Scudo Sports

Zincirinizin uzayıp uzamadığını anlamanın pratik yolu =)

Road_Runner

Road Runner
Tepki
24.945
Bisiklet
Cervélo
Forumda çok kez konuşup tartıştık, zincir ölçme aparatından da bahsettik. Fakat zincirimizin ne durumda olduğunu aletsiz de test edebiliriz. Video gelsin:

Zincir değişimi için belirli bir zaman veya mesafe yoktur arkadaşlar. Bu, zincirden zincire değişir. Zincirin fiyatıyla da alakası yoktur. Fakat ben yine de, üst seri (pahalı ve hafif) zincirlerin hafiflik adına daha dayanıksız olduğunu ve daha çabuk eskidiklerini/esnediklerini düşünüyorum.

Testin açıklamasına gelince, aynakol bölgesindeki zinciri elinizde çekmeye çalışın. Eğer 2-3 diş yerinden oynatabiliyorsanız zincir iyi durumdadır. Fakat 5-6 diş aynakol dişlilerinden ayrılıyorsa o zincir emekli olmuş demektir :)

kükü.png

Bu raddeye gelmiş bir zincir, enerjinizi boşa harcamanıza sebep olur. Pedala uyguladığınız kuvvetin bir kısmı zincir baklalarını esnetmeye gider... Zincir baklaları esnemeyen bir zincir ise, gücünüzün neredeyse %100'ünü tekerleklere iletmenizi sağlar :harika: Eskimiş, esnemiş bir zincirin ruble ve aynakol dişlilerinizi yediğini de unutmayın.

Pratik bilgiler devam edecek :hhhhhh:

Scudo
@Serkan Mıstınoğlu Çok şükür bu tarz pratik bilgiler paylaşan sizin gibi bir kaç kişi var. Maalesef uzun süredir bisikletle ilgili mekanik ve teknik konular veya antrenman teknikleri üzerine çok az sayıda paylaşım görebiliyoruz. Doyurucu içerikler bulup bunu bizlerle paylaşan sizin gibi arkadaşlara bu vesile ile teşekkür etmek istiyorum.

Bu güzel bilgi için teşekkür ederiz Sayın forum yetkilisi bey @Serkan Mıstınoğlu Çanakkale'ye gitmeden kontrol edilmesi gereken bi nokta.

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
Geri