Zinciri +10.000 km kullandım

onurzllm

Üye
Tepki
0
İsim
onur özlem
Bisiklet
Sedona
merhaba, zincirimi 10.000 belkide daha fazla kullandım ve yeni zincir taktım yaptığım hatayı anladım ki zincir 2000 km de bir değişmeliymiş ruble yeni taktığım zinciri tutmuyor kaçırıyor ne yapılabilir ?

Scudo

can akıncılar

Forum Bağımlısı
Tepki
897
Bisiklet
Salcano
Rublenizin'de Değişmesi Lazım,Tekrar Atlama Yaparsa Aynakolun'da Değişmesi Lazım.Ben 20 bin km'dir aynı aynakol 3 zincir 3 kaset değiştirdim(ki zincir değişince kasette değişiyor yoksa atlama yapıyor) 6 7 bin'de değiştiriyorum ama bu son taktığımı 3500 km daha kullanıp 10 bin devirecem...17 18 bin yapan arkadaşlarım var:D Yeni Parçayı Takınca değişimi hemen anlıyacaksınz:D

aeneskral

Allah için NAMAZ'a dur ey müslüman!
Tepki
838
İsim
Abdulkadir Enes KIRAL
Bisiklet
Giant
@onurzllm

Hocam işin ehilleri illaki cevap vereceklerdir sorunuza ama ben bir şeyi çok merak ettim bu kadar km yi kaç yılda yaptınız acaba.

onurzllm

Üye
Tepki
0
İsim
onur özlem
Bisiklet
Sedona
@aeneskral
@aeneskral
2014 ocak ayından bu zamana kadar :)

@can akıncılar
aynakolu ve zinciri bugun degistirdim ama sanırım sorun rublede ozaman, peki zincir oturmazmı belli bir sure sonra degismesimi gerek

aeneskral

Allah için NAMAZ'a dur ey müslüman!
Tepki
838
İsim
Abdulkadir Enes KIRAL
Bisiklet
Giant
@onurzllm
biz ona bir sene diyelim. E maşallah. başka lafa ne hacet. Allah zeval vermesin.

can akıncılar

Forum Bağımlısı
Tepki
897
Bisiklet
Salcano
@onurzllm Dostum Sivrilmiş dişliye oturtamazsın bu sefer olan sıfır zincire olur...Bir arkadaş 3 4 yıl boyunca SLX sistem kullanmıştı çocuğun zinciri değiştirdik atlama yaptı,rubleyi değiştirdik atlama yaptı aynakolu değiştirdik atlama durdu:D.Rubleyi değiştirmeden önce 1 hafta gezdi oturmadı:D..Benim bisiklette atlama yapmıştı zinciri değiştirince ondan sonra hep zincir+ruble değiştirdim zaten 8'li sistem ucuz 50 liraya işi bitiriyorum.

EK:Birde Zinciri her 2 3 binde değiştirirsek işimiz iş:D en iyisi 10 bin km sınırını bulup ikisini bir değiştirmek.Yada Yedek zincir alırsın 1000'er km'de değiştire değiştire kullanırsın 10 bin km kullanırsan her zincir ruble de yan çizmez ise 20 bin km eder:D

suat akman

Forum Bağımlısı
Tepki
4.828
Başlangıç
1985—86
Bisiklet
Mosso
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
@onurzllm
"Zincir uzamasi"ni arastir.
Zincir olcme aleti veya cetvelle veya alyan yontemi ile olculebilir. Zincir belli bir uzama yaparsa degistirilmelidir. Duruma gore 1000 km de biten zincirde olur 3000 km de biten zincirde.

Zinciri omrunu doldurmadan / doldurmasina yakin degistirirsen ruble ve aynakolunun omrunu uzatirsin. Bu durumda bir ruble kabaca 10000 km, bir aynakol 15000 - 20000 km gider gibi varsayimlar vardir. Ancak ruble bir parca yipranmis olacagindan zinciri zamaninda degistirseniz bile yeni zincir ilk 5-10 km civarinda oturana kadar ufak tefek atlama / kaydirma yapabilir. Benim son zincir degisimimde boyle oldu.

Ozetle asinmis zincir ruble ve aynakolun omrunu kisaltir. Asinmis ruble ise zincirin omrunu kisaltir....

Su konuyu incelersen içerisinde zincir uzamasi ve zincir boyu ile ilgili ozet detaylari bulabilirsin yukarida anlattigima dair:
(link)

Merickagantek

Daimi Üye
Tepki
74
Bisiklet
Lapierre
Simdi her 2000 de bır zıncır mı degıstırmemız gerekıyor ..

suat akman

Forum Bağımlısı
Tepki
4.828
Başlangıç
1985—86
Bisiklet
Mosso
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
@Merickagantek
Her 2000 de bir degil. Zincir uzamasi kontrol edilerek ihtiyac duyuldugunda. Zincir uzamasi zincirin baglanti ringlerinin asinmasi sonucu bakla aralarinin uzamasi ve ruble / aynakol dislilerine dogru oturmamasi ve asinmasini / asindirmayi hizlandirmasidir. Yagsiz zincir, surekli camurlu tozlu ortamlarda kullanilan iyi temizlenmeyen zincir, capraz kullanilan, asiri sert kullanilan zincir daha cabuk deforme olacaktir. Ayni model bisikletin ayni model zincirin kullanildigi durumda; ortam, bakim ve kullanicisi nedeni ile bir zincir 1000 km de bitebilir, diger zincir ise 4000 km de hatta belli mi olur 5000 km de bitebilir.

Takip edin, ihtiyaca gore yenileyin. Yenilemezseniz verimi duser veya konu acan arkadasin yaptigi gibi 10000 km de ruble ile beraber degisir. Sonucta zincir ruble aynakol birbirini asindiran parcalar. Sizi ve surusunuzu etkilemedigi surece ne yapacaginiz size kalmis. Bisikletin diger parcalarini etkileyen bozan bir durum yok bunlari yenilediginizde veya yenilemediginizde :)