Zincirim atti takamiyorum

AYK

Üye
Kayıt
4 Ocak 2006
Mesaj
1
Tepki
0
Merhabalar,

Foruma yeni uye oldum ve gayet ogretici ve eglenceli. Foruma uye olma sebebim ise cok uzun yillar sonra bir bisikletim oldu. Yani malesef buradaki bircok uye gibi bisikleticok iyi bilen ve bisikletine cok hakim degilim. Su anda Paris'te 3 seneligine doktorami yapmak icin bulunuyorum ve kesin donus yapan arkadasim giderken yaris bisikletini (gerci burada gordugum kadariyla yol bisikleti deniyor) bana verdi. Kendisi daha bir ay once bisikleti bakimdan gecirmis ve 100 euro para vermis. GAyet iyi durumda izlenimi veriyor.

Ancak dedigim gibi bisiklet konusunda alabildigine cahilim. Cocukken sicak yama yapabiliyor lastik falan degistirebiliyordum. Ancak size komik gelebilir ama vitesli bir bisikletim hic olmamisti. Soyle soyleyim, vites ayari cok uzak bir kavram.

BAsliga donecek olursak, bisikletimi ilk kullanisimda, sanirim biraz fazla yuklendim, zincir atti. DAha once zincir takmisligim var ancak vitesli bir bisiklete hic takmadim. O yuzden yarim saat denememe ragmen beceremedim. Eski usul, zinciri on dislilerden birine yerlestiriyor ve pedali ceviriyorum. Once zincir yerine oturuyor fakat daha sonra, vites yuzunden sanirim, bir ust disliye ordan hoppa tekrar disari.

Bu sorunu nasil halledebilirim yardimci olursaniz cok sevinirim. Forumda tartisilan konular yaninda cok basit kaldi, ancak dedigim gibi cok yeniyim. Bana "bisiklete giris" icin bir makale bir yazi onerirseniz soz bir daha vaktinizi bu kadar kucuk bir problem icin almam
 
Scudo

Önder Özdoğan

Forum Bağımlısı
Kayıt
25 Mayıs 2005
Mesaj
2.276
Tepki
1.167
Öncelikle forumumuza hoşgeldiniz.. ;)

Yeni bisikletiniz hayırlı uğurlu olsun,kazasız belasız sürüşler dileğiyle lastiğiniz düz bassın. :)

Bu konuda biraz pratik yeterli çok kolay ama sizi bayağı uraştırmışş..?? yardımcı olmaya çalışayım.
öncelikle on vites attırıcısını en alt konuma getırın,ondan sonra arka vites attırıcının yani(makara)nın esne me payı vardır yaylıdır tutup öne doğru esnetin otomatik olarak zincir gevşicektir..bundan sonraki hamlenız zinciriniz bollaştıktan sonra ön tarafdaki küçük dişliye takmanız veya oturtmanız..hafıf bır sekılde pedal çeviriniz sanırımm olduuu... :rolleyes:

gayet basit deneyin,yapamazsanız tekrar deneyın eminim başaracaksınız şimdiden kolay gelsin... :D

saygılar..
 
Kayıt
17 Şubat 2006
Mesaj
7
Tepki
0
bence sen onu takamadın galiba. bendede öyle oldu. saatlerce uğraşmama rağmen o zinciri takamadım. ancak bisikletçi onu yaptı
 

Murat CER

Forum Bağımlısı
Kayıt
11 Ekim 2004
Mesaj
2.047
Tepki
1.134
buradaki sorun sanırım, yanlış anlamadıysam yani, aynakol vites değiştirici mekanizmadaki ayarsızlıktan kaynaklanıyor.olması gerekenden daha geniş çalışma mesafesine göre ayarlanmış.vites ayarı ile sorun hallolacaktır..