Scudo Sports

Zürafa rotası

Bahadır Gürel

Forum Bağımlısı
Tepki
7.699
İsim
Bahadır Gürel
Bisiklet
Geotech
Strava'da daha önce ilginç rotalar görmüştüm ama aşağıdaki yaratıcılıkta son nokta olmuş!

(link)

Not: Böyle şeyler pek ilgimi çekmez, Beşiktaş'ın zaferi hatırına ekleyelim dedik. 35 yıldır takip ederim, böyle kenetlenmiş, yetenekli ve zafere odaklı bir Beşiktaş'ı hatırlamıyorum.

zurafa.JPG

Scudo
@Bahadır Gürel
elimle çizemem adamlar haritadan zürafa yapmışlar vallahi helal olsun.

Bir ara bolcana boş vakit bulursam eskişehirde At Kafası rotası yapıcam :)
geçen seneden beri aklımda, önce haritada rotayı çıkartıp sonra o rotada bisiklet süreceğim.

@aeneskral

Bu biraz şehir planlamasıyla da ilgili bir konu. Bununla ilgili ilginç bir yazıyı paylaşayım: (link)

Aşağıdaki karşılaştırma ilginç bir gerçeği gösteriyor. İstanbul'daki Ermeni/Rum mahallelerinin yapılaşmasıyla Türk mahallelerinin yapılaşması yazıda karşılaştırılıyor. Bariz farklar var.

sehir.JPG

@Bahadır Gürel

Yazıyı okudum.

Anladığım şu; Rum mahallelerinde 8 bitlik atari bozması çizimler yapabiliyorken, Türk mahallelerinde içimizdeki Picasso'yu ortaya koyabiliriz.

Yani:

7644 dosyayı görüntüle

Osmanlı döneminde Cami ve Medresinin yakınına yerleşim yerleri yapılıyor, şehir bu şekilde büyüyordu. Bundaki amaç halk camiyle içiçe olsun ibadetini aksatmasın.
Ayrıca o dönemde halk pazarı, ticari faaliyetler camilerin etrafında, eğitim camilerde ve medreselerde yapılıyordu vs...
Geçmişten gelen yapılaşma günümüze de etki ediyor.
@Yusuf Yılmazvural ın da dediği gibi şehir plancılığıyla alakası yok bu rota işinin. İsteyen istediği şehirde yapabilir, ip gibi çizilmiyor zaten, benzemesi yeterli.

• Beğen
Tepkiler: Gjankrow
@Eser Sevinç

@Yusuf Yılmazvural
İkinizinde eline diline sağlık. Çok güzel ifade ettiniz.

• Beğen
Tepkiler: Eser Sevinç
Geri