Strava'da daha önce ilginç rotalar görmüştüm ama aşağıdaki yaratıcılıkta son nokta olmuş!
(link)
Not: Böyle şeyler pek ilgimi çekmez, Beşiktaş'ın zaferi hatırına ekleyelim dedik. 35 yıldır takip ederim, böyle kenetlenmiş, yetenekli ve zafere odaklı bir Beşiktaş'ı hatırlamıyorum.
Bir ara bolcana boş vakit bulursam eskişehirde At Kafası rotası yapıcam
geçen seneden beri aklımda, önce haritada rotayı çıkartıp sonra o rotada bisiklet süreceğim.
Bu biraz şehir planlamasıyla da ilgili bir konu. Bununla ilgili ilginç bir yazıyı paylaşayım: (link)
Aşağıdaki karşılaştırma ilginç bir gerçeği gösteriyor. İstanbul'daki Ermeni/Rum mahallelerinin yapılaşmasıyla Türk mahallelerinin yapılaşması yazıda karşılaştırılıyor. Bariz farklar var.
Osmanlı döneminde Cami ve Medresinin yakınına yerleşim yerleri yapılıyor, şehir bu şekilde büyüyordu. Bundaki amaç halk camiyle içiçe olsun ibadetini aksatmasın.
Ayrıca o dönemde halk pazarı, ticari faaliyetler camilerin etrafında, eğitim camilerde ve medreselerde yapılıyordu vs...
Geçmişten gelen yapılaşma günümüze de etki ediyor. @Yusuf Yılmazvural ın da dediği gibi şehir plancılığıyla alakası yok bu rota işinin. İsteyen istediği şehirde yapabilir, ip gibi çizilmiyor zaten, benzemesi yeterli.