Scudo Sports

Zoom marka disk fren

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
1
merhaba arkadaşlar bende salcano efesden kalma zoom marka disk frenlerim var sizce tektırayım mı taktıracaksam nasıl taktırırım bilen varsa yardım etsin lütfen

Scudo
Fotograflardan görebildiğim kadariyla kadronuz ve maşaniz disk frene uygun değil yani disk fren kullanamazsiniz ve disk frene gercekten ihtiyacınız olup olmadigini anlamak icin disk frenlerin avantaj, dezavantaj ve kullanim amacini iceren konulari forumda gözden gecirirseniz duruma gore ya iciniz rahat edecektir yada uyumlu kadro ve maşa bulmaya karar vermeniz kolaylasacaktir.

Görsel atabilirseniz daha rahat yardımcı olabilirim.

b'Twin personelı olaraktan 340 modelının kadrosu ve masası dısk fren uyumludur normal bır sekılde taktırabılırsınız sadece jantlarınız dıske uuyumlu degıl dısk uyumlu jant alırsanız sorun kalmıcaktır :D

@big bike dısk uyumlu yazan jantlar ıse yarıcaktır fakat dısklerın kac vıdalı onlara bak uyumlu bır jant sec

dıskın uzerınde kactane vıda delıgı var onu say

Merhabalar,

20" (link) marka katlanır elektrikli bisiklet sahibiyim, Decathlon'dan aldım ve 8 aydır kullanıyorum. Bisiklet genel anlamda çok iyi, şimdiye kadar 2bin km yol geçmişimdir.

Fakat iyi olmayan şey Zoom marka mekanik disk frenleri. Neredeyse her gün fren ayarı yapmam gerekiyor. Kaliperleri çok kalitesiz ve minicik balataları var. Freni sıkmak için oldukça sıkmak gerekiyor ve uzun sürüşlerde elime kramplar giriyor. Ortalama hızım 25 - 50.

Çözüm için hidrolik frenlere ve diğer marka mekanik frenlere bakıyorum ama internette hiç katlanır bisiklete hidrolik fren uygulandığını görmedim. Ayrıca bisiklet katlandığında hidrolik hortumu da katlanacağından sorun olur mu, hortum boyu yeter mi, uygulanması mümkün mü bilemiyorum. Bugün bir videoda (link) gördüm, tam benim için biçilmiş kaftan gibi görünüyor. Lütfen önerilerinizi paylaşın.

Teşekkürler.

(Not: Fren kollarında sensörler mevcut, frene basılınca elektriği kesiyor.)

• Beğen
Tepkiler: Lord Haydari
Fakat iyi olmayan şey Zoom marka mekanik disk frenleri. Neredeyse her gün fren ayarı yapmam gerekiyor. Kaliperleri çok kalitesiz ve minicik balataları var. Freni sıkmak için oldukça sıkmak gerekiyor ve uzun sürüşlerde elime kramplar giriyor. Ortalama hızım 25 - 50.

Çözüm için hidrolik frenlere ve diğer marka mekanik frenlere bakıyorum ama internette hiç katlanır bisiklete hidrolik fren uygulandığını görmedim. Ayrıca bisiklet katlandığında hidrolik hortumu da katlanacağından sorun olur mu, hortum boyu yeter mi, uygulanması mümkün mü bilemiyorum.

Aynı dertten ben de müzdaribim. Hidroliğe mi geçtiniz yoksa hibrit modele mi? Ya da olduğu gibi devam mı ediyorsunuz?

Geri