Scudo Sports

Zincir yağı önerileri

@karamanyusufahmet teşekkür ederim. Şuan mazot almıştım ama temizledikten sonra extra bir şey gerekecek mi merak ediyordum, teşekkür ediyorum.
ben mazot ile temizledim ilk başta deterjan ile bi su tuttum sonra kurutup mazot ile pet şişede çalkaladım 1 gün durdu ikinci günde yine aynı şekilde mazotla tekrar temizledim. toplamda 3-5 bardak mazot gitti. su ile extradan temizlemedim. gerek yok diye düşünüyorum mazotu temizlemeye kurutun üzerindeki mazotu yeter. su zaten düşmanı olduğu için son işlemi su ile yapmak bence gereksiz. aralara kaçan suyu kurutmak zaman alabilir oda pasa felan sebep olursa hiç işe yaramaz

Scudo
Bende zincirini gaz yağı ile ak Pak temizledim koydum kenara hatta kadroyu da güzelce sildim kurumaya bıraktım:) yarın shimano 4 mevsim olandan yağlayacağım bakalim nasil olacak.bu arada tek yapmaya çalıştım dayadım duvara filan zor oldu bir tamir sehpası şart

@erman35 tamir sehpası benimde en sık ihtiyaç duyduğum şey olabilir, kesinlikle lazım. Daha önceden kullanmadıysan belirtiyim, kalite olarak shimano güzel ama aşırı kararıyor, kir topluyor.

Arkadaşlar siz de benim gibi bisikletin zincir temizliğini önemsiyor ve sık sık temizlik yapıyorsanız mutlaka bisiklet sehpası edinin, işinizi çok kolaylaştırır, vitesler arası geçiş yapmak falan pratik olur. Ayrıca benim aliexpress'ten temin ettiğim zincir temizleme aletini ve arka tekeri söktükten sonra zinciri ruble yerine takabildiğiniz rulmanlı aparatı da tavsiye ederim. Zincir temizleme aletini zincire takıp kapattıktan sonra içine gaz yağı koyuyorum ve sadece pedalı çevirerek temizliği yapıyorum. Öncesinde zincir temizliği ve rulman temizliği sırasında kararmış gaz yağı lastiğe bulaşmasın diye lastiği söküp turuncu renkli aparatı kadroya takıyorum zinciri de ona takıp temizliği öyle yapıyorum. Lastik üzerindeki arka rubleyi de yine gaz yağı ve diş fırçası ile temizliyorum. Bunların haricinde ön aynakol dişlileri ve yapraklar aralarınıda diş fırçası ve gaz yağı ile temizliyorum. Bence zincir yağının çabuk kararmasına sebep olan en büyük etken iyi temizlenmemiş zincir ve dişliler. Özellikle aynakol yapraklarının arasını temizlemek biraz zor olduğu için çoğu zaman oralarda kirli yağ kalıntıları kalıyor ve kullandıkça zincir üzerindeki yağa bulaşıyor.

Dosyalar

• P01024-214916.jpg
    P01024-214916.jpg
    1,1 MB · Okunma: 90
  • P01024-214828.jpg
    P01024-214828.jpg
    1,5 MB · Okunma: 90
@ordi sizin gibi bir sehpa almalıyım yaparken çok zorlandım kaydı düzeltim vs.bende sizde olan temizleme aparatından aldım içine koyup temizledim pratıktı sonra bezle sildim içime sındı yağı ilk kez deneyeceğim kararmasını çok takmıyorum maksat zinciri korusun duruma göre değiştirebilirim

Son düzenleme:
@ordi dediğiniz gibi zincir iyi temizlenmediğinde çabuk kararıyor ve yağ özelliğini kaybediyor. En kısa zamanda sehpa almayı düşünüyorum. Şuan quick link sökmek için pensesini ve ruble sökmek için anahtarı aldım. Bu ikisini belirli aralıklarla söküp komple yatırıp temizlemek istiyorum. Bahsettiğiniz aleti de düşünmüştüm sonra bu dediğim aletleri aldım. Sehpa olmadığı için bisiklet üzerinde temizlik yapmak beni çok yoruyordu, en kısa zamanda almayı düşünüyorum.

@osmancan71 mazotlu bırakmak çok da doğru değil sanırsam üzerine sürülen yağ hem sıçrama yapar, hem zincire tutunamaz hem de fazla toz toplar.

@osmancan71 merhaba mazot ile temizlemeden önce ben genellikle kuru bir eski dış fırçasıyla zincirimi ayna kolumu ve yaprakları fircaliyorum böylelikle kalıntı olan kurum gibi pislikler yere dusuyor sonra mazot ile kirden arındırma işlemi yapıyorum ve sizlere de tavsiye ederim dostlar 😉

@osmancan71 merhaba mazot ile temizlemeden önce ben genellikle kuru bir eski dış fırçasıyla zincirimi ayna kolumu ve yaprakları fircaliyorum böylelikle kalıntı olan kurum gibi pislikler yere dusuyor sonra mazot ile kirden arındırma işlemi yapıyorum ve sizlere de tavsiye ederim dostlar 😉
kulak pamuğu ile yaptım bende :)

• Beğen
Tepkiler: Redolivebike
@osmancan71 aynen kardeşim oda olur çünkü o artık kurumu almassan temizlik izdiraba dönüşüyor

Bisiklet serüvenim yeni başladı. İlk temizliğimde Decathlon'dan aldığım zincir yağını kullandım. Temizlikten sonraki ilk sürüşümde zincir kapkara oldu ve zincir sesi gelmeye başladı. Bir şeyleri mi yanlış yaptım bilmiyorum ya da belki olması gereken budur, ondan da emin değilim. (Wd-40 ile zinciri, rubleleri temizledim, ardından pedalı çevirerek zinciri yağladım ve her rubleye gelecek şekilde vites değiştirdim.) Diğer yağım sanırım Decathlon olmayacak.

Bisiklet serüvenim yeni başladı. İlk temizliğimde Decathlon'dan aldığım zincir yağını kullandım. Temizlikten sonraki ilk sürüşümde zincir kapkara oldu ve zincir sesi gelmeye başladı. Bir şeyleri mi yanlış yaptım bilmiyorum ya da belki olması gereken budur, ondan da emin değilim. (Wd-40 ile zinciri, rubleleri temizledim, ardından pedalı çevirerek zinciri yağladım ve her rubleye gelecek şekilde vites değiştirdim.) Diğer yağım sanırım Decathlon olmayacak.

Yağladıktan sonra yağın zincrin içine nüfuz etmesi için bir süre bekleyip, ardından bir bezle üstündeki fazla yağı almak gerekiyor. Yoksa o fazla yağ bütün tozu pisliği topluyor.

[@Veto8 Aslında fazla yağı almıştım ama sanırım hâlâ çok. Diğer temizlikte bu konuya dikkat edeceğim, teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: Veto8
@ModernOblomov

Ayrıca, eğer "Wet Lube" Kışlık/Yağmur yağı kullanıyorsanız, onlar da çok toz toplar. Gereğinden fazla yağlıyor da olabilirsiniz. Ben her zincir baklasına bir damla şeklinde tek tek yağlıyorum mesela.

@ModernOblomov merhaba bisikletinizin zincir aksamini kesinlikle wd40 ile temizlemenin arkadaşlar wd40 paslanmis bölgeleri ve sıkışmış parçaları gevşetmek için kullanılır 404 balata temizleyici alabilirsiniz hem yerli marka hem uygun fiyatlı harikalar yaratıyor hem sıkarken bir yandan ayna kolunuzu çevirin temiz bez ile zincir rengi metalik görünene kadar tekrarlayın ve silin sonra yağlama islerini geçebilirsiniz not : wd 40 fren pabucu düşmanıdır uzak tutun 😉

• Beğen
Tepkiler: TafLan ve Yldrm07
Geri