konusu bilindiği üzere bisiklet, fitness, vücut geliştirme, koşma başlıca olmak üzere spor sadece "kilo vermek" olarak görülüyor ve zayıflar spor yaptıgında bazı kişiler zaten zayıfsın daha çok eriyeceksin diyerek insanların morallarini bozuyorlar bu yanlış bir düşünce.

Temel kanun harcadığınızdan fazla kalori (bu kalorinin içerisinde yağ, karbonhidrat, bitkisel ve hayvansal protein, vitaminler ve mineraller olmalı vücut tipine göre oranları farklılık gösterebilir) alırsanız kilo alırsınız. Harcadığınızdan az kalori alırsanız da kilo verirsiniz. Tabi bu çok temel kanun.

NOT: Burada sadece fikirlerimizi ve elde ettiğimiz sonuçları belirtiyoruz. EN önce önerilen şey diyetisyen veya ilgili doktorlardan yardım almaktır.

Öncelikle BMI'nızı hesaplamanızı öneririm

Kilo / (Boy x Boy)
52 / 2,8224 = 18,4 BMI

Çok düşük bir BMI teknik olarak 25 in uzerindekiler kilolu 30 üzerindekiler obez 20 - 25 arası normal 20 altı ise zayıf - cılız nitelendirilir. Sizin hedefiniz kilo olarak 65 olmalı yaklaşık olarak tabi "kilo" derken yanlış anlaşılmasın. 13 kg yağda alırsanız 65 yapar 4 kg yag 9kg kas alırsanız da 65 yapar vücut için kesinlikle yağ gereklidir yoksa en ufak bir hastalıkta, sakatlıkta aç kalmada vücut yakacağı yağ olmadıgı için direk protein parçalamaya gidecektir ve bunun sonucunda güçsüzlük, kas erimesi ve formdan düşme yaşanacaktır. Unutmayın kas yapması zor ama erimesi yapmaya göre daha kolay olan bir maddedir fakat bu sadece yağ oranının çok duşuk oldugu durumlarda geçerlidir.

Yanı kısaca sizin yağ da almanız gereklidir. Arkadaşın dediği gibi günde 6 öğün çok mantıklıdır sakın günde 3 öğün klişesine uyupta yiyebildiğiniz kadar fazla yemeği yemeyin. Öncelikle basit ama etklili kurallar var.
  1. Düzenli uyumazsanız kilo alamazsınız.
  2. Uyumazsanız kilo alamazsınız.
  3. Saat 01.00 ile 07.00 (yaş küçükse daha da artar bu aralık) uykuda olmanız gerekir.
  4. Kaslar ve vücut uyurken gelişir siz antrenmanda sadece kaslarınızı yakarsınız doğru beslenirseniz ve uyursanız yerine daha sağlıklıları daha kondüsyonluları ve güçlüleri (büyükleri) gelecektir.
  5. Antrenman saatleriniz hep aynı olsun vücudun biyolojik saati vardır ve hergün örnek veriyorum 5-7 arası bisiklet 8-10 arası vücut geliştirme çalışıyorsanız 5-7 arası vücut bisiklet için 8-10 arası ise fitness için ayarlanacaktır fakat bu hemen olmaz.
  6. Bir şeyi alışkanlık haline getirmeniz için 21 güne ihtiyacınız vardır. yaptıgınız programı ezberlemek için çok fazla zaman harcamayın zaten bir süre sonra alışkanlıgınız haline gelecek.
  7. Vücut geliştirme ve fitness takibinde olun yediğiniz herşeyi hatta soludugunuz havanın bile proteninin, karbonhidrat miktarını, yağ miktarını vs. bilin. Bir yumurtayı artık beyaz basık küre değilde 6-6.5 gr protein xx gr yağ vs. olarak görüyorsanız doğru yoldasınız demektir.
  8. Aldığınız her paketin üzerine katkı maddesi varmı diye bakın ve enerji tablosuna bakın.
  9. Kilo almak demek günlük aldıgınız protein, enerji, yağ > harcadığınız protein, enerji ve yağ demektir. Aktivitenize göre günlük alacağınız kalori miktarını hesaplayın bunu isterseniz kendinizde araştırabilirsiniz en sağlıklısı diyetisyendir.
  10. Örnek olarak 1 saat düz yolda 20 kmh ile bisiklet sürmenin enerji kaydı karşılığı nette vardır fakat kilonuza göre değişken bir durumdur bunu da hesaba katıp hesaplayan sitelerden öğrenebilirsiniz.
  11. Nette araştırırken muhtemelen tavuk göğsü, yumurta, et vs den bahsedilecek sürekli protein için alacağınız protein miktarının %30 u bitkisel olmalıdır. %70 hayvansal %30 bitkisel protein alın en ünlü bitkisel protein kaynakları yulaf, baklagiller, kuruyemişler, fıstık, soyadır.
  12. Günlük almanız gereken protein miktarı enerji gibi aktivitenize bağlı olarak genel olarak KILO x 1.2-1.5 dir Yani 52 kilo iseniz yaklaşık 80 gr protein almanız gereklidir. 130 kiloluk bir arkadaş için bu miktar 195 gr dir. Herkesin vücudu bir değildir. Ofiste çalışan hiçbir aktivite yapmayan bir insan için bu oran kilo başına 0.8 gr a kadar düşebilir.
  13. Sadece beslenerek, yüksek protein alarak, karbonhidrat alarak antrenman yapmadan kilo alınmaz alınırsa da yağ tulumu olunur böbrekler fazla proteini atamadıgı için rahatsızlanır karacigerde sorun çıkar en sağlıklı kilo alma / verme spor ile olur.
  14. besinler.net i inceleyin ve yediğiniz herşeyi doğal tüketmeye çalışın.
  15. Sık sık yiyin fakat hızlı veya çok yavaş yemeğin acele yemeyin.
  16. Sürekli yoğurt, ayran ve süt tüketin kas agrınızı azaltır ve kas yapımına yardım eder.
  17. Protein tozu DOPING değildir. Besin takviyesidir ve asla ucuz malları kullanmayın kaliteli ve mümkünse Whey proteini kullanın kilo almak için en iyi destek Gainer'dir.
Yanlışlarım olduysa daha bilgili arkadaşların düzeltmesini rica ederim. Sağlıklı kalın, Spordan, özgürlükten ve bisikletten vazgeçmeyin.

Caner KARTALGÖZ
Saygılarımla

Herkes kendi uyguladıgı antrenmanı ve beslenme programını yazabilir kısa ve uzun vadede örn. 2 hafta 2 ay 1 sene gibi sürelerde ne gibi sonuclar aldıgını paylaşabilir.
 
Scudo

enes savaş

Forum Bağımlısı
Kayıt
5 Mayıs 2013
Mesaj
1.569
Tepki
300
Şehir
İzmir
Bisiklet
Salcano
Tamı tamına 24 :D Ben günde 1-1,5 saat yürüyüş ve 20 Km yol yapıyorum bisiklet ile. Bu sayede formumu koruyorum. :) Kilo 78 boy 1,76
 
  • Beğen
Tepkiler: Abdullah.R

enes savaş

Forum Bağımlısı
Kayıt
5 Mayıs 2013
Mesaj
1.569
Tepki
300
Şehir
İzmir
Bisiklet
Salcano
O konuda pek dikkatli değilim galiba :rolleyes: Siz nasıl bir tavsiyede bulunabilirsiniz?
 

Caner Kartalgöz

Aktif Üye
Kayıt
19 Ağustos 2013
Mesaj
169
Tepki
74
Şehir
ADANA
Bisiklet
Sedona
Zayıf değilsiniz BMI oranınız da gayet iyi hiç bir hastanede yağ oranını ölçtünüz mü yağ oranınız çok fazla değilse eğer normal seviyede yağ (bitkisel) tüketebilirsiniz fakat ağırlıklı proteinli beslenirseniz kilonuz değişmeden formunuz gücünüz ve kas yoğunlugunuz artacaktır.

Bu konuda önerim tatlı ve yağlı yiyecekleri biraz daha azaltıp daha çok protein, yumurta, sağlıklı karbonhidrat yulaf ezmesi süt ürünleri tüketmeniz ve yatmadan hemen önce yemek yememeniz.
 

enes savaş

Forum Bağımlısı
Kayıt
5 Mayıs 2013
Mesaj
1.569
Tepki
300
Şehir
İzmir
Bisiklet
Salcano
Zayıf değilim evet. Hastaneye gitmedim , gitmeyi de düşünmüyorum. Ama tavsiyelerinizi dikkate alacağım ve karbonhidrat ve protein alımına dikkat edeceğim. Zaten antreman öncesi patates , makarna vs. yiyorum. Bazen 1-2 parça çikolata da buna dahil olabiliyor.
 

Emre G.

Forum Bağımlısı
Kayıt
22 Mart 2012
Mesaj
1.558
Tepki
797
Şehir
Ankara
İsim
Emre Gulen
Başlangıç
2016—17
Bisiklet
Diğer
Koşu , bisiklet sporlarını yapanların eriyeceğin düşünenlere bir fotoğraf.
 
  • Beğen
Tepkiler: Çağlayan

Abdullah.R

Forum Demirbaşı
Kayıt
8 Temmuz 2013
Mesaj
565
Tepki
958
Yaş
62
Şehir
Büyükçekmece & Anamur
İsim
Abdullah Ramazanoğlu
Başlangıç
1973—74
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Şehir - Tur
@enes savaş13 yaşında 1.76 boy! Maşallah diyelim, nazar değmesin. :)
 

M.Fatih Ertürk

Aktif Üye
Kayıt
12 Mart 2013
Mesaj
184
Tepki
24
Şehir
Adıyaman
Bisiklet
Salcano
yaş 17 boy 185 kilo 56 bacak kası varda artık kilo şart :p

zayıflık ta bir obezite türüymüş :(
 

observer

Forum Bağımlısı
Kayıt
3 Ağustos 2010
Mesaj
1.663
Tepki
581
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Salcano
kilo almaya çok dikkat ediyorum ama olmuyor :D aslında bu arada 2 kilo falan aldım ama :D
boy 1,75 kilo 52 :D
endeks de 17 galiba :(
 

Caner Kartalgöz

Aktif Üye
Kayıt
19 Ağustos 2013
Mesaj
169
Tepki
74
Şehir
ADANA
Bisiklet
Sedona
Vücut tarafından alınması zor karbonhidratları söylediğiniz gibi patates makarna vs. antrenmandan 1-1.5 saat öncesinde alın antrenman sırasında su mineral veya meyve suyu tüketebilirsiniz antrenmandan hemen sonra basit karbonhidrat ihtiyacını karşılamak için meyve suyu tüketebilirsiniz doğal olmasına özen gösterin kilo vermeye dayalı ise şekersiz tercih edin fakat katkı maddesiz bulmak nerdeyse imkansız yine kilo almaya dayalı program için söylüyorum antrenmandan 1 saat sonra protein alımı kas yapımı için çok önemlidir.


@enes savaş




***********************************



Katılıyorum aynı şekilde bir taraftan yüzme sporu içinde aynı seyı dusunenler var

Michael Phelps örneğinde oldugu gıbı 1 93 boyu oldugunu dusunecek olursak zayıf degıl fakat beslenme programını da netten bakmak lazım dedıgımı anlayabılmek ıcın ozellıkle sıkı antrenman gunlerınde...


http://i1-news.softpedia-static.com/images/news2/Michael-Phelps-Talks-Weight-Gain-Swimming-Retirement-with-Details-2.jpg?1341927419



@Emre GÜLEN

*****


@emircan Başbuğ06

Evet kilonuz boyunuza endekske çok düşük yaşınız da küçük sayılmaz fakat erkeklerin gelişim süreci biyolojik olarak 22 yaşına kadar oldugu için birden kilo alabilir birden boyunuz uzayabilir düzenli beslenmeye dikkat ederseniz özellikle aşırı kilo alımı veya kaybı olursa hemen diyetisyene başvurmanız gerekmekte..
 

Abdülkadir Ergin

Forum Bağımlısı
Kayıt
31 Ocak 2012
Mesaj
2.251
Tepki
7.152
Yaş
44
Şehir
Manisa
İsim
Abdülkadir Ergin
Başlangıç
1984—85
Bisiklet
Carraro
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Ben de yeni keşfettiğim güzel bir fitness kanalını tavsiye edeyim: GencVeFit Youtube'tan bu kanalı arattırıp videolarına ulaşabilirsiniz. Ben şimdilik sadece izleme aşamasındayım :) bakalım hayatımıza geçirebilecek miyiz...
 

H.Genç

Daimi Üye
Kayıt
17 Kasım 2013
Mesaj
386
Tepki
155
Yaş
42
Şehir
KKTC
Bisiklet
Trek
Millette kilo alma sorunu var bizde ise verme :). Boy:181, kilo 117 yaş 32 :( her gün 10 km sürsem zayıflamama yardımcı olur değil mi?


Loading.. %61
 

Abdülkadir Ergin

Forum Bağımlısı
Kayıt
31 Ocak 2012
Mesaj
2.251
Tepki
7.152
Yaş
44
Şehir
Manisa
İsim
Abdülkadir Ergin
Başlangıç
1984—85
Bisiklet
Carraro
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Denklem çok basit ama şahsen benim irade çok zayıf abi, süreklilik yok. Birincisi bu işin başı gerçekten mutfak. Mutfağı çözmeden ne yaparsanız boş. Denklem ise her yerde belirtildiği gibi: Giren kalori miktarını çıkan kalori miktarının altına indirirsen zayıflama sürecine giriyorsun. Zorlu ve uzun bir süreç. Kararlı ve ciddi sarılmalı, hayat felsefesi haline getirmeli, yaşam tarzın olmalı ki geriye dönüş olmasın. Ben şahsen yapamıyorum, daha henüz mutfak sorununu çözemedim çünkü. Dönem dönem anlık sportif çıkışlarım ise bir miktar etkili olsa da hızlı geriye dönüşler yaşadım çünkü bu yaşam tarzını hala benimseyemedim. Örneğin ekmeği, unlu mamulleri çıkarıp atamıyorum hayatımdan bir türlü. Ekmeksiz hayat gayette olur ama vazgeçemiyorum usta. Hele o tatlılar yok mu tatlılar, ah o tatlılar... :)

Boy: 172 Kilo:84 Yaş: 34 :(
 

Caner Kartalgöz

Aktif Üye
Kayıt
19 Ağustos 2013
Mesaj
169
Tepki
74
Şehir
ADANA
Bisiklet
Sedona
Merhaba
Aslında kilo almak için karbonhidrat çok çok önemli çünkü zayıf insanların vücutlarında yağ oranı az oldugundan karbonhidrat tüketimi yerinde ve doğru olmadıgı zaman vücut yakacak enerji kaynagı olarak yağlara ve ardından çok zor durumda kalırsa da kaslara yöneliyor bu da zamanla güç ve kas miktarı kaybına yol açıyor

Sizin BMI niz 28. Sizin rakamlarınız güzel bir örnek aslında 25 in üzerinde bir BMI değeriniz var fakat kas yoğunlugunuz fazla göbeğiniz yok ise bu durumda kilolu sayılmazsınız fakat yağ oranınız fazla göbeğiniz var ise 28 BMI nizi 25 e düşürmenizi veya aynı kiloda kas miktarınızı arttırmanızı öneririm

Karbonhidrat ı azaltıp şeker ve tuz u kesinlikle bırakarak (yaştan dolayı) protein destekli antrenmanlar yaparsanız (vücut ağırlıgı kg olarak X 1.2 = günlük alınması gereken protein miktarı)
antrenmandan sonrada protein alırsanız büyük değişimler farkedeceksiniz


@tekkir


-------------------


Merhaba Hakan bey

öncelikle BMI niz 35 30 üzeri aşırı kilo sınıfına giriyor ve sizinki 35 yani çok yüksek benim öncelikli önerim kesinlikle bir diyetisyene gidip kontrol olmanız yönünde çünkü fazla kiloları verirken fazla yorulmanız halinde kan değerleriniz yükselebilir / düşebilir, kalbiniz çok zorlanabilir vs. bu gibi durumlarla karşılaşmamanız için vücut sınırınızı belirlemeniz için bir uzmana görünmeniz gerekir.

Fakat şunu söyleyebilirim ki günde sadece 10 km bisiklet sürmek size ciddi bir kilo kaybı yaratmaz öncelikle çok iyi hazırlanmış bir beslenme programına ihtiyacınız var daha sonra ise sabahları ve akşamları olarak yapmanız gereken cardio (kondüsyon) programları olmalı bisiklet için düşünecek olursak günlük 30 km bisiklet sürüp hafif tempoda 5 km koşu ve hafif bir ağırlık çalışması etkili olacaktır (ağırlık çalışmasında kilolar az tekrar sayısı fazla olmalı)

veya hergün fitness salonunda 1 saat koşu + 1.5 saat hafif fakat fazla tekrarlı ağırlık antrenmanı olabilir salona bisikletle giderseniz ve yolunuzu uzatıp toplamda 10 15 km bisiklet sürerseniz de daha iyi olur

@Hakan Genç
 

H.Genç

Daimi Üye
Kayıt
17 Kasım 2013
Mesaj
386
Tepki
155
Yaş
42
Şehir
KKTC
Bisiklet
Trek
Teşekkürler Caner bey. Bende şöyle bir şey var (artık yağlarla beraber kas veya kemiklerin ağır olması bilmiyorum) 117 kiloyum ama o kadar göstermiyorum. Spor aktivite yapıyorum (halı saha gibi veya köy işleri). Sorum şu; bu ölçüm kişiye göre değişir mi? Mesela 95 kilo olduğum zamanlar(ki gene şişman kategorisindeydim) görenler beni kilolu bile göremiyordu. Kilomu söylediğimde bana inanmıyorlardı.


Loading %61..

Niçin mi fikir değiştiriyorum? Çünkü ben fikirlerimin sahibiyim; kölesi değil! Cenap Şahabettin
 

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
187 boyum 77 kiloyum ancak Ferhat Abi (Köse) ile boyumuz aynı kendisi 73 e düşmüş sprintlerde fark ediyor dedi bende sanırım o civarlara ineceğim :D
 

Caner Kartalgöz

Aktif Üye
Kayıt
19 Ağustos 2013
Mesaj
169
Tepki
74
Şehir
ADANA
Bisiklet
Sedona
Kesinlikle kişiden kişiye daha doğrusu vücuttan vücuda göre değişir öncelikle kemiğin yapısı kalınlıgından dolayı bir fark olur daha sonrasında ise vücudunuzdaki kas miktarından dolayı (vücut geliştirme şampiyonu görünmenize gerek yok kaslı olabilirsiniz sadece antrenmansız olabilirsiniz) ağır çekebilir vücut kilolu görünürsünüz fakat tahmin aldıgınızda 90 civarında söyleyebilirler bunun sebebi yağ oranı ile ilgili koşu, futbol, köy işleri, bisiklet güç ve yağ yakma aktiviteleridir beslenmenizde protein destekli ise vücudunuzun ağır çekmesinin nedeni kaslardır.

@Hakan Genç
 
B

berkay onaylıı

Misafir
@Caner Kartalgöz


boy 1,80 kilo 58 endeks cılız :)

sabah kalktığımda ve yatarken;

içerisinde bal, çiçek tozu,kara üzüm çekirdeği,zencefil, zerdeçal, ısırgan otu tohumu,nar çekirdeği,arı reçinesi olan bir karışımım var bir tatlı kaşığı oranında ondan alıyorum.

her şeyi doğal yiyorum ekmek hariç.

kahvaltıda 1 kase yoğurt, 2 yumurta, 10 zeytin, 1 tatlı kaşığı kadar tereyağı yiyorum.
ŞEKER KESİNLİKLE KULLANMIYORUM ŞEKERLİ ŞEYLERİ HİÇ YEMİYORUM
öğlene doğru meyve
akşam yemeğinde salata kesin olur.
sonrada bir adet maden suyu
yatmadan bazen makarna yiyorum ama çok yeyince iğrendiriyor.
kilo alamıyorum sizin tavsiyeniz ne olabilir.

zeytinyağı ve tereyağından başka yağ giremez eve, asitli içecekler hiç yok.
meyve suyu da içmem, direk meyve yerim. margarin falan kesinlikle yok. köyden gelmedikçe, tavuk eti yemem.
cips yada paketli şeyleri yemem
kuru yemiş yerim onun yerine
 

Kadir KARADEMİR

Forum Demirbaşı
Kayıt
8 Ağustos 2009
Mesaj
477
Tepki
952
Yaş
41
Şehir
Balıkesir Dursunbey-Akçay
İsim
Kadir KARADEMİR
Başlangıç
1992—93
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Boy 1,77 Kilo 100 :) Halimden memnunun... :)