Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Zincirden ses geliyor

erol baybo

Üye
Tepki
7
bisikleti alalı 3-5 gün oldu.ilk kez vitesli bisiklet sürüyorum.viteslerin nasıl kullanıldığını bilmiyorum.deneyerek öğrenmeye çalışıyorum.gözüme çarpan bazı durumlarda zincirden ses gelmesi.bu normalmi acaba.
değilse napmam lazım.

BİSİKLET MODELİM SALCANO 241 SV ACERA 24 VİTES

• Beğen
Tepkiler: Enis AYKUŞ
Scudo
vites ayarları yeni bisiklette hemen oturmayabilir.. büyük ihtimal ön aktarıcınızdan ses geliyordur.. mekaniğe eliniz yatkınsa biraz inceleyip kendiniz ayar yapabilirsiniz.. olmadı en yakın bisikletçiye gidin 2 dk lık bir işlem :)

bisikletçiye söyledim.vites dişlilerini (ön ve arka) aynı seviyeye getirme dedi.denedim haklı ama bazı durumlarda yine ön dişliden ses geliyor.

• Beğen
Tepkiler: Enis AYKUŞ
ön 1 de iken arka 1-2-3-4
ön 2 de iken arka 4-5-6
ön 3 te iken arka 6-7-8
kullanmanı tavsiye ederim vites ayarındanda olabilir tabiki ;)

• Beğen
Tepkiler: erol baybo
bu tip sorunlar genellikle fabrikasyon ayarlarından dolayı kanaklanıyor servisinize baş vurarak servis ayarlarını yaptırmanız iyi olacaktır kazasız kullanmanız dileğiyle

• Beğen
zinciri çapraz kullanıyor olabilirsin.. verdiğim linkte detaylı bilgi verilmiş okumanı tavsiye ederim :)
(link)

• Beğen
Sorun şunlardan dolayı olabilir;
1)Zincirinizi yağlayın.
2)Sorun vites geçişlerinde ise;
"vites dişlilerini (ön ve arka) aynı seviyeye getirme"gibi bir cümleyi ben hiç bir müşterime söylemedim ve söylenmez.Zaten saçma bir laf kusura bakmayın.
Siz viteslerin tam anlamıyla çalışıp,çalışmadığına bakın.O da şöyle;
A) ön vites en alta ve en üste geçmelidir.
B)Arka vites en alta ve en üste geçmelidir.
C)Ön vitesi en üste-arka vites en alta alın (yani vites 24 te olur.)ve bu şekilde sürüş yapın,sorunu inceleyin.
3)Bir arkadaş sorun ön viteste olabilir demiş,yanlış.Bu tür zincir-vites karışımı sorunlar;arka viteslerden kaynaklanır.
4)Arka vites tel ayarı ise şöyle;vitesi en alta alın ve teli civatasından gevşetin.Sonra teli pense ile tutup,civatasını sıkın.
Ön viteste ise,yine vitesi en alta alın ve teli civatasından gevşetin.Sonra teli pense ile tutup,civatasını sıkın.
Benim görüşüme göre;sizin bisikletiniz yeni olduğundan;zinciri yağlayıp,bir süre kadar kullanın.Eğer ki sorun vites ayarlarında ise;yani viteslerin geçmiyor ve zincir ses yapıyorsa,yukarıda anlattığım ayarları yapın.

• Beğen
bilgier için teşekkürler.bisikletçiye gittim ufak bi ayar yaptı şimdi sorun yok.vitesleri kullanmayı öğrenmem gerek.hangisini nerdekullanacam öğrenemedim daha
teşekkürler

Büyük ihtimalle çapraz kullanıyorsundur. Yada zincirin yağsızdır..

Bir kaç kez zinrici kopardıktan sonra canı gönülden öğrenirsin merak etme:) Yukarıda arkadaşlar çok güzel anlatmışlar ve bazı linkler vermişler , kesinlikle yararlı olur...

Göbekte yada zincirde camur sebebiyle toz,taş vb olabilir yağlarsanız gecer büyük ihtimal

Arkadaşlar geçen gün düştüm daha sonrasında bisikletimde oluşan sorun zincirden takır takır ses geliyor ve sanki vitese geçer gibi pedal boşa atıyor

Geri