Salcano City Sport 27 VS

Kayıt
2 Mayıs 2012
Mesaj
38
Tepki
21
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Salcano
Selamlar,

Uzun araştırmalar sonunda bir kaç saat evvel bisikletimi almış bulunuyorum. Carraro alma hayaliyle çıktığım yolda, haftalar sonra eve Salcano ile döndüm. Bu süreçte herkesin yaşadığı bir çok gel-git, kafa karışıklığını bende yaşadım. Şu an yaptığım seçimden dolayı anormal derecede rahatlamış ve doğru seçim yapmış olmanın verdiği keyifle

Özellikleri:

TİP : 700C TREKKING 27 VİTES
KADRO : 6061 ALÜMİNYUM
MAŞA : SUNTOUR NEX4610-V4-DS MLO KİLİTLEMELİ
ARKA VİTES : SHIMANO RD-M390 ACERA
VİTES-FREN KOLU : SHIMANO ST-EF65 27 VİTES
ÖN VİTES : SHIMANO FD-M390 ACERA
ARKA DİŞLİ : SHIMANO HG20-9 KASET DİŞLİ
KRANK TAKIMI : SUNTOUR XCR
ORTA GÖBEK : SUNTOUR XCT-SQS
FREN TAKIMI : TEKTRO 837 ALÜMİNYUM V-FREN
GİDON : SALCANO/ZOOM MTB-AL-153BT ALÜMİNYUM
GİDON BOĞAZI : ZOOM AHEAD ALÜMİNYUM DERECELİ
SELE : SALCANO LOGOLU, JEL TAKVİYELİ
MAŞA YATAĞI : VP A68 ED SALCANO LOGOLU
TEKERLEK SETİ : SALCANO X-PRO3 8X4 ÖZEL ÖRÜM
JANT GÖBEĞİ : SHIMANO HB-RM40, FH-RM70 QR
LASTİK : CONTINENTAL TOURING PLUS REFLEKTÖRLÜ

http://i47.tinypic.com/5vq3hv.jpg

İlk Deneyimlerim:

Düz Maşa Vs. Kilitli-Amortisörlü Maşa
Bisikleti Suadiye - Star Bisiklet'ten aldım. Sebebini bilmiyorum ama özellikle oraya gidip almak istedim. Daha yakın yerler olmasına rağmen. Giderken kafamda Düz Maşa'lı bir Salcano almak vardı; fakat Düz Maşa'lı Salcano olmadığı için Amortisörlü bir Salcano ile geri döndüm. Bu konuda forumda çok fazla konu geçtiği için ve neredeyse çoğunu okuduğum için bu konudaki deneyimimi paylaşayım.

Bu konuda çok düşündüm. Bisikletin amacına uygun seçilmesi için çok net bir şekilde ne istediğimizi söylüyor olmamız gerek. Ben sadece şehir içinde kısa mesafelerde (10-50 KM) süreceğim için amortisörlü olup olmamasına çok fazla takılma gereği duymadım. Zira Suadiye'de - Libadiye caddesine kadar 54 dakikada ve sadece 10 dakika dnlenerek geldim. Amortisörün ağırlığı konusunda çok fazla muhabbet dönüyor forumda. Yolda sizi rahatsız edecek kadar bir ağırlık söz konusu değil. Aylardır spor yapmamış halimle, sıfır kondüsyon ve sürekli oturarak çalışan bir insan olarak 7-8 KM yol gidebiliyorsam amortisörün çok sıkıntı yaratacak kadar ağırlığı olduğunu söylemek mümkün değil gibi... (tabi bunu teknik verilere dayanarak değil, sadece genel kullanım açısından söylüyorum)

O yüzden Düz Maşa mı? yoksa Amortisör'lü Maşa mı? diye soru soraraken kullanım mesafenize göre karar vermenizde yarar var. Şehirler arası yol gidecekseniz gerçekten gram hesabı bile mühim olabilir. Ama şehir içinde (özellikle İstanbul'un girintili çıkıntılı yollarını hesaba katarak) kullanacaksanız amortisörün zararı olmaz, hatta yararı bile olabilir.

http://i46.tinypic.com/2nvum3o.jpg

Vites

İnanılmaz estetik ve rahat bir kullanımı var. Vites geçişleri sorunsuz. 27 vitesin avantajını yokuşlarda fazlasıyla yaşadım. Başta bahsettiğim 7-8 KM lik yolu kondüsyonsuz bir şekilde 10 dakikalık bir molayla gelebildiysem bunda viteslerin katkısının olduğunu düşünüyorum.

http://i50.tinypic.com/96gqk2.jpg

Sürüş&Konfor

İlk bisikletim bir MTB'ydi. Hediye olduğu için ve yaşımda ufak olduğu için o bisikletin MTB olduğunu dahi bilmiyordum. MTB ne onu da bilmiyordum. Yıllarca o MTB ile sokakları arşınladım, gezdim, tozdum. Bugün bilinçli olarak bir Şehir Bisikleti aldım. Almaya giderken kafamdaki tek soru Suadiye'den Libadiye caddesine nasıl döneceğim sorusuydu. Çünkü MTB'den bildiğim bir şey vardı ki o da bir yerden sonra pedal çevirecek halimin kalmamasıydı. Bugün bisikleti alıp, minibüs yoluna çıktığımda beni direkt mutlu eden şey Şehir Bisikletiyle ne kadar pedal çevirirsem çevireyim asfaltın altımdan kaydığını hissetmem, hiç kasılmadan, yorulmadan hareket edebilmemdi. Bu benim MTB'm ile alakalı da olabilir belki ama MTB'nin hantallığından sonra bu bisiklet kuş gibi geldi.

Seleyi henüz tam kriterlere uygun ayarlayamadım. Zira gidonu da... Buna rağmen oldukça rahat ve konforlu olduğunu söyleyebilirim.

http://i45.tinypic.com/vywrs.jpg

Bisikletler konusunda bildiğim çok fazla birşey olmadığından sadece bildiğim ve ilk deneyimde gittiğim 7-8 KM yol kadar yorum yapabildim. Zamanla öğrendikçe ve sürdükçe deneyimlerimi paylaşacağım.

Esenlikler..
 
Scudo

Bisikletli Gezgin

Forum Bağımlısı
Kayıt
3 Mart 2011
Mesaj
3.874
Tepki
4.683
Şehir
Altındağ, Ankara
İsim
Mustafa
Bisiklet
Sedona
Hayırlı olsun... Güzel seçim yapmışsınız... İyi günlerde kullanın... :)
 

Barış Güney

Forum Bağımlısı
Kayıt
28 Temmuz 2011
Mesaj
1.353
Tepki
999
Şehir
Kadıköy/İstanbul
Bisiklet
Specialized
hayırlı olsun kazasız pedallamalar..
 

iskender şerit

Forum Bağımlısı
Kayıt
1 Şubat 2010
Mesaj
1.018
Tepki
463
Yaş
40
Şehir
Kocaeli
Bisiklet
Bianchi
3 yıl bmx + 15 yıl mtb kullanıcısıyım. Sırf sürat için 1999 model bianchi aspid sf bisikletin dişli sistemini deore yaptım, herşey mükemmel ama kadro çelik olduğundan ağır kaçıyor buda uzun sürüşte ve uzun süreli 40 km/h hızda yoruyor.
Şimdi daha fazla sürat ve şehir içi için 28" trekking geçmeyi düşünüyorum. Salcanonun city sport modeli iyi geldi yalnız... Gidon tasarımı kötü görünüyor trek yada scott gibi olmalı ve vites kollarıda en azından deore olsaydı ( deore kol kullandığım için bundaki kollar çok geri kalıyor).
Bianchi neroda var ama salcano daha iyi görünüyor.
Ağırlığını çok merak ediyorum kaç kg ?
Mtb kadar konforlu olmadığını tahmin ediyorum, viraj kabiliyeti nasıldır bilmem.
 
Kayıt
2 Mayıs 2012
Mesaj
38
Tepki
21
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Salcano
-Barış Güney Teşekkür ederim... :)

-turanza - Uzun süre MTB'ye bindikten sonra açıkçası bu bisiklet bana kuş gibi geldi. Hatta şunu bile düşünüyorum eğer Salcano bile bu kadar fark ettiyse, Scott vs. gibi bisikletler kim bilir ne kadar mükemmeldir diye. Ağırlık konusuna gelince. Forumda Salcano City Sport'ları incelerken bazı verilere ulaşmıştım. Eğer ağırlığı düşüreceksen mutlaka düz maşa almalısın. Amortisörün ağırlığı 1 - 1,5 kg arasında olduğunu yazan kişiler vardı. Bu baya etkileyecektir. Tartma şansım maalesef olmadı; ama forumda incelediğim ve diğer arkadaşlarımızın yazdıkları fikir verebilir.

(link) - Burada Yücel Özmen, 12 KG (Amortisörlü) olarak bilgi vermiş.
(link) - Burada 24VS modeli için baya bir konu geçmiş 14,6 KG olduğu belirtiliyor. Tabi 27 VS ile karşılaştırmak lazım.
(link) - Amortisör ağırlığına değinilmiş. 1,5 KG olduğu bilgisi var.
(link) - Burada da uzun uzun kilo konusunda paylaşımlar var. Özellikle MTB'den sonra geçiş kısmında önemli bilgiler edinebilirsin. :)

Çok ince detaylara takılan biri değilsen pişman olmayacağını belirtebilirim. Fırsat bulup, tartabilirsem net ağırlığını paylaşırım.
 

muratt35

Daimi Üye
Kayıt
25 Şubat 2012
Mesaj
389
Tepki
144
Şehir
İzmir
Mehmet abi Hayırlı olsun bende Kron xc500 ile Salcano city sport 24vs arasında kalmıştım.Yazın ve kışın full asfaltta kullanacağım ve şehir içinde taşsız asfalt yollarda kullanacağım için Mtb alıp fazladan güç sarfetmeye gerek yok diye karar verdim.Bu yazınıda okuduktan sonra kesinlikle kararım Salcano city Sport 24vs.Fiyatını öğrenebilirmiyim Mehmet abi. :D Bu arada hayırlı olsun :D yeni fotolarda isteriz turlar felan :in:
 
Kayıt
2 Mayıs 2012
Mesaj
38
Tepki
21
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Salcano
@muratt35

Sağolası kardeşim teşekkür ederim. :) Gündüz çalıştığım için gece turluyorum. O yüzden resim konusunu halledemedim bir türlü.. Aslaft dyorsan hiç düşünme bir şehir-tur bisikleti al derim. Taşlı yollar olayına da çok takılma zaten... ufak ve orta ölçekli yol bozukluklarına dayanıklıdır bu bisikletler.. üst düzeyde olanlar içinde sanırım kontrol mekanizması biziz. dikkat etmek gerek :)

Fiyat 894 TL... Eğer biraz daha çıkarım diyorsan (1000-1300 TL) hiç düşünme Scott, Giant, Trek gibi bisikletlere bakabilirsin... Eğer çıkamam diyorsan gayet iyi, hatta çok iyi bir bisiklet.. .:)
 

karakocak

Üye
Kayıt
9 Mayıs 2012
Mesaj
11
Tepki
2
Şehir
KONYA
Merhabalar. Herzaman daha iyisini bulmak mümkün ama kesin olan birşey varsa en iyi olan benim olandır. :) Üstündeyken bisikletinin mutluysan, haz alıyorsan daha ne söylenebilir ki. Keyifli sürüşler kardeşim....
 
Kayıt
2 Mayıs 2012
Mesaj
38
Tepki
21
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Salcano
@karakocak

30-40 dakika önce 11 km'lik bir sürüşün ardından eve geldim. Sadece şunu söyleyebilirim. Hem bedenen, hem ruhen o kadar rahat ve huzurluyum ki anlatamam. Şehir bizi köreltmiş, bitirmiş. Şimdi dirildiğimi hissediyorum. Tabi ki Bisikletim sayesinde.

Dediğinize sonuna kadar katılıyorum en iyi olan kendi bisikletimizdir her zaman. :)

Teşekküre ederim, cümleleriniz iyi geldi... :)
 
Kayıt
1 Mayıs 2012
Mesaj
52
Tepki
16
Şehir
Pendik / İstanbul
Hayırlı akşamlar,

Bende 2 hafta önce bir tur bisikleti satın aldım. Tabi satın almadan önce yaklaşık 1 ay kadar incelemelerde bulundum. Çok kararsız kaldığım durumlar vardı açıkçası. Özelliklede ön amortisörün bulunması yada bulunmaması. Düz maşayı tercih ettim ve GT Traffic 3.0'a sahip oldum. Bisikletimden şuan için memnunum, anlaşabiliyoruz en azından. Yalnız düz maşa; bozuk yollarda ki, buna sahil yoluda dahil, ufak bir çukur dahi olsa tüm yükü kol dirseklerime yansıtıyor. Bu yük, uzun mesafe kullanımda kendini oldukça hissetiriyor.

Bazen kendime soruyorum?

Acaba, amortisörlü bir bisiklet mi satın alsaydım!
 
Kayıt
1 Mayıs 2012
Mesaj
52
Tepki
16
Şehir
Pendik / İstanbul
Birde şunu farkettim. Benim saatler ile de aram gayet iyi gibi. Ne zaman saate baksam; 11:11, 09:09, 20:20 vs.. gidiyor. Bir önceki mesajımıda ne hikmetse 23:23'te göndermişim. :)
 
Kayıt
2 Mayıs 2012
Mesaj
38
Tepki
21
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Salcano
@Yaşar Vurmaz

Selamlar,

Bende bisikletçiye giderken, hatta gittikten sonra bile ısrarla düz maşa alma taraftarıydım. Karar verene kadar baya zorlandım. Çünkü gittiğim yerde istediğim düz maşa bisiklet yoktu, bir yandan da o hevesle gittiğim yerden bisikletsiz çıkmak çok zor olacaktı. 1 ay önce çok yakın arkadaşım Giant Escape 3 aldı. Düz maşa... Şu an sadece Küçükyalı-Fenerbahçe arasında sahil yolunda sürüyor ve hiç şikayet ettiğini duymadı... Benim sürdüğüm bölge ise Çamlıca, Acıbadem, Ümraniye civarında oldu şu ana kadar ve yollar vs. berbat durumda. O yüzden amortisörün faydalı olduğu düşüncesine hakimim bu aralar; ya da bisikletime karşı karşılıksız bir sevgi besliyorum. :)

Ek olarak, forumda bir kaç yerde okumuştum. Kol ve dirseklerinize yüklenen ağrılarla ilgili doğru gidon ayarının yapılı olduğuna emin misin? Bunlarda etki edebilir...

Not: 23:23 olayı iyimiş! :)
 
Kayıt
1 Mayıs 2012
Mesaj
52
Tepki
16
Şehir
Pendik / İstanbul
@Mehmet Sinan Güvenç


Teşekkürler Mehmet,

Araştıracağım.

Biraz daha gayret etseydim, 13:13 yakalıyordum bak. :)
 
Kayıt
16 Mayıs 2012
Mesaj
56
Tepki
19
Şehir
Ankara
Mehmet Bey hayırlı olsun. Ben de MTB diye yola çıkıp eve iki adet City/Cross bisiklet ile geldim dün:))) Kesinlikle kullanım amacıma daha uygun olduğunu düşünüyorum. Dediğiniz gibi MTB'ye göre kaymak gibi gidiyor yolda, ki üstündeki lastiklerle de abartı olmayan araziye rahat girebiliriz :)
 
Kayıt
2 Mayıs 2012
Mesaj
38
Tepki
21
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Salcano
@Yaşar Vurmaz

2 dakika nazar boncuğu olsun :) / Gidon ayarı ile ilgili bir şey bulursam bende paylaşırım.

@umutcelikel

Güzel bir heyecan, güle güle turlayın -kazasız, belasız- bisikletlerinizle... :)

MTB'den sonra gerçekten insanın üzerinden büyük bir yük kalkmış izlenimi veriyor. Doğru tercih yaptığınızdan çok eminseniz ne ala... :)
 

Kimseyi İlgilendirmez

Forum Demirbaşı
Kayıt
15 Temmuz 2011
Mesaj
577
Tepki
316
Şehir
Ankara/Batıkent
İsim
Murat Ç.
Başlangıç
1981—82
Bisiklet
Geotech
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Bence çok güzel bir seçim olmuş. Kazasız, belasız, keyifli sürüşler dilerim. Amortisör konusuna gelince; benim bisikletim kilitlenemeyen bir amortisöre sahip. Aldığım zaman bisiklet forumlarını araştırmamıştım, rastgele almıştım. Genel olarak memnunum ama, bugünkü tecrübem ve bilgim olsaydı, kesinlikle kilitlenebilir amortisörlü bir bisiklet alırdım. Hatta, bisiklet için biraz para harcamaya karar verdiğimde, ilk olarak bu amortisörü değiştireceğim. Bizim şehir içi yollarda, birazcık ağırlık eklemekle beraber iyi bir seçim olarak görüyorum. Hafif araziye de (şose, köy yolu, vs. gibi) uyum sağlıyor. Ama ciddi ciddi dağa bayıra girecek olsam, Şehir bisikletimi hiç yormaz, gidip orta halli de olsa bir tane de MTB alırdım. Şahsi kanaatim budur.