Zincir yağı için PRO WAY likit gres

çimtay

Aktif Üye
Kayıt
6 Ocak 2015
Mesaj
172
Tepki
375
Yaş
53
Şehir
İSTANBUL/Ümraniye
İsim
Hakan ÇİMTAY
Başlangıç
2014—15
Bisiklet
Orbea
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Bugün mobilya atölyesinde PRO WAY marka sıvı gres ile karşılaştım. Makine zincirlerini yağlıyorlar. Kullanan var mı? Tecrübelerinizi rica ederim.
 

Dosyalar

Scudo

Kara Kartal

Daimi Üye
Kayıt
19 Haziran 2014
Mesaj
254
Tepki
276
Yaş
37
Şehir
Çanakkale
İsim
Mehmet
Bisiklet
Merida
Gres kelimesini görünce korkar oldum, acemilik zamanımda 1 kere sıktım, tüm Çanakkale yollarında ki tozu toprağı eve getirir oldum 20 günde zincir simsiyah ve yapış yapış... gözümde canlandı yine. Motorlu cihazlardaki zincir ile bisiklet zinciri arasında dağlar varmış sonradan anladım. Bisiklet zinciri özel yağlar varken maceraya girmenin gerek olmadığını düşünerek uzun zamandır rahat ettim o konuda.
 
  • Beğen
Tepkiler: çimtay
Kayıt
1 Şubat 2015
Mesaj
42
Tepki
37
Yaş
38
Şehir
izmir
İsim
Mustafa
Bisiklet
Carraro
Gres yaglarinin temel ozelligi yapiskanliktir. Genel kullanim alani endüstriyel disli ve zincirlerdir. Kapali devre sistemler de yuksek devir hızına bagli isinmaya karsi dayanikli olduklari icin kullanilir. Yani kisacasi bisiklet icin hic uygun bir tercih degildir. uzerine toz vb materyellerin yapismasi disli ve zincire zarar verebilir. Gres yerine bisiklet ve motorsiklet zincirkeri icin uretilmis toz tutmayan sprey yaglari kullanabilirsin. konu hakkindaki bilgim shbi oldugum akaryakit istasyonunda edindigim tecrubelerime dayanmaktadir :)