Scudo Sports

"kış sezonu hafta içi ve hafta sonu antreman turları çalışma topiği"

Scudo
evet güncel topik,,

kasım ayında başlayacak olan bu topik mart sonuna kadar devam edecek,hafta içi müsait olanlar ile anadolu yakada kısa etap çalışması yapacağız ,bura 60 km ile sınırlı olacak,,ve tabi rampalı olacak,başıbüyük rampalarından kartal uğur mumcuya kadar gideceğiz ve aynı yerden döneceğiz...avrupa yakadan gelecek dostlar olursa hafta içi saat 08.30 da bostancı adalar iskelesi önünde buluşacağız,,evet geçen kış açtığım topikde aralık -ocak şubat ve martta hafta sonları ne hikmet ise hava hep bozuk idi ,yağışlı idi ,yağışlı ve soğuk havalarda performans çalışmaları askıya alınacak,evde treynırı olan çevirecek,genelde hafta içi çalışanlar çoktur ve hep pazara kalırlar ondada hava aynen kötü olur geçen kış olduğu gibi,,
evet biz kendimizi bu kış zati kasmayacağız ,kısa mesafelerde var olacağız,,yalnız eğerki pazar uygun hava yakalanırsa onuda bıçkıdere -etabı olarak değerlendireceğiz ,evet 100 km lik bol rampalı 13 eğimli yollar,,

(link)

hafta içi etap 18 + 18 = 36 km ama rampalı ,,50 km ye eşdeğer olur ,,

1- etap bir,,

(link)

offroadsuz bıçkıdere -göçbeyli etabı..

2- bıçkıdere-kurtdoğmuş offroad-aydos güney yolu ,

(link)

3- bostancı- kurtdoğmuş offroad,,

gidiş ,,

(link)

offroad,,

(link)

dönüş

(link)

evet bu etaplar gündeme gelecek kış topiğinde ,,

@Kudret Kurtcebe
Meraba abi bu 25 km lik yolun kayışdağı tarafından gecerken küçük bir sorunla karşılaşabilirsiniz köpekler. Bu pazar günü yasamıs olduğum deneyimden yararlanarak yazıyorum kayışdağında oturuyorum kayışdağı etrafını tur atıp dönmekti planım sizin güzergah la aynı güzergah ta ilerledim ama beklemediğim bir şey vardı ölümüne koşan köpekler bide kamyonlar çok fazla geçiyor toz çok rahatsız edici yolda tedbirli olunması gerektiği için uyarıyım dedim.kolay gelsin,

@Alper ahlat

alper dostum
teşekkürler evet pazar günleri kayışdağı tarafında kamyon olmakta iki yerden ideal tepeye iniş var birinci yerde evet kamyon trafiği var ikinci yerde nispeten az ama dar olan yerler var,,,evet alternatif kaçış yolum ise aydos güneyden geldikten sonra uğur mumcuya gelmeden teme kaçmak oluyor idi ,ora geniş yalnız kavşaklar var tabi dikkat edilecek fazla değil kavşak,
ideal tepe sapaktan aşağı bostancı istikamet ,yukarda kamyonlar var dönüşte ve aşağıda sahilde deli gibi süren araç sahipleri ,kaçış yok ,tur sonu bunlar ile muhatap olacağız tabi..evet köpeklere gelince onlar araç sürücülerinden daha zararsız yalnız dillerini bilecen köpekten kaçılmaz bisikletten incen dizlerin üzerine çöküp seni koklamasına izin verecen ve yanında getirdiğin bisküvilerden verecen ,sabiha taraflarında köpek sürülerini besledim 2 ay artık beni tanıdı oradaki köpek çetesi ne zaman beni görseler kuyruklarını sallaya sallaya gelirler ,köpek sevgisi olacak bi kere hayvanları seveceğiz ,kudurmuş köpeğe karşı hiç bi şey yapılamaz anca kendini koruyacan ,,evet güzergahım üstündeki tüm köpekleri beslemişimdir kayışdağın oradakileri artı sabihaya doğru giderken pendik kurtköy bağlantısındaki köpekler ve aydosun tüm köpekleri artık beni tanıdı sayılır çünki oralarda ben 5 senedir pedal koşturuyorum,,evet üşenmeyeceğiz dostum köpekten kaçmayacağız gördüğümüz yerde seleden inip onları besleyeceğiz ..köpek asla unutmaz kendisini besleyeni,,

etap güncellemesi,,

1- etap bir,,

(link)

(link)

gidiş ,,

(link)

offroad,,

(link)

dönüş

(link)

evet bu etaplar gündeme gelecek kış topiğinde ,,

evet anadolu performans elemanları kimler idi bakalım

1- erkan közen
2- bahtiyar közen
3- ogün -bugsbunny
4- murat cagligil
5- ekrem
6- adem dualı

ben ile birlikte 7 kişi ...ekrem floridaya uçtu pilotluk eğitimi almak için,
adem dualı son karaburun turunda dizi çekmedi, bu aralar mesaj yok durumu hakkında bilgi alamıyorum murat evlilik kervanına katıldı ,evet erkan bi sen kaldın pazara ,,,

etapların güncellenmesi 5 aylık topik faliyete 1 kasımdan itibaren geçecektir,,

hafta içi hazır olanlar mesaj atar iseler sevinirim ve hafta sonu ,
en az 3 adam ile çalışma yapılacak

hafta sonu etaplar pazar günleri,,

1- etap bir,,

(link)

(link)

gidiş ,,

(link)

offroad,,

(link)

dönüş

(link)

evet bu etaplar gündeme gelecek kış topiğinde ,

hafta içi etap,,
en az 3 adam gerekli,,

(link)

anadolu performans

kurallar ,,

1- 18 yaş altı kabul edilmeyecektir
2- disiplin en başta gereklidir,
3- grubu tehlikeye sokacak sele üstünde tehlikeli hareket yapanlara anadolu performans ekibi sıcak bakmaz
4- fren mesafesinde kontrollü gidilecektir
5- iç lastik pompa kesin şarttır bi pedalşörün en asli görevi bunları taşımaktır
6- sürat yapılmakta dik inişlerin olduğu mekanlara gidilmekte bu nedenle kask takılması mecburidir
takmayanlardan bizzat yazılı kağıt alırım sorumluluk onlara ait olur bir ölüm vakası olursa sorunlu ben değilim ,attila atayın bisiklet takımına asla kasksız katılamazsınız ,,bu konuda özverili oluyorum kişinin başına olay gelirse ne olduğunu görsün diye ,,
7- gezi muhabbeti asla yapılmaz,,
8- ekibe gelen hiç tecrübesi olmayanlar kesin benim kontrolümdedir,,
9- etaplarda uzun süren rampalar mevcuttur rampa bitiminde bekleme yapılır ,,
tabi yeni gelenler için,
10 -herhangi bi hastalığı olan ilaç alanların bize durumlarını kesin söylemesi şarttır, yüksek tansiyonu olanların, artı kalp rahatsızlığı olanların vs vs
11- anadolu performasın derdi kişileri yarışa hazırlamak değildir istanbulda hobisi bisiklet sporu olanları aynı çatı altında toplamaktır,,

etap ve kuralların güncellemesi,,

pazar günleri ,

1- etap bir,,

(link)

hafta içi etap,,
en az 3 adam gerekli,,

(link)

anadolu performans

kurallar ,,

1- 18 yaş altı kabul edilmeyecektir
2- disiplin en başta gereklidir,
3- grubu tehlikeye sokacak sele üstünde tehlikeli hareket yapanlara anadolu performans ekibi sıcak bakmaz
4- fren mesafesinde kontrollü gidilecektir
5- iç lastik pompa kesin şarttır bi pedalşörün en asli görevi bunları taşımaktır
6- sürat yapılmakta dik inişlerin olduğu mekanlara gidilmekte bu nedenle kask takılması mecburidir
takmayanlardan bizzat yazılı kağıt alırım sorumluluk onlara ait olur bir ölüm vakası olursa sorumlu ben değilim ,attila atayın bisiklet takımına asla kasksız katılamazsınız ,,bu konuda özverili oluyorum kişinin başına olay gelirse ne olduğunu görsün diye ,,
7- gezi muhabbeti asla yapılmaz,,
8- ekibe gelen hiç tecrübesi olmayanlar kesin benim kontrolümdedir,,
9- etaplarda uzun süren rampalar mevcuttur rampa bitiminde bekleme yapılır ,,
tabi yeni gelenler için,
10 -herhangi bi hastalığı olan ilaç alanların bize durumlarını kesin söylemesi şarttır, yüksek tansiyonu olanların, artı kalp rahatsızlığı olanların vs vs
11- anadolu performasın derdi kişileri yarışa hazırlamak değildir istanbulda hobisi bisiklet sporu olanları aynı çatı altında toplamaktır,,

evet beş aylık topik hayırlı olsun 1 kasımdan itibaren bura çalışacaktır ,,,

Şu alçıdan kurtulduğum an, hafta içi en az 2 gün ben varım abi. :)

@Sefa.

neyse geçmiş olsun sefa ,
şimdi nasılsa vakit bol ,köprücük kemiğini basamaklarda kırmış idim ,3 ay sonra tavşanlı etabına gittim ama yalnış yaptım tabi ,nitekim yol çok sarsıntılı idi ve ellerim uyuşmuş idi...daha geçmemiş idi köprücük kemiği en çok 6 ay felan diyorlarda ,ama tam anlamı ile 1 yıl geçmesi gerekir, şimdi soğuk havalarda ağrı yapmıyor köprücük kemiği evet yalnış kaynama olmadı allahtan ,,bunada şükür dikkat edeceğiz artık,,geçen sene haziranın 26 sında kırmış idim ,,

Etap 1'e katılmayı planlıyorum. Single speed yol bisikletim rampalarda beni zorlamaz herhalde. Maltepe cezaevinin yolundaki rampalarda takılmıyorum.

@cenkduran

1- etap bir,,

(link)

evet etap -1
şimdi durum şu olmakta,saat 08.30 da bostancı iskele önünde buluşarak 9 km sonra esas çıkış noktamıza ulaşıyoruz dudullu çıkış oluyor 47 km sonra göçbeylide iş bitiyor bu 47 km boyunca şile rampalarında durmadan devam ederek kömürlük bıçkıdere tabelasından, sağa dönerek direk kömürlük-kervansaray ve bıçkıdere köylerine gidiyoruz ama bıçkıderede durmuyoruz ta göçbeyliye kadar basıyoruz bura rampalar ile 60 km ye eşdeğerdir ,,geçen pazar yapıldı çalışma bu pazarda yapacağız ,son anda hava süpriz yapmaz ise ,

https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/p206x206/198861_581089281923650_1639463905_n.jpg

çok güzel inişler, taşdelen su dolum tesisine iniş, bunlardan biri,,

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/p206x206/922910_581088898590355_1677099949_n.jpg

bıçkıdereden sonra gelen 13 eğimler şile rampalarının üzerine gelecek,,

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/405963_580903701942208_801531940_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/p206x206/405963_580903698608875_954326237_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/p206x206/405963_580903695275542_1720761462_n.jpg

tek araç yoktur,,

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/p206x206/601201_529524277080151_1090568851_n.jpg

taş delen su dolum tesisinden sonraki rampa ,,

https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/254218_216488031717112_4066501_n.jpg

çıkış yerimiz dudullu,sürat yaptığımızdan arkaya çanta alınması gereksiz bi uygulama olur çünki bu çanta rampalarda kişiye yük olarak gelir ya ufak boy bir adet bel çanta ki asla ağır olmayacak ya da bisiklet kışlık formanın arkasında taşınacak gerekli malzemeler,,

Su dolum tesisinden sonraki rampa can yakan bir rampaya benziyor. Gelmek istiyorum. Eğer rampada tıkanırsam geri dönerim. Yine de cumartesi günü kesin kararımı bildiririm. Eğer gelirsem Ataşehir Gümrüğünün kapısının önünden katılırım.

@cenkduran

https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=123846&p=1553426#post1553426

o.k irtibat lingi,,
ekim topiği ,gerçi ora bitecek ve kasımda burada olacağız, evet irtibat sağlayalım ct akşamı ,,

(link)

tasiş bölge müdürlüğü buluşma yeri olur ,yeşil nokta ,ben yalnız saat 07.00 de evden çıkarım, erenköyden oraya gelme saatim 07.30 olur 5-10 dakika beklerim ,sonra dudulluya hareket edeceğim ,saat 08.00 de orada olacağım ,en geç 08.30 da,,

(link)

3 kasım hava iyi ,pazar,
ekimden 2 kez bıçkıdere oldu ,bu pazarda hava bozmaz ise bıçkıdere olacak üst üste iki kez yapmış olacağız ,3 kasım pazar hava iyi bi kez daha bıçkıdere olur ,,,accunun tahmini bazen tutuyor bazen tutmuyor bakacağız ,,

@cenkduran

sağlık olsun,,

evet erkan közen,,bu topiğin müdürü sensin ,direk sorumlu sensin ,burada mesajlaşmaya başlayacağız 1 kasımdan itibaren ,,

1 kasımdan ta 31 marta kadar olan süre içinde sana buradan mesaj atarak hazır olup olmadığını soracağım ,,biliyorsun etabımızı -bıçkıdere,,5 ay boyunca ne kadar çok bıçkıdere o kadar tavşanlıyı gebertmece ne vakit- nisanda ,,artık yaza kalmaz ora ,yazın çekilmiyor tavşanlı rampaları,,mayısta olaylar devam eder ama haziran-temmuz -ağustos- eylül başka planlar olacak,kısa mesafe olur,,

3 kasım,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
60 km ye eşdeğer etapta no mola,

anadolu performans her ay bi adet dudullu- göçbeyli antreman modunda tur yapacak,
antreman anlayışımız ,47 km boyunca asla durmak yok,burada 13 eğim rampalar alınacak,rampada durma yok ,

erkan közen 2 saat 10 dakikada aldı daha önce 2 saatte almış idi benim en iyi derecem ise 2 saat 10 dakika olmuştur ,,

bahtiyar son 20 ekim turunda 2 .saat 13 dakikada almıştır

evet biz sabihaya gidip gelme derdinde olmayan bi avuç pedalşörüz biz zoru severiz bizim derdimiz zor olan ile,,

zor olanı sevenleri ekibe bekleriz ama önce çalışacağız,,
evet mevsimlik bisikletçi olmadık ,biz daim çalışan adamlar idik ,biz hep idealisttik bu işi para, şan , şöhret için yapmadık,,

biz dünyaya baktığımız zaman bisiklet yarışlarındaki kokuşmuşluğuda gördük ,
amstrong balonu bi güzel patladı ,babamda gider çakar isen dopingi,,,
bizim ne dopinglere ihtiyacımız var ne de bisiklet yarışlarına biz zati yarışıyoruz her gün,,

evet anadolu performans bir avuçtur ama bir avuç elmastır,,

kışın asla yatmayacağız geçen kış erkan közen ile yatmadığımız gibi tek erkan közen geldi başkada gelen olmadı demekki iki adam meseleye fena inanmış ,

evet bu topik 5 ay sürecek ve 5 ay boyunca 5 tane dudullu-göçbeyliyi sığdırmaya çalışacağız ,,pazar hava imkan tanırsa tabi,,

şile-darlık günler kısa olduğu için şimdilik gündeme gelmeyecek,,,

kasım-aralık-ocak- şubat- mart çalışmalara devam,,,

3 kasım hava şimdilik iyi, kış sezonunu açıyoruz antreman yerimiz ile ,,

dudullu- göçbeyli 47 km -60 km ye eşdeğer, no mola ,lastiği patlayan kendi değiştirecek zati lastik patladığı zaman pedalşör zaman dışı olacak ,
burada bizim derdimiz 2 saatin altına düşmek değil mevcut performansı korumak,,performansımızı burada muhafaza edeceğiz..

gruba yeni katılan kerim-ve sinan oldukça iyi mtb cilerdir ,sinan spd ye geçerse ona artıları olacak keriminde ,zamanla teknik alt yapı hazırlanır ,

grup şu anda 4 kişidir,,4 kişi çalışmaya adaydır
ben -sinan -kerim- ve erkan

http://www.accuweather.com/tr/tr/istanbul/318251/daily-weather-forecast/318251?day=15

3 kasım 39 km rüzgar,,bulutlu,,

Geri